lördag 28 maj 2011

Något att se fram emot


(Ett tag kvar men... vissa av oss längtar redan! Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Jag vet. VM känns över, dött och begravet. (Även om jag med glädje minns semifinalen mellan Sverige och Tjeckien för två veckor sedan). Och det är nästan ett år till nästa chans på revansch för finalförlusten.

Men... för de av er som är lika hockeyskruvade som jag... så har ni schemat för Sveriges matcher i nästa års VM här:




Fredag 4 maj Norge (spelas i Stockholm)
Lördag 5 maj  Tjeckien (spelas i Stockholm)
Måndag 7 maj Danmark  (spelas i Stockholm)
Onsdag 9 maj Tyskland (spelas i Stockholm)
Fredag 11 maj Ryssland  (spelas i Stockholm)
Lördag 12 maj Italien  (spelas i Stockholm)
Tisdag 15 maj Lettland (spelas i Stockholm)

Torsdag 17 maj kvartsfinaler (spelas i Stockholm om Sverige tar sig dit)
Lördag 19 maj semifinaler (spelas i Helsingfors)
Söndag 20 maj, brons och finalmatch (spelas i Helsingfors) 

Det allra bästa med kommande VM (förutom att Sverige är med som arrangör) är ju att mästerskapet för första gången kommer att avgöras i ett nytt format där man kan se redan på förhand vilka som möter vilka fram till kvartsfinalerna.

Det blir med andra ord lättare att köpa biljetter till rätt match istället för som det har varit tidigare att man har fått gissa var i mellangruppen just det egna landet spelar.

(Tre Kronor på väg att vinna semifinalen för två veckor sedan. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

I Sveriges grupp ingår alltså: Sverige, Ryssland, Tjeckien, Lettland, Danmark, Norge, Italien och Tyskland. Gruppen avgörs i Stockholm.

I andra gruppen som spelas i Helsingfors ingår: Finland, Kanada, USA, Slovakien, Kazakstan, Schweiz, Vitryssland och Frankrike.

De fyra bästa lagen i varje grupp går vidare till kvartsfinal. De lag som blir sist i vardera grupp flyttas ner direkt till division 1. Lagen som kommer på plats 5-7 har spelat färdigt i årets turnering.  Slut på nedflyttningsmatcher alltså.

Sverige har ju fått den tuffaste gruppen, tycker jag. Speciellt om man betänker på hur det gick i årets VM.  Men det ska bli kul att följa VM på hemmaplan (till stora delar).

Det finns föresten en hemsida redan för kommande VM som ni hittar här.

EDIT: Jag hade missat en grej... nämligen att man måste köpa paket med biljetter. Vill man tex se en Sverigematch måste man köpa ett paket med fyra biljetter varav en är garanterat Sverigematch. Men vad är det för dumheter?! Vill man se tre Sveriegmatcher måste man alltså köpa biljetter till totalt 12 matcher varav 3 är Sveriges. Tror de att folk är gjorda av pengar eller? Skitdåligt! Bara hoppas detta ändras när det visar sig att folk inte köper konceptet.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Marie, du skrev "Det blir med andra ord lättare att köpa biljetter till rätt match istället för som det har varit tidigare att man har fått gissa var i mellangruppen just det egna landet spelar."

Tyvärr verkar det inte bli så att det går att köpa biljett till någon enstaka match. Så som jag fattade det (via radio) så blir man tvungen att köpa hela paketet med 7 matcher. Biljetter till enstaka matcher kommer tydligen inte att säljas. Surt är bara förnamnet :/

VH/Centh

Hockey-Hasse sa...

Hockey-VM känns alltid lika iskallt fram till slutspelet börjar, oavsett upplägg. Hade dock de allra bästa varit med och det varit ett VM på riktigt och inget pseudo-VM som det är nu hade det varit spännande från match 1. Så de är bara de mest dåraktiga som kan tycka VM är kul innan slutspelet.

Sen är det också för många matcher. Ska de ha ett VM ska de ha ett mästerskap bara mellan de åtta bästa nationerna. Sverige, Finland, Tjeckien, Slovakien, Schweiz, Ryssland, USA och Kanada. Det är ju lite det som har urlakat VM att det är för många tråkiga blåbärsnationer med som Kazakstan, Italien, Ukraina etc.

Och det stämmer som Centh säger. Jag hörde också om det på Radiosporten att det är bara är paketbiljetter som gäller. Det är tydligen krav från IIHF för att garantera publik på alla matcher.

Marie Hallman sa...

Centh: det där hade jag missat.

Fast du var ju inte tvungen att att köpa alla sju matcherna, däremot måste man - för att se en sverigematch tydligen köpa ett paket om fyra matcher där en sverigematch ingår. (enligt Radiosporten). Vill man se alla sju sverigematcherna så måste man köpa sju paket = biljetter till totalt 28 mather varav sju är sveriges fajter.

Men vad är det för dumheter? Inte bra.

Kan tänka mig att det där kommer att ändras när de upptäcker att folk inte köper det konceptet.

Hockeyhasse: jag är en av de dåraktiga! Och några av matcherna i Bratislava - tex Tjeckien-Ryssland i grundspelet var sjukt bra. Ibland får man lyfta den blågula blicken.

Hockey-Hasse sa...

Marie: Ja. Ryssland-Tjeckien kan vara spännande möten men absolut inte Italien-Danmark som är en av matcherna som kommer att spelas i Stockholm. I fotboll hade det varit småintressant men inte i ishockey. Det är för många lag och de borde spetsa konceptet rejält om folk ska ha något som helst intresse med tanke på att de bästa spelarna dyker upp vart tionde år typ, om ens det.

Anonym sa...

Marie, så var det. Förväxlade 7 matcher med sju paket. Hur som helst så är det hur galet som helst att vara tvungen att köpa 28 matcher för att kunna se Sveriges sju matcher.

Blir TV´n.......

VH/Centh

Marie Hallman sa...

centh: Eller så inser de till slut att för få köper paketen och börjar sälja lösbiljetter, bättre än att inte sälja alls typ... kan nog vara värt att vänta

Metal Machine sa...

Systemet med paket är väl, i min mening, inte så dumt som sådant. Allting beror på vad man hade tänkt ta betalt för varje paket. Försökte leta fram prisuppgifter och det verkar ligga runt 1300/paket för de sämsta platserna. I överkant, minst sagt.

J sa...

Idiotkoncept.
Nu finns paketpriserna på ticnet, C-läktaren 895, A-läktaren 2995.
Jag trodde inte att det var 1 april redan :O