lördag 7 maj 2011

Ovechkin is in the building

 
(Ovechkin framför ett hav med reportrar, syns inte så bra här men trängsel var bara förnamnet. Någon minut senare kom han ner till vår Viasatkamera. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Träningar på ett VM brukar inte vara så där superskoj och senaste veckan har väl typ fem, sex personer slängt en slö blick på ryssarnas träningar.

Men idag var det annorlunda. I dag var the big and mighty Ovechkin på isen. Och plötsligt hängde det folk på alla möjliga ställen och spanade in när superstjärnan åkte av sig jetlaggen.


Ryssarna har inte velat säga när han skulle landa så det var inte helt väntat att han skulle vara här redan nu, tvärtom så sa de för någon dag sedan att visum, försäkringar och annat pappersarbete kunde ta tid. (Jag vågar föresten inte ens tänka på vad den försäkringspremien kostar.... vet att det är sjuka pengar).

Så jag stod där och hängde ensam i ett hörn när de första ryssarna kom knallandes mot rinken, skulle bara passa på och kolla läget med assisterande tränaren som kan svenska så plötsligt... kom han vaggandes på skridskorna. Den store Ovechkin - både bokstavligt och superstarmässigt talat. Tittade först ner i golvet men lyfte huvudet och hälsade med en nick när han gick förbi. Artig kille det där.

Ryktet att ryssarna fått in sin superstar spred sig som en löpeld och så bara svosch var där fullt med folk. När stjärnan sedan kom till mix zon så var det som att se uthungrade kasta sig efter mat. Men jag vässade armbågarna och lyckades få till ett kort eget snack med Ovechkin. Ni kan se det i kväll i Viasats sändningar. Jag vet inte exakt vilken så ni får hålla utkik!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Annat det än Bäckström som känner efter nageltrång och gud vet vad och som genast glömt bort vilket land som har gett honom chansen att tjäna de pengar han gör.

Marie Hallman sa...

Anonym nu vet jag inte exakt vad han har sagt men visst, det är synd jag hade gärna sett honom i VM.