onsdag 13 juli 2011

Silly season SSK: Strömwall "det är grejer på gång"

(Strömwall tror på en målvakt till innan ispremiären. Foto: SSK.)
Två och en halv veckor kvar till SSK går på is och än har SSK bara en målvakt under kontrakt. Men det är saker på gång, säger SSK:s tränare Johan Strömwall till bloggen:

– Vi har några alternativ som vi pratar med och jag hoppas vi kan lösa den här frågan snart på ett riktigt bra sätt, säger han.


Nu är det inte Strömwall själv som sköter förhandlingarna, utan det sköter sportchefen Per Nygårds som bloggen tyvärr inte har fått tag på. Och eftersom värvningar inte är tränarens uppgift är Strömwall, helt förståeligt, noga med att inte kliva över några gränser och berätta sånt han inte får.

Därför kan han till exempel inte berätta om det är en svensk eller utländsk målvakt som ligger närmast till hands, även om han själv så klart har den informationen.

Men kan du säga om ni kan ha klart med en målvakt till, innan det är dags att gå på is?
– Ja, det hoppas jag! Jag kan ju inte lova något, det är ju Per Nygårds som håller i det men det är grejer på gång, det kan jag säga, säger Johan Strömwall.

När intervjun görs (13 juli) håller han på och packar ihop de sista grejerna nere i Österrike. Men mentalt är han redan i Södertälje.

– Jag skulle ju helst vilja börja med allt idag! Jag är sugen! Det har varit en lång paus och killarna är säkert också sugna nu, he, he.

Har du hunnit träffa de nya spelarna nu?
– Ja, jag har varit uppe några gånger och pratat med dem och titta på sommarträningen, hur den bedrivs och har även varit involverad i den så klart. Sedan under semestern så har jag pratat lite med några utlänningar, jag har kört samma fystester med dem som vi har gjort med de andra killarna i Södertälje. De (Sabolic och Jeglitz) bor i norra kanten av Slovenien, inte mer än en timme ifrån där jag bor i Österrike, så jag var dit en förmiddag och körde igenom allt.

Spelbolagen har rankat er runt 6-7-8 plats, var borde de ranka er?
– Det är bra att de rankar oss lågt, för vi kan överraska! Sedan rankar de väl så med tanke på att vi just nu bara har en oerfaren ung målvakt men det kommer ju en målvakt till och sedan har vi plats i vår budget för ytterligare en forward. Där tittar vi också på marknaden och hittar vi en sån forward så ser säkert rankingen annorlunda ut.

Är det lika nära med en sån forward som det är med en till målvakt?
– Nej, inte än.

SSK går som sagt på is den 1 augusti, den dagen kommer spelarna att träna på förmiddagen, därefter är det en aktivitet för fansen på kvällen med presentation av Strömwall samt spelarna som även kör en lite lättare match.

Spelarna startar för övrigt säsongen en vecka före ispremiären, berättar SSK-tränaren:
– Jag kommer köra bil upp nästa helg, sedan vill jag ha alla spelarna på plats från 25 juli, för då och framåt under den veckan ska vi göra tester samtidigt som laget ska komma tillsammans, testa prylar och göra oss i ordning så att vi kan börja köra stenhårt från den 1 augusti.

 Ni smyger igång lite där den 25:e?
– Ja, jag vill samla laget och köra en bra träningsvecka. Det är så pass många nya i laget också så jag vill samla ihop truppen, ha ett bra avslut på barmarksträningen, köra fystester och komma igång med materialet. Den 1 augusti ska allt vara i ordning så att vi kan träna med kvalitet från dag ett, avslutar Strömwall.

(Fotnot: Bloggen har sökt både Per Nygårds och Jan Bergman för att fråga om målvakt och Putte Carlsson, men har tyvärr inte fått tag på någon av dem. )

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hudacek

Marie Hallman sa...

Anonym: Kanske, kanske inte jag kan ärligt säga att jag inte har en aning faktiskt.

Marie Hallman sa...

Å andra sidan var ju en del elitserielag och högg i Hudacek så frågan är om han har rätt prislapp för SSK? Å tredje sidan är han fortfarande ledig så... ja vi får se.

Sonny sa...

Det finns alltjämt flera dugliga målvakter lediga
Christopher Heino-Lindberg
Björn Bjurling
Gusten Törnqvist
Jani Hurme
Anders Johansson (senaste klubb Sparta Sarpsborg, Norge)
Patrick DesRochers
Jordan Parise
Sebastien Caron
Tyler Moss
Michael Flückiger
Reinhard Divis
Mitch O Keefe (spelat senast för Jesnice, samma klubb som SSK värvat ett par andra spelare ifrån)
Jaako Soumalainen (spelat senast för Jesnice, samma klubb som SSK värvat ett par andra spelare ifrån)
Jan Chabera
Rudolf Hummel
Jürgen Penker
Adam Hauser.

Detta är lediga målvakter bara i Europa alltså. Sedan finns det säkert en hel skrälldus också borta i nordamerika.