söndag 1 maj 2011

Norsk torsk - ett gott omen? uppdaterad


(Den här Tre Kronor killen verkar sugen på att spela nästa match... heja, heja! Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Kändes märkligt att vakna dagen efter en förlust mot... Norge?! Men, det finns ju ljuspunkter i allt. Vill man se det från den optimistiska sidan kan man konstaterar att Tjeckien förlorade mot Norge, i gruppspelet, förra året.

Norge hade 3-1 i början på tredje och även fast Tjeckien fick in en reducering så höll Norge emot och vann med 3-2. Och ett par veckor senare var Tjeckien världsmästare! Så norsk torks är kanske ett gott omen?



Om inte annat så var det garanterat en riktig spark i röven på samtliga och nu kan det ju inte bli sämre, bara bättre. Bra det med!

Jag är ju i Bratislava och missar därför Sveriges träning, har redan kollat Danmarks och ska snart pejla in Finland. Men jag noterar från eftermatch kommentarerna hos de media som var där att spelarna verkar fatta allvaret i en sån här förlust så jag tror och hoppas på en spikrak väg uppåt framåt nu.



(Finland laddar inför matchen mot Danmark häromdagen. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

När det gäller lagen som är här så råkade Finlands Leo Komarov ut för en otäck skada i går. Han klev av rätt tidigt och höll sig om handen. Jag trodde på slashing och skadad handled men det verkar som att han fick handen uppskuren - och det rejält - av en skridsko. Ska kolla det där nu under träningen.

UPPDATERAT: Komarov var på tränigen med stort bandage runt handen. Han har varit hos handkirurg som har sett över den sönderskurna handflatan och ska tillbaka dit om några dagar i gen men hoppades som den optimist han är kunna spela om en vecka... återstår att se om det verkligen går.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Shit vilka lår!!!

Marie Hallman sa...

anonym Ja jag får skriva in mig på viktväktarna.... riktig så illa som det ser ut där är det inte även om det är några kilo för mycket. Blev lite konstig vinkel.

bigge sa...

Sverige har väl aldrig börjat bra i någon turnering som de sedan har vunnit? Såna turneringar brukar alltid börja med svarta rubriker. Bådar gott med andra ord!

Marie Hallman sa...

bigge: ja precis, slå ur underläge är det bästa Tre Kronor vet :))