onsdag 1 juni 2011

Micke Holmqvist "Jag hoppas kunna spela igen, det är målet"

(Holmqvist senior när det begav sig i DIF. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Förre Djurgårdsforwarden Michael Holmqvist, numera i Linköping, har stora problem med sin rygg. Nu blir det operation

– Jag hoppas kunna spela igen, det är målet. Nu gör vi operationen först, så får vi ta det därifrån sedan, säger Holmqvist till bloggen.


Ont i ryggen har han haft ett tag, men det är ju inte helt ovanligt bland hockeyspelare så Holmqvist har bitit ihop och kört på.

– Jag har ju haft ont förr också, men inte så här ont som nu. Nu har det varit så jävla illa, men varför det blev så vet jag inte.

Går det att härleda till någon smäll eller tackling eller så?
– Nej, det har inte hänt något särskilt så. Det kan vara en smäll, eller förslitning, ingen vet. Det har kommit mer och mer bara, sedan för några veckor sedan blev det mycket värre än det har varit, då bara small det till.

Men du har spelat med ryggont?
– Ja, fast inte när det har varit som det är nu.

Hur är det nu då?
– När jag har suttit ner och ställt mig upp så har det känts som om man nån hugger två knivar i ryggen på mig och sedan krampar det sig på baksidan av låren ner till vaderna. Det drar ihop sig, så att man inte kan gå direkt utan måste stå still ett tag.

Och det är just kramperna i baksidan av benen som läkarna ska försöka få bukt med först. En operation är planerad till slutet av juni.

– Då ska de öppna upp för nerverna i bak, för de nerver som gör att det krampar, och göra så att de nerverna får mer utrymme i benen, berättar Michael Holmqvist.

Att steloperera ryggen som emellanåt sker vid diskbråck är inte aktuellt, det blir för svårt att spela hockey efter det. Och Holmqvist siktar ju på att komma tillbaka.

– Operationen kommer göra så att det här med benen blir bättre, sedan får man se hur det blir med värken i ryggen. Den kan man kanske leva med ifall den inte blir bättre, säger ”Honken”.

 Hur lång tid det tar att komma igång efter operationen vet han inte riktigt.

– Vi får se, jag ska börja med att bygga upp allt igen, sedan får vi se. Men jag tänker inte säga att jag slutar med hockeyn, för så ser jag inte på det. Jag vill fortsätta spela och det är det jag hoppas kunna göra också. Jag försöker att inte fundera så mycket på vad som händer efter operationen utan lägger all fokus på att bli bra först så får man ta det därifrån sedan.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas det löser sig. Honken <3

Marie Hallman sa...

anonym: ja det hoppas jag med, så tråkigt när spelare måste sluta pga skador. så kämpa Honken!

Erixon sa...

Lycka till Honken!!

Metal Machine sa...

Kämpa, Honken!