söndag 21 augusti 2011

Tim Sandberg: " I andra och tredje tänkte jag att nu får det vara stängt"

(Sandberg tog en straff mot Helsingfors. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Match mot finländska mästarna. Då kom Djurgårdens första förlust – på övertid. Men Stockholmslaget var riktigt nära att vända och vinna matchen när Tim Sandberg stängde igen efter en jobbig första:

– I andra och tredje tänkte jag att nu får det vara stängt om vi ska ha någon chans att komma tillbaka. De hade lite frilägen där men vi snäppte upp spelet i andra och tredje, så där var det mer som en vanlig match, säger Tim Sandberg.



(Klubertanz täcker skott. FOTO ANDREAS GRANBERG)

Att han skulle stå var bestämt redan på förhand och det blev tufft motstånd mot ett vasst HIFK med världsmästare som Mikael Granlund och rutinerade rävar som Toni Söderholm och Ville Peltonen:

– Vi hade sagt på förhand att Gustaf skulle stå igår och jag idag. Han var fantastiskt bra i går (lördag) så det gällde bara för mig att gå in och göra så bra ifrån mig som jag kunde. Och vi visste att det skulle bli en tuff match, HIFK vann guld i våras och har samma lag nu och har till och med spetsat det ännu mer, säger Tim Sandberg och fortsätter:

– Sedan att vi förlorar, så är det ju man förr eller senare förlorar man. Det går inte att gå in och tänka att man ska förlora, man går ju in och spelar föra att vinna. Ibland förlorar man och i dag gör vi det på övertid. Det är bara att ta nya tag mot Kalpa. Det var bra att vi fick en poäng och vände där från 0-3 till 3-3 och fick med oss en poäng i alla fall. Det var starkt.

(Hoppsan! FOTO ANDREAS GRANBERG)

För det var just första perioden som ställde till det:

– Vi gör absolut ingen bra första period. Vi åkte på deras kontringsspel lite, så första var riktigt dålig rent ut sagt. De hade några frilägen i också, jag försökte mest hålla siffrorna nere och ta någon puck och hade lite otur också. Eller, de var effektiva också. De hade några backskott, vid något hamnade Johan i knäet på mig och sedan kom de tre mot en och gjorde mål i numerärt underläge. Vi hade pp, tappade pucken, då kom de där, Granlund passade till Peltonen som hade öppen kasse på bortre stolpen.


(Sandberg plockar straffen enkelt. FOTO ANDREAS GRANBERG)

HIFK fick dessutom straff i slutet av andra perioden, med 27 sekunder kvar till pausen, Miikka Tuomainen sköt, men den tog Tim Sandberg:
 – Han kom fri där, Josef (Boumedienne) var inte på honom men de fick en straff ändå. Han (Tuomainen) försökte dra mig och jag tog avslutet men domaren ansåg att Josef hade slashat så det blev straff där med 27 sekunder kvar av andra.  Jag tog den, det var skönt. 4-2 där hade varit halvtungt. Men vi var klart mycket bättre i andra halvan av matchen, hade i alla fall koll på lägen som vi ska ha. Nästintill i alla fall, säger Djurgårdsmålvakten och fortsätter:

– Det var lite tufft att spela på den här rinken som är en lite mindre rink. Vi kunde inte riktigt spela samma spel som vi brukar göra, vi vill ju hålla mer i pucken men vi snäppte upp allt överlag i andra och tredje, försökte komma i fatt och gjorde det även om vi inte vann sedan. Det var jäkligt bra att komma upp så bra ändå.

Mitt i intervjun hörs värsta illtjutet bakom Tim Sandberg. Tänk er popstjärna och fullt med tjejer som skriker iiiiiiiiiiiiiii. Men det var inte Sandberg som var föremålet för uppvaktningen, det var istället jättetalangen Mikael Granlund som fansen hoppades skulle komma ut genom dörren bakom Djurgårdsmålvakten.

– Det är helt sjukt, det är tjejer som har stått här hela tiden och väntat på Granlund, varje gång vi har tagit ut grejer så har de stått här och hoppat och skrikit, ha, ha.

Han gjorde en sjuk straff och ett galet Zorromål under VM, hur är det som målvakt att möta honom?
– Nja, det var inte så särskilt sådär. Jag tänkte inte så mycket på det. Han är ganska liten, sedan är han så klart ganska duktig men det finns många spelare som är det. Och jag tittar inte så mycket på spelaren, jag tittar mer på pucken men det är klart att man håller kanske något extra öga om han är bakom målet så att han inte gör någon Zorrogrej eller så. Han är ju en jätteskicklig spelare så det är som med alla andra bra spelare, man håller ett öga på dem så man inte blir rökt.

 Gjorde han inga sköna moves då?
– Han försökte lägga in pucken mellan benen, hade väl några bra dragningar men jag tyckte faktiskt att Peltonen.


(Claesson jublar efter sitt 3-2 mål. FOTO ANDREAS GRANBERG)

Tim Sandberg utsågs till matchens tredje stjärna och bäst i Djurgården och enligt matchrapportören online (som var väldigt HIFK färgad) gjorde DIF keepern några otroliga räddningar som höll Djurgården kvar i matchen:

Du spikade igen bra i andra och tredje låter det som?
– Eh hm jo hum, hum, det gjorde jag. Det var det enda jag krävde av mig själv. Jag blir sådär ibland att om jag släpper någon puck som är sådär så tänker jag att fan jag måste skärpa till mig lite. Inte så att jag tänker att jag kan gå in och släppa in några mål och sedan tagga upp, utan det var mer att jag kände att nu får jag inte släppa in fler mål om vi ska ha en chans att vända det här. Jag tycker vi spelade riktigt bra försvar i andra och tredje, höll ute de bra och hade en bra box. Hela laget spelade bra där, jag fick bra hjälp, det var skönt, det hade varit tufft om det hade blivit fler mål där.


(. FOTO ANDREAS GRANBERG)
Nu är ju det här bara träningsmatcher om än i turneringsform. Hur har det känts tycker du i de tre matcher du har stått?
– Det har känts bra. Jag började mot Oskarshamn, sedan var det Red Bull och nu här. Det har känts bra i och med att det ju egentligen är mitt första år på riktigt elitnivå om man kan säga så, där man möter elitseriespelare och så. Men det handlar väl om att försöka snäppa upp allting, bli bättre på allt.

– Jag har jobbat bra med Tomas (Magnusson) och har ju inte haft någon målvaktstränare på två år och när man är van att ha en så blir det lite jobbigt att inte ha, så det har känts bra med honom tycker jag. Matchen mot Salzburg kändes också bra förutom att jag hade någon dålig kasse. Sedan är grabbarna jättesköna Vi har en riktigt bra grupp, allt känns bra men det är ju först om tre och en halv vecka som vi ska vara bra, när serien börjar och det börjar gälla på allvar.

Matchfakta hittar ni här.

Inga kommentarer: