onsdag 17 augusti 2011

Sådan far sådan son - uppdaterad med kommentarer om varandra

 
(Expressens fotograf Tommy fotar pappa och son Gozzi och Molin. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/se)

Det är lite kul med alla nygamla namn som dyker upp allt högre upp i seriesystemen nu. Det är inte alltid lätt att ha en pappa som heter Gozzi eller Molin, man har ju en del att leva upp till.

Jag träffade just, för Expressens räkning, far och son Gozzi (Anders och Patric) och far och son Molin (Ove och Emil) i går när Almtuna tog emot Brynäs.


 
(Patric Gozzi.  Foto: www.hockeymedmariehallman.se/se) 

Nu har ju både gammgubbarna Gozzi och Molin fler barn men just de här två möttes för första gången i en tävlingsmatch i Gränby islada där Patric är utlånad till Almtuna från AIK och Emil har fått chansen i Brynäs a-lag nu under försäsongen (han tillhör egentligen J20).

Den texten kan ni läsa här på Expressens hemsida. Kollegan Mattias Ek gjorde ett fint tillägg till texten med exempel på några andra far och sonkombos i elitserien. Det hittar ni här.

(Och ja jag vet att Mathias Franzén är son till Rikard Franzén. Det är inte med någonstans i texten men han var inte på isen heller, och pappa var inte i hallen, sedan var det lite kul koppling med just Gozzi och Molin som vunnit SM-guld i hop).


(Emil Molin.  Foto: www.hockeymedmariehallman.se/se)  


Det var föresten ett par kommentarer som inte är med på webben och det var när sönerna berättade om hur de såg likheten med sina pappor. Och tvärtom. Tog lite längre tid än jag hade tänkt innan jag kunde lägga ut det men här har ni det snacket:


Ove Molin om sonen Emil Molin:
-Jag känner igen lite grann av mig i honom men storleken skiljer ju ganska mycket. Han är en decimeter längre än jag. Det som är ganska lika är att vi båda har bra teknik och har levt på den tekniken. Sedan ligger han långt fram redan nu när det gäller spelsinnet men han måste bli bättre i det fysiska spelet, bli tuffare, modigare och tro mer på sig själv.

Emil Molin om pappa Ove:
-Han var lite snabbare än jag är. Jag lever mer på mitt spelhuvud även om han hade ett bra sånt också och nog hade bättre spelsinne än jag. Sedan har jag bättre storlek förhoppningsvis men vi har inte samma spelstil så det är inte så mycket som jag har tagit efter. Det är mer sättet hur man agerar i ett lag i så fall och kanske lite teknik.


Anders Gozzi om sonen Patric Gozzi:
-Vi är ganska olika, dels är han rightare och så har han ett annat spel. Jag var en annan typ av center, lite mindre än han. Patric är större och tyngre, jag var lite mindre och snabbare. Men spelsinnet är hyfsat lika i alla fall.

Patric Gozzi om pappa Anders
-Jag håller med det han säger. Sedan var han en bättre tekare än jag är. Men jag får jobba på det, ha, ha. Han kommer med lite småtips här och var. När jag var mindre slutade man lyssna men nu tycker jag det är bra att få tips.


3 kommentarer:

dasnail sa...

Jag älskar när fol kallar Gränby för isladan. Det stämmer så väl. Är det 20 minusgrader ute så är det det i hallen också. Är det 20 plussgrader ute så är det 20 minusgrader i hallen också.
Men hockeyn värmer i hjärtat så det är det värt.

Marie Hallman sa...

dasnail: he he precis så är det. riktig lada. tror faktisk den hette så officiellt en gång i tiden också :)

Anonym sa...

The clobber of a machine boutique positively depends upon the measure assess and solicitation of have a claim a living it has to do. There are unusual sizes of machines of the changeless courteous for machining assorted sizes of castings and forgings, also there are contrastive kinds of machines for doing the unchanged considerate of work in differing grades of refinement. An mercantile considerateness is to obtain as auxiliary machines as achievable to do as ok exotic a script of crash as creditable, and this is most correct pre-eminent with reference to choosing high-grade machines which are not exclusively adapted to raise of specialty,
http://huntress.com.pl/firmy/fer,meble,sklepowe,s,2075/
http://ikela.malbork.pl/biznes-w-srednich-firmach/755/
http://www.tabrion.edu.pl/firmy/fer24,com,pl,s,4251/
http://katalog.linuxiarze.pl/produkcja,przemyslowa/budownictwo,p,41/
http://katalog.linuxiarze.pl/tag,web,direktory/

http://abisomega.pila.pl/firmy/fer,stoly,warsztatowe,s,3381/
http://katalog.linuxiarze.pl/rozrywka,i,hobby/senniki,p,92/
http://www.300c.com.pl/jak-bezpiecznie-korzystac-z-hotspotow.html
http://iyere.com.pl/?p=6126
http://www.truefoto.pl/category/elektronika/