onsdag 17 augusti 2011

Träningsmatch SSK-Skellefteå 1-2

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Träningsmatch, Södertälje- Skellefteå 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)

Matchen: MMM+
Målvakter: Julius Hudacek, SSK 91,3 % och Andreas Hadelöv, Saik 95,2 %
Publik: 900 fullt hus
Domare: Ulf Rådbjer, Tumba


Bäst i SSK
MMM Julius Hudacek, mv
MM Robert Sabolic, f
M Ziga Jeglic, f, o Viktor Lööv, b.

Bäst i Saik: Andreas Hadelöv, mv och Oscar Lindberg, f

  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

NOTERAT
FÖRSTA PERIODEN:

....Kunde blivit ett rekordsnabbt mål när SSK fick in pucken redan efter tio sekunder jag såg inte om det var Sabolic eller Jeglic men det blev washout där för spelare i målgården och inget mål.

...stort jubel i hallen när Viktor Lööv gick i närkamp med Martin Lundberg så att båda spelarna flög.

  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... Robert Sabolic kan tacklas också, satte in en rövare på Oscar Möller till publikens jubel.

...1-0 (7.29) Christofer Blid (Ziga Jeglic, Robert Sabolic) SSK tog ledningen efter fint samarbete mellan slovenerna som avslutades med en styrning av Blid. Snyggt.

... SSK tryckte på bra i första, stressade gästerna som i mitten av perioden hade två man i utvisningsbåset så att SSK fick spela fem mot tre i 37 sekunder. Men det blev inget mål varken då eller i det 5 mot 4 som var efteråt.

  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... SSK har inte riktigt ”rätt nummer” på alla spelare än. När serien börjar kommer till exempel Sabolic ha 55 istället för fem som nu, Kurt Davies kommer ha 44 istället för 4, Hudacek kommer ha 39 istället för 30 som nu. Att det är fel nu beror på att SSK kör i förra säsongens ställ, de nya är under tryckning. Det blir ingen ny design på de ”nya”tröjorna dock, utan det är bara nummer och reklam som kommer att ändras lite.

... Första kan sammanfattas med väldigt bra fart på rören för SSK som tryckte ner Skellefteå bra i deras zon. Det var mest där spelet var. Skellefteå hade en riktigt bra chans och en hel del puck innehav men SSK var piggare och kunde ha haft något mål till med någon centimeter till godo.

ANDRA PERIODEN

...Robert Sabolic fick ett gyllene friläge efter en halv minut men han tappade både farten och pucken och läget liksom bara dog ut.

  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... Christofer Blid gjorde verkligen ett hästjobb längs sargerna i andra, tog för sig bra i närkamperna och gjorde det jobbigt för Skellefteå.

... Skellefteås Bud Holloway (vilket skönt namn föresten!) fick ett bra läge han med i början av andra, hade i princip öppet mål och mycket plats vid högra stolpen men lyckades lägga pucken i utsidan av nätet istället.

...apropå tröjnummer så var Kurt Davies sugen på nummer 22 som han har spelat mycket med tidigare, men med tanke på att Bemström ändå är en kulturbärare i laget så fick ”Kurtan” nöja sig med 44 (just nu 4).

  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

...1-1 (9.02) Oscar Lindberg (Pierre Eduoard Bellemare, Johan Forsberg) SSK hade precis blivit fulltalig, Skellefteå hade tryck nere vid SSK-målet, Lindberg höll iskallt i pucken tills han hittat ett lite hål mitt i gröten av spelare där han lyckades få igenom pucken som smet in till vänster om Hudacek (alltså på Hudaceks högra sida).

... Alexander Ytterell fick en ful klubba över armarna av Lee Goren, åkte dubbelvikt till båset där det var fram med is, kylsprej och lite annat samtidigt som Goren åkte ut för slashing. Efter lite meckande så var SSK-backen spelklar igen.

... Andra perioden blev klart jämnare. Skellefteå hade bättre press, bättre fart och fler lägen men SSK stod upp bra, hade några bra chanser kändes som oavgjort sett till spelet även om Skellefteå kvitterade

  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

TREDJE PERIODEN
... Jag sprang på Calgarykeepern Henrik Karlsson i pausen, han gillade det han såg av SSK:s nya målvakt Hudacek. ”Ser fint ut, han är mjuk  i rörelserna, snabb på fötterna och är tät.” är en sammanfattning av omdömet från Karlsson.

  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

1-2 (1.27)  Fredrik Styrman (Fredrik Hynning, Martin Lundberg) står nästan uppe vid blå och får på en riktig rökare som går kryssribban och in, synd att Hudacek hann gå ner lite där annars hade han tagit den.

... Viktor Lööv fick en otäck smäll efter 2.13 i sista, Johan Forsberg satte in en tackling som jag tyvärr missade då jag att och skrev om målet, men Lööv – som kom i full fart - fastnade lite olyckligt med skridskorna isen också, brakade in i sargen, tappade hjälmen och slog huvudet i isen Forsberg fick två minuter för charging.

  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... kvällens citat: ”Tror inte det, han räknar nog får.” SSKs sportchef svarar på frågan om det överhuvudtaget kunde tänkas vara möjligt att prata med Lööv efter matchen.

.... Men riktigt så illa var det ändå inte sa tränaren Johan Strömwall efteråt. ”Han är mest lite omskakad. Fick sig en riktigt körare  just när han kom i hög fart och skulle skjuta iväg pucken och det blir sån fart där så då tappar han balansen. Det är svårt att hålla emot i det läget men det verkar inte vara någon hjärnskakning som det ser ut nu i alla fall” sa SSK-tränaren efter matchen.

... i tredje tog Skellefteå över spelmässig lite och hade även mest puckinnehav (kändes det som). Och visade väl vem som är elitserielag. Å andra sidan fortsatte SSK trumma på bra och var klart bättre defensivt nu än i första matchen, helt okej pp också med tanke på att det är match två. Gästernas 2-1 var riktigt snyggt och man hade en tre-fyra farliga lägen till men där var Hudacek bra med.

... Skotten i matchen: 21-23 (9-4, 6-11, 6-8)

2 kommentarer:

Ross sa...

Tack Marie för en bra sammanfattning!

Skönt att det inte verkar vara något allvarligt med Lööv.

Sa Nygårds något om läget i truppen när du snackade med honom? Något nyförvärv på g? Måste ju in en center i truppen snarast. Helst två.

Marie Hallman sa...

Nygårds: nope. Det enda han sa - och det borde jag kanske tagit med- är att när det gäller Bergman så tar de en match i taget med honom. Dvs, han spelar den här matchen till att börja med, sedan utvärderar SSK och så får man se efter det om det blir lite mer provtid álternativt kontrakt alternativt adjö.