tisdag 28 juni 2011

Silly season SSK: Jakobsen förlänger


 (Jakobsen stannar. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


Det tog lååååång tid för Julian Jakobsen att bestämma sig men nu så har han lagt Rysslandsplanerna på hyllan för den här säsongen i alla fall och skrivit på en ettårig förlängning av sitt kontrakt med SSK. 

Bra för SSK, för även om "Julle" inte spelade den största rollen i elitserien så vet jag att han är mer än villig att ta klivet fram nu och han visade i VM tycker jag att han kan lyfta sig om han får förtroendet.



Och det lär han få nu, då han i SSK:s allsvenska lag blir en viktig centerkugge i laget eller som sportchefen Per Nygårds säger i det pressmeddelande som har skickats ut:

"Han kommer vara en viktig pusselbit för oss. Julle stod för en bra avslutning det gångna året och han har fortfarande potential att utvecklas ytterligare."

  Jakobsen är i Danmark nu antar jag men i pressmeddelandet säger han att:

"Jag gjorde ett bra VM för egen del och hade ett par andra förslag. SSK ville ha mig kvar och jag känner själv att det bästa valet för min utveckling var att stanna i klubben. Jag tycker att det ska bli skitkul, en bra utmaning att ta upp laget igen. Det är ett ung lag och jag tror att de flesta kommer att uppskatta dom många unga spelarnas entusiasm. Även om jag själv är ung så ska jag försöka ta en ledarroll i laget, det är en roll som jag trivs med och har haft i landslaget den senaste tiden"

Och bloggen måste faktiskt hålla med om det sista där. Jakobsen spelar helt klart bättre när han får ta ansvar som det han fick av Pelle Bäckman i rödvitt så jag hoppas och tror vi kan få se honom kliva fram ordentligt nu.

SSK har i och med värvningen åtta backar och 13 forwards (inklusive Blid som är på tryout). Det måste alltså in åtminstone någon center till (tycker jag) men framför allt så måste det ju in målvakter!

Det är nu en månad kvar till ispremiären och inte en enda målvakt klar. Det känns.... jag menar forwards och backar kan man ju till nöds låna in på varandras platser till det löser sig men en målvakt av klass är ett måste för att det inte ska bli en jävligt jobbig säsong.

Exakt hur det ser ut där, vad som händer bakom kulisserna vet jag tyvärr inte. Jag försöker få tag på Nygårds och får återkomma i till hur det ser ut på målvaktsfronten när jag har fått tag på honom.

9 kommentarer:

Marie Hallman sa...

Jag har pratat lite nu med nygårds om målvakter och det lät positivt men jag är inte vid en dator och d går inte att göra inlägg via mobilen dumt nog så det kommer senare i dag. Marie

Brian sa...

Tack Marie,alltid uppdaterad som vanligt. Nu väntar vi spänt på vad som händer på MV fronten kanske senare idag...

BigDan sa...

Hoppas hoppas att Desrochers presenteras som målis i veckan, känns som ett riktigt bra val av målis.

Bra stats i Norge och van vid den stora rinken.

Men Nygge kanske värvar någon helt okänd som man inte har en aning om.

Anonym sa...

Greiss från Brynäs säg vara ett alternativ.

Anonym sa...

En intervju med DT skulle inte sitta fel

Bengan sa...

Björn Bjurling är väl alltjämt ledig och även Gusten Törnqvist? Det skulle väl vara ett fullt dugligt målvaktspar åt Södertälje?

Marie Hallman sa...

Brian: tack själv. Jag sa också att det kanske skulle komma ett namn i kväll men då tyckte Nygårds att jag var lite för optimistiskt ;)

Big Dan o anonym: Jag har tyvärr ingen aning om vem det är de pratar med. Önskar jag visste men gör det inte.

anonym: jaghar försökt nå honom men han svarar inte. Såg att ingen annan fått tag på honom heller, inte ens DIF hade citat från honom så jag vet inte om han är bortrest möjligen. Ska testa senare i gen.

Bengan: Det är ju osäkert om BB ens kan spela vidare på grund av skada!

stone-dumb sa...

Ohh denna oskärpa..
1 tryout och 2 sommar kontrakt lär ju betyda ett större gap efter spelare, OM inte dessa 3 anses klara redan innan laget går på is?

Rent krasst, bort med minst 2 spelare som kommer varva med spel i J20, allt enligt plan.
Ingen nämner det!!!

Marie Hallman sa...

stone-dumb: fast Nygårds själv räknar inte så. Han sa både när jag pratade med honom och i onsdagens pressmeddelande att det enda som saknas nu är en center coh en målvakt. Ihåligt? Kanske men så ser det ut nu i alla fall.