tisdag 2 augusti 2011

Alexander Lagerström " slovenerna var riktigt chockade"


Alexander Lagerström var med på förra årets premiär, men vågade inte tro det skulle komma lika mycket folk nu som då. Men det gjorde det.

– Det var minst lika mycket folk som förra året och riktigt kul! Ingen hade förväntat sig så här många åskådare, säger SSK-forwarden.


Vad hade ni spelare väntat er då?
– Inte så här mycket folk. Alla pratade om att det kommer nog runt 500 pers så var det över 1 800 någonting, det var verkligen över förväntan. Och när det är så många fans som skriker efter en så blir man ju extra taggad!

Var ni ut och tjuvkikade i spelargången innan?
– Nej, vi hade ingen aning om hur det såg ut, vi hörde bara när vi stod i spelargången att de som var där skrek, he, he.

Känslan när ni fick åka in på isen?
– Det var riktigt kul! Vi blev presenterade en och en, då hurrade de (fansen på läktaren) när de sa namnet, det var inspirerande och roligt.

Du var ju med förra året, går det att jämföra?
– Det var ungefär samma känsla nu som då, men nu hade man ju varit med en gång innan så man var förberedd på det lite ändå men det är alltid lika kul när fansen är där och stöttar en.

Vad sa nykomlingarna Sabolic, Jeglic och Hudacek?
– Slovenerna var riktigt chockade och förvånade. Men glada så klart. De trodde inte att det kunde vara så här mycket folk på en ispremiär och sa att i Slovenien så brukar det inte ens vara så här mycket folk på matcherna. Så de tyckte det var riktigt roligt, säger ”Alex” Lagerström.

SSK-spelarna körde lite uppvärmningsövningar, spelade tvåmål och hade strafftävling. Den vanns av Lagerström senior:
– Ja, det var brorsan (Tony) Lagerström, som var bästa så nu får han vara vår förste straffskytt, ha, ha, ha. Han satte tre eller fyra straffar och är riktigt het i år.

Hur gick det för dig då?
– Sådär. Jag kom väl någonstans i mitten, satte en straff sedan missade jag då fick man sätta sig i båset. Matchen som vi spelade var ganska tajt. Båda målvakterna gjorde ett bra jobb, det blev inte så många mål, he, he. Hudacek ser riktigt bra ut, han räddade nästan varenda skott från alla spelarna och gör man det så tidigt på säsongen så ser det bra ut. Idoff har jag spelat med i juniorlandslaget, och mött när han var i Frölunda. Han är en stor talang som kan bli riktigt bra, vi har två bra målvakter, säger ”Alex” Lagerström.

När jag pratade med just Tony Lagerström i somras var han diplomatisk som svar på frågan om vem av brorsorna som är bäst och sa att ”det får tiden utvisa men att skulle jag fråga Alexander så skulle nog han säga sig själv. När lillebror får höra det skrattar han bara.

– Va? Sa han så? He, he. Nä men vem som är bäst är svårt att säga men jag tror ändå att han är bättre än jag. Men vi har ju lite olika spelstil också, det är svårt att säga.

Han beskrev dig som ”den offensiva” och sig själv som ”den defensiva”, håller du med om den beskrivningen?
– Äh, ha, ha. Det kan man väl tolka hur som helst… men visst om vi spelar i samma line så är det väl så att han är defensiv och jag offensiv. Jag får väl göra målen och han passar, ha, ha. Det skulle nog funka bra om vi fick spela ihop.
Får ni göra det då?
– Jag vet inte, vi får se. Det vore kul och bra men vi kan ju spela med andra också.

Vem vill du spela helst med då?
– Svårt att säga jag kan spela med nästan vem som helst, men jag och brorsan passar bra ihop, sedan kanske Månsson eller någon… det är svårt att säga, vi har varit så kort tid på isen tillsammans.

Har ni snackat någon än med tränaren om vem som ska spela med vem?
– Nej, vi har sagt att vi bara ska testa olika formationer på försäsongen så får man se sedan vilka som har mest kemi. Nu ska vi mest bara träna hårt, sedan när matcherna börjar blir det mer taktik också.

Vilka förväntningar ska man ha på er som lag den här säsongen tycker du?
– Kvalserien är ett självskrivet mål som alla i laget har. Jag tror vi kan gå upp, vi har en bra chans men vi satsar på kvalserien först så kan allt hända sedan.

Vem av dig och brorsan kommer vi få höra mest om?
– Jag hoppas att vi båda två får ta stort ansvar och får en stor roll i laget.

Vad har du själv för mål för den kommande säsongen?
– Det är väl att få en stor roll i laget, att utvecklas ännu ett steg och producera. Och så att vi tar oss tillbaka till elitserien igen.

Till sist måste jag bara fråga, brukar du kallas Alex?
– Ja, det eller Lagge. Jag och brorsan har samma smeknamn. Det blir lite jobbigt när någon skriker Lagge, för då kollar båda bakåt ha, ha så de andra får väl säga Alex eller Lagge, det spelar ingen roll.

Inga kommentarer: