tisdag 3 maj 2011

Teemu Lassilas hälsning till Djurgårdsfansen


(Teemu Lassila gjorde VM debut i går. Spelar i höst i KHL men saknar DIF-fansen. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

HockeyVM kör på, idag är häftigaste matchen Slovakien-Ryssland där båda behöver vinna för att få med sig några poäng till mellanrundan. Missa inte!

Jag var ner på Finlands träning och passade på att hälsa på förre Djurgårdsmålvakten Teemu Lassila. Han spelade i DIF säsongerna 2005-2006 och 2006-2007 och är en väldigt snäll och rolig spelare att ha att göra med.



Lassila åkte hem till Finland efter tiden i DIF, spelade fyra säsonger där men är nu klar för KHL och Metallurg Novokuznetsk. Jag frågade om han ville spela i elitserien igen och det gör han gärna.

Han hade en hälsning till Djurgårdsfansen också:
-Ja hälsa dem att det var jättekul att vara där hos dem! Jag hoppas vi syns och att jag får spela där någon dag igen. Jag hade två bra år där även om laget inte presterade så bra som vi borde ha gjort. Men jag fick många nya vänner och Djurgården har verkligen sköna fans. Det var underbart att få spela inför dem! Det gör jag gärna igen.

För er som undrar så har Teemu blivit 28 år nu, han har kvar samma flickvän som när han bodde i Stockholm men familjen har utökats med två små tjejer, en på två och ett halvt och en på fyra månader. Den sportbil som han hade förr sålde han vidare, så nu är det familjebil som gäller, konstaterade han med ett skratt.

Finns lite roliga stories att berätta om Lassila jag glömmer till exempel aldrig hans min när han ny i DIF skulle få skjuts av mig i min skruttiga bil från Hammarbybacken till Hovet och jag glömde var jag hade parkerat bilen. Som vi letade! Men övriga stories tar vi en annan gång....

När jag ändå är inne på finländare.... måste jag bara visa en  bild på finländske forwarden Juhamatti Aaltonens grillor...


(Varför snören när man kan ha tejp.... Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Hockeyspelare är skönt pragmatiska när det behövs. Och tittar ni noga så ser ni att han har tejpat ihop grillorna. De har gått sönder och eftersom han inte ville köra in nya nu under VM så tejpar han glatt ihop de till varje match och träning. Det är inte helt tydligt på bilen men han tejpar från vristen och hela vägen upp på båda grillorna.  Först vit tejp sedan svart överst. Man tager vad man haver typ.


(Snabb kille på rören...oavsett om de är hela eller inte. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Aaltonen är rätt kul spelare att se på, han spelar i KHL i Metallurg Magnitogorsk och är snabb som bara den på rören. Även när de är ihoptejpade. Kolla in honom i nästa match så får ni se.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Lirar inte Pavlikovsky med Slovakien? I så fall kan du väl snacka lite med honom om tiden i AIK? :-)

Anonym sa...

Antagligen skäms han över den tiden.

Marie Hallman sa...

anonym 1 o 2: Nä pavlikovsky är inte med här, han platsar inte. för många NHL och KHL stjärnor i laget... däremot är zednik med. Han spelade å andra sidan så få matcher så det känns som sklllnad mot Lassila som var där i två år.

Anonym sa...

Rätt kul att se Nagy ljusår mycket bättre i en enda match mot Ryssland än vad han var på 20 med Modo.

Marie Hallman sa...

anonym ja jisses jag satt just och tänkte samma sak, att vad fan hände, plötsligt är han en helt annan spelare

Erixon sa...

Inte helt enig med er!
31p på 35 matcher (varav 15 mål) är bättre än de flesta "mitt i säsongen" värvningarna.

Marie Hallman sa...

Erixon: absolut men de flesta poängen kom just när han hade skrivit på jag tyckte han var blek på slutet!