torsdag 9 juni 2011

Skiljenämnden osäker på om det föreligger en tvist

(Måns Krüger tar sig fram i DIF-dressen. Nu är fallet hos skiljenämnden. FOTO: ANDREAS GRANDIN.)

Bråket mellan Djurgården och Modo om Måns Krüger har nu lämnats till Svenska Hockeyförbundets skiljedomsnämnd. 

Men där är man frågade till om det överhuvudtaget finns något att ta ställning till.

-Djurgården har skickat in en anmälan men jag vet inte om det verkligen föreligger en tvist. Han (Måns Krüger) är ju redan registrerad på Djurgården så man undrar ju vem motparten är, säger Gunnar Lavett, som är ordförande i samordningskansliet för skiljedomsnämnden.

Såna här fall är inte särskilt vanliga i Sverige men de händer då och då och när parterna inte kan komma överens går fallet alltså till instansen som kallas ”samordningskansliet för skiljedomsnämnden”

Själva skiljenämnden består av tre personer med juridik som yrke även till vardags. De tre i nämnden är dels Gunnar Lavett, till vardags rådman vid Nacka tingsrätt, Dan Fernqvist, hovrättslagsman i Göteborg och Greger Lundmark, advokat i Luleå.

Gunnar Lavett är även ordförande för det samordningskansli som fördelar de ärenden som kommer in:

-Tanken är väl att jag får ta det här (fallet) i och med att det är ett Stockholmsärende, säger Lavett.

När ärendet väl är fördelat på rätt person i nämnden får parterna yttra sig om det räcker med att en skiljeman avgör eller om man vill att hela nämnden fattar det avgörande beslutet.

-Det vanliga är att det räcker med en skiljeman. Parterna får föra sin talan, de får komma in med yrkanden och åberopa de grunder och den bevisning som man har för sin sak och föra denna inför rätta. Under resans gång brukar skiljemannen oftast jobba för en uppgörelse, att parterna gör upp i godo. Men måste det till ett (nämndbeslut) så är det hela skiljenämnden som utreder saken och tar ställning utifrån de fakta som parterna har presenterat. Sedan meddelas en eventuell skiljedom, säger Gunnar Lavett.

Alla ärenden ska, enligt reglementet, helst avgöras inom tre månader.

-I värsta fall så kan det ta så länge ja, säger Lavett.

Tar man någon hänsyn till att det är en ung spelare? Och skyndar på ärendet?
-Nej. Utan det är så här det är.

Finns det några prejudikat att ”så här mycket ska en klubb betala i det och det fallet”?
-Nej, gör det inte.

Det aktuella ärendet kan han inte uttala sig så mycket om:
-I det här fallet har skiljekansliet fått in en skrift från Djurgården, men den (skriften) säger inte så mycket så jag har begärt en komplettering för att se vad de vill. Den (skriften) är för knapphändig för att jag ska kunna uttala mig. Och spelaren är ju redan registrerad hos Djurgården och utifrån det som har kommit in från klubben nu så ser jag ingen motpart. Därför har jag begärt att Djurgården ska komma in med yrkanden om vem som är motpart, säger Gunnar Lavett.

En pikant detalj i den här soppan är ju att Modo, i en intervju med lokaltidningen Allehanda, nu slår fast att ”Djurgården inte kommer få en spänn” och att ” Vi tycker det är fel att ta hundratusentals kronor betalt för ett barn, för det är han ju faktiskt fortfarande, och det här fallet kommer bli prejudicerande.

Föreningens VD Anders Trollsås säger i samma intervju att ”Vi har aldrig krävt ersättning om någon av våra juniorer har velat flytta och så vitt jag vet har ingen annan svensk klubb heller gjort det.

Men där talar Trollsås i nattmössan. Rejält.

2003 krävde – och fick – Modo nämligen pengar för Röglejunioren Gustaf Palm. Palm hade flyttat till Modos hockeygymnasium som sextonåring. Efter två och ett halvt års studier valde Palm att hoppa av från skolan och flytta hem till Rögle.

Modo krävde då 150 000 kronor i utbildningsbidrag från Rögle. Trots att Palm gick gratis från Rögle till Modo som 16-åring och trots att Palm, av egen vilja valde att flytta hem till Skåne från Övik.

Den gången slutade det bråket med att Rögle tvingades betala halva summan, det vill säga 75 000 kronor till Modo. Och det för en spelare som alltså fått största delen av sin utbildning i… Rögle.

Så har någon satt prejudikat och tagit betalt för barn av den klubb som dessutom fostrat ”barnet” så är det ju Modo. Det borde klubben minnas tycker jag.

När det gäller Måns Krüger tycker jag (Marie) att låt killen gå. Vill Måns spela där, tycker han att det är bättre, fine. Det finns ingen anledning att tvinga någon som redan mentalt har lämnat klubben att stanna kvar. Det tjänar ingen på. Men Modo ska givetvis betala och göra rätt för sig – enligt samma principer som de använde för att kräva Rögle på pengar, som Rögle (!) hade fostrat.

Här kan ni läsa Helsingborgs Dagblads artikel om Palm när det begav sig. Och här hittar ni intervjun med Trollsås i allehanda.se


39 kommentarer:

Pelle sa...

Vad fin hemsidan är när man kollar i sin android-telefon :-) Mycket snyggare grafik. :-)

Marie Hallman sa...

Pelle: aha! Jag har ju ingen sån där telefon. Men jag har klickat på någon knapp här så det ska vara android coh iphone anpassat. Bra att det funkar. Skulle vilja göra om sidan och dela upp det lite i olika flikar men saknar kompetensen och tiden.tyvärr. Har inte råd att köpa hjälpen heller, så kul att det ser bra ut där!

Anonym sa...

du nämner aldrig att det inte finns kontrakt bara en registrering hos hos hockey förbundet

Pelle sa...

Men det funkar inget bra att kommentera via mobilen. Dels ser kommenteringsfönstret annorlunda ut och när man trycker på spara, så kommer man till detta fönster och då är det tomt och då får man skriva in allt på nytt igen. Men det är sånt man får ta med tanke på hur fin sajten är i luren :-)

Anonym sa...

Sedan är det väl en viss skillnad att som Palm lämna mitt i säsong under kontrakt, än som Krüger när säsongen är slut och sim han påstår själv kontraktslös.

Eller vad säger du om det Marie?

Marie Hallman sa...

anonym: Det är inte jag utan Gunnar Lavett som påpekar att han var registrerad hos Hockeyförbundet. och för de är ju registreringen det viktiga. Spelaren måste ju vara registrerad för att få spelarlicens i sin klubb.

Ska bli intressant att se vad som händer. Om jag förstått rätt hade inte Palm som Modo krävde pengar för heller kontrakt med Modo...
Och det spelade ju ingen roll då.

Men som sagt. Jag tycker Måns ska få gå till Modo! Men jag tycker också att Modo ska göra samma sak som de kräver att andra, tex Rögle, ska göra när det är åt andra hållet.

Pelle:aha har blivit någon konstig grej här, jag måste logga ut och logga in i gen för att kunna kommentera. Så var det inte förr.

Anonym sa...

är väl rätt att Modo ska betala en slant för han om han nu har kontrakt, men 300 000 är ju överdrivet så det räcker och blir till, men hur kan Djurgården registrera en spelare för spel med djurgården om han inte har kontrakt som Måns agent hävdar, måste väl ha ett kontrakt för att tillhöra Djurgården, annars kan ju ett lag registera spelare hit och dit och sen tvinga dom och spela för deras lag

Marie Hallman sa...

anonym: Det är ju det bråket gäller om jag har förstått rätt. att DIF hävdar att han var under kontrakt och visste om det. Modo påstår tvärtom. Ska bli intressant att se vad nämnden kommer fram till. Modo får ju också skicka in sina synpunkter.

Hockeymode sa...

Finns det någon risk att hela den här affären även påverkar Krüger den äldres relation med Djurgården tror du?

Anonym sa...

jag tycker ju inte direkt det är Modo´s fel, stämmer det att han har ett kontrakt är det ju agenten som har gjort fel, för är ju troligen han Modo pratat med och han har då sagt att nej han har inget kontrakt och Modo litar på agentens ord för att det är hans jobb och hålla koll på det där, och vill Modo ha han och han har kontrakt så ska dom betala för han, men 300 000 är för mycket för en junior, som djurgården inte ens har gett en chans slå sig in i a-laget enligt det som kommit ut i tidningar

Marie Hallman sa...

hockeymode: ingen aning faktiskt. Hoppas inte!

anonym: viktiga nu är ju inte vems fel det är, tycker jag, utan viktigt nu är att det kommer ett beslut snarast. Vore det bästa för alla parter. Bra att det kommer in en oberoende tredje part så att det (förhoppningsvis) blir en lösning.

Anonym sa...

Tycker att Måns borde bli smickrad. DIF visar ju att man vill ha kvar honom o tror på honom, om DIF inte hade velat ha honom så hade han ju fått gå gratis för längesen.

Anonym sa...

tycker det känns mer som dom räknar han förlorad och vill bara ha ut så mycket pengar som möjligt för han, hade dom bryt sig kunde dom väl lika gärna släppt han utan bråk och legat på hans bra sida och sen låta Modo träna han 1-2 år och sen försöka värva tillbaka han när han fått lite träning och utbildning

pulverapa sa...

Det var medlemsmöte i DIF idag och där togs den här diskussionen upp. DIF menar att samma situation uppstod för några år sedan när man ville ha Dick Axelsson från Huddinge och då gick skiljenämnden på Huddinges linje. Därför vill nu DIF ta tag i detta för man vill inte förlora "åt båda hållen" två gånger irad... DIF tyckte för övrigt att regeln är lite löjlig - men rätt ska vara rätt.

Anonym sa...

Jag tycker det är överdrivet mycket pengar för en spelare som inte ens har A-lagskontrakt! Han är ju född 92 ! Pengar tycker jag modo ska betala men inte 300 000.
Marie är du djurgårdare eller aikare ?

Anonym sa...

Måns kommer ändå inte prestera det han kan i Djurgården eftersom han redan är i Modo mentalt !
Så släpp honom DIF !

Peo sa...

Intressant läsning, kan du inte följa upp med skiljenämnden kring PC i SSK också, det vore spännande att höra status ...

jfg sa...

Har en spelare kontrakt med en klubb men vill bryta, betalar man väl för det mesta en övergångssumma (man "köper" ut kontraktet). Har spelare inte kontrakt är det dock annorlunda.

Gustav Palm hade spelat 21 matcher för Modo när han lämnade för Rögle under säsongen 2002/2003 (källa eliteprospects.com). Det vore väl ytterst märkligt om han spelade för Modo utan att ha ett kontrakt? Alltså ville Modo ha pengar eftersom han bröt kontraktet under pågående säsong.

När det gäller Krüger så har det sagts i media att han INTE har kontrakt med DIF, utan att han bara är registrerad för klubben. Med andra ord väldigt tveksamt att det ska betalas någon övergångssumma. Krüger själv har sagt "blev chockad då jag insåg att de hade skrivit det på två år i stället för ett när de registrerade mig hos förbundet i fjol". Verkar som DIF har gjort en registrering som inte spelaren själv varit medveten om.

Jämförelsen Krüger/Palm är med andra ord inte speciellt relevant (kontrakt vs inte kontrakt).

DIF lär väl tex inte ha betalat någonting till Hamilton Bulldogs för Kyle Klubertanz eftersom han inte hade kontrakt med dem. Modo fick däremot betalt för Tuomas Tarkki som bröt sitt tvåårskontrakt och gick till KHL.

Anonym sa...

Jag är MoDoit och mao partisk, men jag skulle hemskt gärna se dig svara på jfg's inlägg mMarie.
F.ö. Tack för en intressant blogg

Anonym sa...

DIF har väl hela tiden framhållit att det finns ett gällande avtal ytterligare ett år. Det är väl Måns/hans agent som säger att det "bara" är en spelarregistrering?

"- Hans avtal med oss går inte ut förrän nästa sommar... Måns är juridiskt bunden till Djurgården, säger klubbens ungdomsansvarige K–G Stoppel till Sportbladet."

Marie Hallman sa...

anonym 1: sant men han vill ju vidare så det är väl där hans fokus ligger nu

anonym två: så kan man tycka men DIF har lagt ner stora summor på att utbilda juniorer och vill väl inte bara släppa en spelare som de anser sig ha avtal med. Det kan jag förstå även oom jag tycker båda parter måste försöka jämka sig fram till en lösning här. DIF tycker säkert att det är viktigt att sätta ner foten inför framtiden också. Lär komma fler såna här fall då juniorerna blir allt viktigare.

Pulverapa: Det kan jag förstå att DIF tycker. Modo hade säkert tyckt samma om situationen var den omvända.

anonym 3: Jag är ingetdera, eller båda två hur du vill se det. Det är sporten hockey som är min passion, sedan när man följer lag så nära som jag gör så känner man (i alla fall jag) lite mer för dem. Därför hoppas jag det går bra för både AIK, DIF och SSK hur konstigt det än kan låta.

anonym 4: Tror det handlar lite om att stämma i bäcken inför framtiden också, att avtal är ett avtal

Peo: Jäpp, jag glömde fråga om PC, sorry. Där är det ju en annan problematik coh det är hur skrivningen i avtalet ska tolkas och jag har ingen koll på hur avtalet exakt är skrivet.

jfg: Palm måste ha varit registrerad för Modo annars hade han inte kunnat spela där. Därmed inte sagt att han hade A-lagskontrakt. Att en nittionårig junior står upp satt på 21 matcher innebär inte att han har a-lagskontrakt. Du kan jämföra med simon mitman som är uppsatt för 17 matcher i DIF senaste säsongen men som mestadels satt på bänken utan att spela överhuvudtaget. Det ingår i utbildningen, är en del av juniorkontraktet och går ju inte att jämföra med seniorkontrakt som Tarkki har. Blir ju mycket konstig jämförelse.

DIF hävdar ju dessutom att man HAR avtal med Måns. exakt hur det är skrivet vet varken du eller jag men tvisten är ju den att DIF anser sig HA kontrakt/avtal med Måns. Han säger att de inte har det. DJurgården skulle självklart inte kräva pengar för en spelare som de inte ansåg sig ha avtal för. Det gör de ju inte heller.

När Modo krävde pengar för Palm så ansåg säkert Modo att de hade ett avtal och därför kunde göra detta. Blir ju lite komiskt bara när Trollsås försöker få det till att de aldrig har krävt pengar för en ung spelare fast de har gjort det. ochdessutom då krävde pengar för en spelare som har fostrats i klubben som de kräver pengar av.

Med allt det sagt så hoppas jag att detta löser sig. Att parterna kan komma överens så måns får börja spela så fort som möjligt. Men om det nu finns avtal - hur det än ser ut - så får ju Modo bjuda till lite också. De kan ju inte vänta sig att enbart DIF ska göra det. Eller hur hade Modo resonerat om rollerna hade varit omvända tror du? Hade de bara rivit avtalet och sagt åk du, då??

anonym: se svaret här ovan. Tack för att du läser!!

anonym: jo det är ju det striden gäller. Om det finns något avtal som binder honom vid DIF eller inte. Klart att DIF inte skulle ha stoppat honom om de inte hade ansett sig ha ett avtal.

Jag tycke det är dåligt jobb från agentens sida här också. Om jag var välbetald agent så hade i alla fall jag krävt att få en kopia på alla registreringar/avtal/kontrakt som görs på en spelare för att slippa bli "överraskad" över avtal/registreringar som finns. Jag hade gjort en rutinkontroll en gång i halvåret för att ha total kontroll. Det är ju bland annat det man har agenter till.

Anonym sa...

bra svar,shit va ägd du blev jfg,,,

Hockeymode sa...

Trollsås menar väl antagligen att det aldrig har hänt under hans tid i klubben.

Grejen jag aldrig riktigt har kommit underfund med är följande: Hade DIF tänkt satsa på Måns till nästa säsong? Ville de ursprungligen behålla honom för en A-lagssatsning men sedan beslutade Måns sig för att han hellre ville spela i Modo?

Om så är fallet så förstår jag helt klart varför DIF vill ha betalt.

Om så inte är fallet så blir det ju bara löjligt. Varför ska man kunna kräva pengar för en spelare som man varken har ett rikitgt a-lagskontrakt med eller har tänkt att satsa vidare med? Det vore ju som att Modo skulle kräva pengar för att släppa ifrån sig Isak Ahrling som man nu efter säsongen har meddelat att han inte tillhör den grupp av sju juniorer som kommer få träna med A-laget under sommaren.

jfg sa...

Fast du jämför ju fortfarande registering och kontrakt! Det ÄR INTE samma sak.

Trållsås: "För att tydliggöra [...] så är en spelarregistrering/spelaravtal en administrativ handling som skickas in till förbundet. I sammanhanget är det viktigt att poängtera att samtliga hockeyspelare, herrar, damer, juniorer och ungdomar har en spelarregistrering/spelaravtal."

Palm hade garanterat ett J20-kontrakt över hela 2002/2003. Han gjorde 19 poäng, så han satt inte bara på bänken. Visst, han hade kanske inte ett A-lagskontrakt. Men likväl ett fortfarande giltigt kontrakt, som han bröt mitt under kontraktstiden. Precis på samma sätt som Tarkki hade ett två-årskontrakt men bröt efter ett år. Är ett J20 kontrakt inte värt något enligt dig? Eller vad menar du?

Måns Krüger har INTE något spelarkontrakt med Djurgårdens IF. Bara en registrering.

Hade han haft ett kontrakt hade jag självklart tyckt att Modo skulle betala för honom. Ingen tvekan.

On ni alla nu vill att hockeylagen ska få betalt för registreringar, betyder det då inte att ni vill att ALLA lag ska betala för ALLA spelarövergångar? ALLA spelare är ju registerade för det lag de spelar för. Det är väl knappast en positiv utveckling för sporten?

Trollsås första uttalande har jag aldrig försvarat. Det var dumt (barn?). Oavsett om Modo någongång har krävt betalning eller inte (igen: registrering vs brutet kontrakt).

Modo har ett flertal spelare som lämnat J20 efter denna säsong. Så lång jag vet har man inte krävt någon betalning för någon av dem. Dock har man registreringar på dem samtliga.

Marie Hallman sa...

hockeymode: nä det gör han ju inte. Han säger ju att "Vi har aldrig krävt ersättning om någon av våra juniorer har velat flytta och så vitt jag vet har ingen annan svensk klubb heller gjort det." Eeeeh. Ganska glasklart, sedan att han inte hade koll på läget det är ju som det är. Att han NU inte vill ta betalt för "barn" som han kallar en myndig 19 åring tja, vad ska man säga?

När det gäller din undrar så har DJurgården klart och tydligt sagt vid flera tillfällen att man satt i förhandlingar med Måns om att förlänga hans kontrakt. Inte med två, utan med tre år. De ville satsa på honom men tyckte inte han var mogen att gå rätt upp i a-laget utan ville ha tre årskontrakt där han första året skulle spela i både A och J-lag. Det är ju inte så att de slåss för en spelare som de tycker är värdelös och inget att ha.

så ja. De ville ursprungligen behålla honom för en A-lagssatsning men sedan beslutade Måns sig för att han hellre ville spela i Modo. Han bestämde sig för det under en pågående förhandling om en förlängning av det kontrakt som DIF anser att han har. Och som modo då anser att han inte har.

Djurgården tar inte betalt för spelare som de inte anser är under avtal. Det är sex sju spelare som får lämna J20 på grund av de blivit för gamla, tex Simon Mitman. DIF tar , precis som i ditt exempel med Isak, inte en spänn för de spelarna. De får bara lämna, tack och hej och söka sig någon annan stans. Men återigen. Hela tvisten handlar ju om ifall Måns har ett avtal - hur det nu är formulerat - som binder honom till DIF.

DIF anser att det finns ett sånt avtal. Modo anser inte att det finns det. och därför ska nu skiljenämnden reda ut vad som gäller.

Att man inte håller med ena eller andra sidan det förstår jag men att man inte har fattat sakfrågan är ju obegripligt, kom igen nu! ;)

Marie Hallman sa...

Men snälla JFG. Jag tar det igen.
Ett kontrakt är ett kontrakt. Och bryts det ska man ha betalt. Precis som DIF vill ha av Modo.

Modo ansåg att Palm bröt ett avtal och ville ha pengar.
DIF anser att Måns nu vill bryta ett avtal och vill ha pengar.

Avtal ska respekteras.Tycker jag. Men det jag reagerat på är att Modo tycker det var rätt att kräva pengar när DE ansåg att en spelare bröt ett avtal.
Sedan blir de sura när DIF agerar EXAKT LIKADANT som de själv har gjort.
Förstår du min poäng???

Att Modo dessutom ville ha 150 000 för en Rögle spelare som varit 2,5 år i Övik när han gick tillbaka till sin moderklubb är mest en kul detalj.

MEN, Återigen.
Ja, avtal ska respekteras. Inte bara av DIF utan även av Modo. Anser jag. Och därför bör man betala för sig.

En registrering gäller bara så länge spelaren är under avtal. Det är därför som DIF till exempel INTE kräver pengar för Simon Mitman. Han är inte under avtal längre = han är inte registrerad för DIF längre. så ditt märkliga resonemang om att alla "spelarövergångar" ska betalas, likt fotbollen, faller på sin egen dumhet.

JAG har inte sagt något sånt, det är DU som får för dig det.

DIF kräver INTE pengar för alla spelare som lämnar klubben. De kräver, precis som Modo, pengar för spelare som de anser är under avtal.

OCH det hela striden gäller... är ju att parterna är oense om Måns är under avtal eller inte.

DIF anser att de har avtal med honom och har därför registrerat honom som sin spelare.

Hade de INTE ansett sig ha haft avtal med honom så hade de inte heller haft honom registrerad.

DIF registrerar inte spelare som de inte anser sig ha ett avtal med.

Och striden står därför kring OM HAN HAR AVTAL MED DIF ELLER INTE?

DIF anser det, Modo och Måns anser inte det.
Jag vet inte hur mycket tydligare jag kan bli men förstår du nu vad bråket gäller??????

Varken Du eller jag har suttit med i de förhandlingar som ledde fram till det avtal som DIF anser sig ha med Måns.

Varken du eller jag (såvida du inte är Måns eller agenten??) har sett de papper som finns.

Varken du eller jag har hört vad som har sagts på plats.

Det enda som jag kan och har konstaterat är att DIF anser sig ha avtal med Måns. Modo anser att så EJ är fallet och det är det som de bråkar om. Hade DIF inte ansett sig ha avtal med Måns hade det här bråket inte någonsin existerat.

Capisce????

Jag ringde skiljenämnden för jag ville veta hur det funkar i såna här fall.

Jag kan - och inte heller du - slå fast med exakthet vad som är "rätt" eller "fel" juridiskt här.

Att jag nämnde Röglefallet var just det komiska att Modo själv agerat tidigare på ett sätt man nu anser är felaktigt. Låt vara att trollsås inte fanns på plats i modo då.

Och viktigast av allt, som jag poängterat hur många gånger som helst.
VIKTIGAST nu är att parterna kommer överens så snabbt som möjligt så att Måns får börja spela oc träna där han vill så snabbt som möjligt.

För den här situationen tjänar INGEN på. Anser jag. Okej?!

Det här får bli mitt sista svar för tydligare än så här kan jag banne mig inte bli.

Stockholmare sa...

[BesserwisserMode]
Marie! En gång är ingen gång, två gånger är en tradition. Det skrivs Djurgården. INTE DJurgården!
[/BesserwisserMode]

Marie Hallman sa...

stockholmare: jo men jag var så less på att förklara samma sak för femtitolftegången så det blev lite slarv på tangenterna vid något ställe där. Sorry för det.

Pogue Mahone sa...

jfg! eftersom du tydligen inte förstår vad bråket handlar om tycker jag inte du ska yttra dig så mycket om bråket mellan klubbarna.

Hockeymode sa...

Fast nu verkar ju inte sakfrågan bakom bråket vara så enkelt som du påstår, alltså att DIF hävdar att de har ett avtal med Måns medans Modo hävdar det motsatta.

I artikeln på Modos egna hemsida säger Trollsås såhär:

"När det gäller det specifika ärendet kring Måns Krüger så är det enligt Djurgårdens IF ett faktum att han har en spelarregistrering/spelaravtal över säsongen 2011/12.
Måns Krüger har däremot ej något spelarkontrakt med Djurgårdens IF. Det är helt klart.
- Vi kom överens och Måns Krüger och hans agent meddelade då Djurgårdens IF att han skulle flytta till MODO Hockey. Djurgårdens IF lyckönskade då honom och affären såg därmed ut att vara klar, säger Trollsås.

Riktigt så blev det dock inte. Några dagar senare kom det en vändning när Djurgårdens IF i kontakt med MODO Hockey meddelade att man ville ha betalt för Måns Krüger.
- MODO Hockeys princip i det här är att det ej skall betalas för en spelarregistrering/spelaravtal. Det spelar inte någon roll om det handlar om en krona eller en miljon kronor. Det är den här principen som är det viktiga - det som gäller, avslutar Trollsås.....

...- Vad hela ärendet handlar om är den principiella frågan. Den har tyvärr inte belysts i massmedia, säger MODO Hockeys vd Anders Trollsås och fortsätter:
- Den principiella frågan är om man ska få ta betalt för en spelarregistrering/spelaravtal eller inte. Då är det också viktigt att poängtera att en spelarregistrering/spelaravtal inte ska förväxlas med ett spelarkontrakt.

För att tydliggöra det hela ytterligare så är en spelarregistrering/spelaravtal en administrativ handling som skickas in till förbundet.
- Frågan man ska ställa sig är vilka konsekvenser det får om det visar sig att man ska få ta betalt för en spelarregistrering. I sammanhanget är det viktigt att poängtera att samtliga hockeyspelare, herrar, damer, juniorer och ungdomar har en spelarregistrering/spelaravtal, säger Trollsås och fortsätter:
- En sådan här utveckling vill inte vi i MODO Hockey ha - och jag tror inte heller övriga klubbar i Sverige vill det. Att kunna ta betalt för en spelarregistrering/spelaravtal kan sprida sig ned i åldrarna och det är sannerligen inte någon bra utveckling."

Modo bekräftar alltså att DIF har ett "avtal" med Måns, dvs en spelarregistrering och därmed verkar tvisten sett ur Modos perspektiv handla om ifall man ska kunna kräva pengar för en spelarregistrering eller inte.

Marie Hallman sa...

hockeymode: sett ur modos synvinkel då. Ur DIFs synkvinkel handlar bråket också om en principsak. Om en spelare som har avtal ska kunna lämna eller inte. De kan med andra ord inte ens enas om vad de är oense om?! I rest my case.
Jag har försökt förklara tillräckligt många gånger nu jag ger upp!

Hockeymode sa...

Uppenbarligen är det som du har försökt förklara femtioelva gånger inte det enda sättet som man kan se på den här affären, därför känns det väldigt onödigt att börja klaga över att folk inte "fattar" vad affären går ut på.

Marie Hallman sa...

hockeymode: men det är ju just det. Det jag försöker förklara (utan att lyckas uppenbarligen) är att det finns - minst - två sätt att se på det här bråket. Modos sätt och Djurgårdens sätt. Till att börja med. Därav har det blivit en tvist. Kan vi alla enas om att det faktiskt finns en tvist och att klubbarna ser olika på det så ska jag sluta klaga. Då har budskapet gått hem.

Hockeymode sa...

"OCH det hela striden gäller... är ju att parterna är oense om Måns är under avtal eller inte."

"Och striden står därför kring OM HAN HAR AVTAL MED DIF ELLER INTE?

DIF anser det, Modo och Måns anser inte det.
Jag vet inte hur mycket tydligare jag kan bli men förstår du nu vad bråket gäller??????"

"Det enda som jag kan och har konstaterat är att DIF anser sig ha avtal med Måns. Modo anser att så EJ är fallet och det är det som de bråkar om. Hade DIF inte ansett sig ha avtal med Måns hade det här bråket inte någonsin existerat.

Capisce????"



Nej, I rest my case.

Marie Hallman sa...

hockeymode: Jag förstår inte vad du är ute efter. Egentligen. Men det är skitsamma. Tror inte vi kommer längre här. Jag lägger ner min del nu av den här diskussionen.

Tack för dina åsikter hur som helst!! Alltid intressant att höra.

Jag vet inte vad du tycker men för mig är fortfarande det viktigaste att parterna når en snabb lösning så att Måns får komma igång. Så heja alla parter, lös det här nu!

Niklas Persson sa...

ha ha ha ha!!!

Vilken skön soppa och många som "vet" hur det är och inte...

Anonym sa...

Måns är bitter på DIF. bara för han inte blev erbjuden ett A-lags kontrakt, och agenten hejar på för att få lite mer pengar.

Anonym sa...

Förstår inte vad alla diskuterar, det här måste väl vara hur enkelt som helst, finns det ett kontrakt mellan DIF och Kruger så är det bara att betala för Modo, finns det däremot bara en registrering så skall DIF inte ha en spänn, som jag förstått det skriver dom flesta spelarna på registreringarna in blanco och att då ställa den på en längre tid än kontraktet är väl nästan kriminellt. Har Modo gjort samma fel i fallet Palm förändrar det ingenting, 2 fel blir inte 1 rätt

Anonym sa...

Hej Marie
Först vill jag tacka för en underbar blogg.
DU är en av dom bästa sportbloggarna i denna genree.

Har du senaste infon angående Krüger (mini) ???
Vad gör han just nu.
Eller är det träningsförbud för honom (tolka det inte fel).

Mvh Micke i Gbg (EJ Frölunda´it)