söndag 31 juli 2011

Säsongen i gång... Timrås Anton Lander tackade med mål i sista minuten

Ispremiär i morgon måndag för alla elitlag som inte varit på is ännu, bland andra Djurgården som testar utrustning i morgon och sedan åker på läger till Oskarshamn där man spelar första träningsmatchen mot just Oskarshamn på torsdag.

AIK, som gick på is i torsdags och spelade träningsmatch (vinst 2-1) mot Visby Roma i fredags tränar på Ritorp hela veckan.



SSK går på is och har sedvanlig presentation av spelare för fansen samt autografskrivning och lite träning/tvåmål.
Jag hade tänkt åka dit och planerat in det men kommer inte kunna åka. Ska jobba för Expressen samtliga kvällar den här veckan som deskreporter = sitta inne och ringa. Så jag kommer försöka hinna ringa någon spelare innan, får se om det funkar.

Apropå träningsmatcher så hade Timrå 4521 åskådare på sin första träningsmatch för säsongen men det var inte vilken match som helst, det var Anton Lander och Sebastian Erixons avskedsmatch när de nu drar till NHL. Timrå mötte ett speciallag där Henrik Zetterberg ingick.

Jag skrev om det här för Expressen. Vet inte varför den texten inte hamnat på webben, är en rewrite av en lokaltidning där som en webbreporter har gjort men så här såg texten som (jag tror) hamnade i en del av upplagan där uppe:

*******


4 521 personer. Timrås ispremiär drog storpublik. Men de flesta var där för att spana in NHL-stjärnorna Henrik Zetterberg och Magnus Pääjärvi Svensson, samt för att hylla Anton Lander och Sebastian Erixon som nu lämnar för spel i NHL.

– En av de roligaste matcherna jag har spelat. Det blir ett fantastiskt minne som man kommer ha med sig. Det är fantastiska fans i Timrå, säger Lander, numera i Edmonton Oilers, till EXPRESSEN.
Matchen spelades som en avslutning på Timrås ispremiär och slutade med seger (5-3) för team Lander/Erixon.
 Lander gjorde, passande nog, sista målet när matchuret stod på 19.59 i tredje:
– Det får jag tacka Zäta för. Han bytte ut sig själv, ville att jag skulle spela i sista bytet. Timrå hade plockat målvakten, då gick den in, ha, ha. Men jag hade missat så många chanser innan så det var skönt. Jag hade en i kryssribban och några frilägen, vid ett skulle jag droppa till Mange (Pääjärvi-Svensson) men passade helt fel, ha, ha.
Men inte ett enda mål av Zetterberg?
– Nä, men han gjorde många assist istället. Två eller tre tror jag! Säger Lander till EXPRESSEN.
Som hyllades, tillsammans med Erixon, med ett Tifo före matchen och stående ovationer efteråt.
– Det blev känslosamt! Hyllningen var väldigt fin, det tifot kommer man inte att glömma. Det här var bästa möjliga sättet att få göra ett avslut med Timrå. 
MARIE HALLMAN/EXPRESSEN

TILLÄGG:
Målen i avskedsmatchen mellan Team Lander/Erixon och Timrå:
1-0  Jonte Hedström 
1-1 Johan ”Bagarn” Andersson
1-2 Per Hallin
1-3 Timo Pärssinen
2-3 Magnus Pääjärvi-Svensson
3-3 Robin Gilliusson
4-3 Christopher Erixon
5-3 Anton Lander

4 kommentarer:

Pelle sa...

Hey Marie!

Vad skönt det känns att läsa lite färska hockey nyheter! Och vilka kolla man först för dom färskast? Jo just din blogg! Visst är det skönt att det börjar närma sig? Har SCA cupen att se i fram mot här i Sundsvall, inget du håller koll på?

Anonym sa...

Marie vet du om man kan se DIF-Oskarshamn via TV/Internet eller dylikt?

Marie Hallman sa...

Pelle: SCA cupen, nope inte för bloggen. Möjligen för Expressen och då kan jag slänga ut en länk här på något jag har skrivit men annars är det ju främst 08-lagen som jag följer och inget av dem är med där.

anonym: inte vad jag vet, ska kolla om någon annan har koll. Risken är väl dock stor att det inte är någon sändning.

Anonym sa...

OOOH MAXAT! 2-1 mot visby haha!