torsdag 18 augusti 2011

Viklund: " Det kändes direkt att vi hade bättre tempo"

(Viklund var nöjd med farten och resultatet. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

AIK kom helt utan matchtempo, Brynäs hade jobbat upp sitt i tisdags. Men när det väl blev match såg det precis omvänt ut. Gnaget stampade gasen i botten från början och körde mer eller mindre över Brynäs:

– Ja, ha, ha de kanske var trötta efter sin match senast? Skojar matchvinnaren Tobias Viklund med glimten i ögat.


AIK:s jättetalang David Lillieström Karlsson slog an tonen när han åkte ifrån ett trögt Brynäs redan efter någon halvminut. AIK höll sedan högre tempo matchen ut och även om Gävlelaget fick första målet lite turligt var det inget snack om vem som hade bäst fart på rören:

– Ja, jag tyckte det var en bra insats för att vara en första match, det kändes direkt efter första att vi hade bättre tempo. Så det var en bra match för att vara den första, säger AIK-backen Tobias Viklund.

Fast det här var ju andra matchen om man ska vara nog?
– Jomen det var den första riktiga! Den i Visby… alltså då hade vi bara haft ett ispass innan så det kändes inte som en träningsmatch, det var mer problem med att stå på skridskorna och fokus på att hålla i klubban än att spela match då, ha, ha.

 Vad ligger bakom farten i erat spel nu då tror du?
– Nämen vi har tränat på bra i två veckor nu, har spelat mycket matcher på träningarna också. Det är bra fart på alla våra träningar, vi sporrar varandra bra och kör på, säger Tobias Viklund.

Senast jag pratade med den nye AIK-backen var i slutet av maj. (ni kan läsa den intervjun här) Då var kontraktet färskt och han hade bara kört barmark med sina nya lagkamrater i ett par veckor.

Hur har det varit sedan dess?
– Det har varit bra, vi har haft bra sommarträningar och kör mycket barmark fortfarande trots att vi är på is nu. Vi kommer vara i bra form när serien börjar.

Viklunds avgörande mål (3-2) kom 6.28 in i tredje perioden och var en riktig rackar rökare. Pucken bara visslade förbi Svedberg in i mål:
– Ah men jag borde ha gjort fler mål! Jag hade haft några lägen innan, så det var på tiden att den satt. Jag hade hoppats på tredje gången gillt men det blev fjärde målet gillt istället, he, he.

Vad säger du om målet?
– Jag försökte följa med upp, ropade på Jocke och han har ju bra spelkänsla så han släppte bak pucken, sedan var det bara klippa till. Det kändes bra.

Du har ju fått en del skit för din säsong förra året, och kritik för att du inte är helt hundra stabil bakåt. Hur mycket har du jobbat på det?

– Inte så mycket under sommaren självklart då vi inte har varit på is då, men nu så gör jag det. Men framför allt så försöker jag ge hundra procent och spela på, sedan är det tufft i början innan man spelat ihop sig men jag tänker inte tillbaka på det som har varit då förr heller. Då blir det bara ännu större problem. Det är bättre att se framåt och göra det bättre framöver.

Men nu jobbar du på att bli säkrare bakåt?
– Det är klart jag gör men man får inte tänka för mycket på det, utan jag försöker bara vara skicklig i egen zon och jobba på.




3 kommentarer:

Mathias sa...

Som vanligt vääääldigt hög klass på dina intervjuer! Keep it up Marie!

Vilken kedja tyckte du funkade bäst för AIK idag, samt backpar?

Marie Hallman sa...

Mathias: Tack :)) Kedjan med twinsen och Jocke var ju i fin form. Sen såg Gynge riktigt het ut, lätt på fötterna, högg mycket. Bång och Sampa var bra, Bång verkligen på hugget. Junioren DK var också en höjdare, jäkligt bra fart på rören där.

Backar: tycker de såg rätt bra ut alla ihop med lite extra plus till Nemeth/Viklund. Fredrik Carlsson var också riktigt bra. Fredrik Svensson ser deffad ut, stod upp bra, Dick såg pigg ut. Det var som sagt bra överlag där.
Riktigt kul att se farten i och modet i hela laget.

Janne sa...

Hur gör du Marie....behöver du ingen försäsong ??? du är redan i form :)