tisdag 27 september 2011

Alex Lagerström " Vi måste köra 100 procent från början "


Alexander Lagerström gjorde ett mål under försäsongen – mot Örebro. På måndagen gjorde han sitt första seniormål för SSK under en tävlingsmatch och det blev lustigt nog mot just… Örebro.

-Det var faktiskt riktigt skönt personligen att få in pucken, men viktigast var ändå att vi vann och fick tre poäng, säger Alexander Lagerström.

Han står noterad för 40 elitseriematcher förra säsongen men då var det mest sitta på bänken som gällde. I år finns det chans till mer speltid.

-Ja det tror jag. Och jag fick inte så mycket speltid i elitserien förra året, så jag hoppas jag får mer i år. Vi har ett ungt lag, så äh det är bara jobba på. Nu har vi nio poäng på fyra matcher och har fått en helt okej början.

Men matchen före gårdagens, den mot Troja Ljungby där en ledning med 2-0 slutade med stortorsk 2-6, var allt annat än okej. Det tog laget upp före Örebromatchen, enligt Johan Strömwall.

-Vi sa till varandra att vi måste komma upp i vår bästa arbetsnivå i varje match annars kommer vi inte att ta poäng, säger SSK-tränaren.

Och Alexander Lagerström håller med:
-Det är viktigt att man studsar tillbaka direkt och vi sa innan den här matchen att vi kan inte hänga med huvudena, vi måste gå ut och köra direkt i den här matchen och det gjorde vi. Vi fick tre poäng. Vi snackade en del om att nu möter vi ett bättre lag än Troja då kan vi inte hänga med huvudena utan måste köra 100 procent från början, köra med disciplin och det gjorde vi tycker jag. Vi är nöjda.

Snackade ni något om att det inte fick gå åt andra hållet heller? Det vill säga ta ledningen och sedan tappa fokus?
- Ja  vi fick en bra start där i Ljungby  men sedan blev de väl att vi underskattade dem tror jag när vi ledde med 2-0.

Det var det väl ingen risk för mot Örebro?
- Nej tvärtom! Nu var alla hundra procent laddade innan och man kände verkligen att det var ingen underskattning eller någonting sånt från vår sida, säger Alexander Lagerström och fortsätter:

-Jag tycker alla tre perioderna var ganska jämna och jag tycker ändå att vi har större delen av spelet i dag. Vi höll oss till vårt grundspel och körde framför allt efter det, sedan satte vi chanserna så blev det tre poäng…

Och ni lyckades ta bort deras målfarligaste spelare också?
-Ja men det var faktiskt inget vi snackade om speciellt, man kan inte bara åka efter en kille och skugga honom hela tiden.

Nä, de är ju tre snabba dessutom, förutom Conny Strömberg så har de Johan Wiklander och Henrik Löwendahl i den kedjan?
-Ja den kedjan är riktigt giftig, det är inget att ljuga om, men vi försökte köra hårt mot alla deras fyra linjer och det gick vägen. Vi sa att vi skulle gå lite extra hårt på dem, gå på lite extra hårdare och att inte ha något slarv när de är inne i våran zon, det var mest det framför allt.

Skönt att ni kom tillbaka så snabbt efter debaclet i Troja antar jag?!
-Ja det är hur skönt som helst men det gäller att vi inte slappnar av nu. Det är match på onsdag i gen, Mora borta. Det kommer bli tufft men vi ska försöka ta tre poäng och försöka vinna, slår Alexander Lagerström fast.

SSK:s målvakt Julius Hudacek showade som vanligt på fansens begäran. Den här gången slog han till med en hjulning fast han hade hela utrustningen på:

- Jag såg inte vad han gjorde i dag, men jag har sett tidigare när han firar med fansen och det är alltid lika kul att se. Det är bara roligt, han är en skön kille, säger Alexander Lagerström.

Har du själv provat att hjula med hela utrustningen på?
- Nej jag är nog för stel för att göra något sånt, ha, ha.

Tränar han sina moves på träningen?
-Nej jag har aldrig sett honom göra det, det är bara när han firar med fansen.. ingen av oss fattar någonting men det är alltid kul att se honom gå igång, he, he.

(FOTNOT: Blev inget foto på Alexander Lagerström. Det var lite annat runtomkring som distraherade mig så jag  glömde helt enkelt bort det- Ber om ursäkt för det!!

Inga kommentarer: