torsdag 22 september 2011

Kempe: " Vi var inte så bra som vi kan vara "


 (Kempe deppade över förlust men fick i alla fall göra sitt första mål för säsongen. www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Derbykungar i tisdags men uppe i Luleå blev det tvärstopp och förlust med 2-5 för Djurgården.

– Första tio var helt okej sedan vet jag inte vad som händer om de är bättre eller om det är vi som är sämre. Men de var bra i dag, vi var inte så bra som vi kan vara, konstaterar Mario Kempe.


Jämför man med den heta matchen i tisdags så var det ett blekt Djurgården som var på isen uppe i Luleå men någon urladdning efter derbyfajten var det inte tror Kempe:

– Nej, för så ska det inte vara heller. Det är väl snarare så att vi borde ha varit mer taggade efter den matchen eftersom vi avslutade den så bra. Så det (urladdning) tror jag inte det var, säger Mario Kempe.

Hans reducering till 4-2 gav Djurgården lite hopp i slutet av tredje, men det släcktes nästan direkt av Johan Harju som kort efter målet fick in pucken i DIF-kassen.
Och även om Mario Kempe deppade över förlusten så var det ändå skönt att få in det där målet. Ett snyggt direkt skott rätt upp i krysset:

– Ja, he, he jag fick en grym passning av Tim (Eriksson, från bakom målet) och var helt ren i slottet… det var ett bra förarbete av honom och Fimpen (Christian Eklund). Det var inte så svårt för mig då…

Men skönt att få det där första målet va?
– Ja absolut! Jag ska ju göra mål också så det är skönt att göra det hyfsat tidigt så att det inte sätter sig i skallen.  Man vill ju göra mål i varje match men så långt har det inte gått än i alla fall att jag har börjat grubbla, men det var skönt, det var det, säger Kempe.

(Tim Sandberg gjorde sin första elitseriematch från start. FOTO ANDREAS GRANDIN)

I målet hade hans lagkamrat Tim Sandberg en tuff kväll. Första elitseriematchen från start som ordinarie och fem insläppta mål. Jobbigt värre.

– Ja han var hyfsat deppig men han kan inte ta på sig alla målen. Man förstår ju att han vill prestera när det nu var första matchen från start och allt men det är inte så mycket han kan göra och så gjorde han några riktigt bra räddningar också. Så ta på sig förlusten ska han inte göra.

Vad gör ni för att stötta honom, peppar ni och så?
– Ja, det är klart att vi snackar med honom och det och så men sedan är det ju samma sak för honom som för oss andra. Han är ju proffs, han ska inte tänka mer på det här utan tänk igenom nu sedan är det bara glömma, köra på och ta nya tag mot Timrå (borta) på lördag.

I tisdags var ju Mario inblandad i en situation med Viktor Fasth där AIK målvakten tyckte att Kempe gick för hårt på målet. I dag (torsdag) tyckte Micke Renberg, i SVT:s hockeykväll, att utvisningen på Kempe var fel. ”Vad blir han utvisad för? Kanske är det för krock med stolpen” sa Renberg. Och Kempe håller med:

– Jag tycket också att det var konstigt. Domaren såg att jag bröt in, sedan såg han väl att Fasth blev förbannad och tänkte att blir Fasth arg har Kempe säkert gjort något och då tog han ut mig också. Det var inte så att jag slog till honom eller någon annan eller något.

Alla vill ju att det ska ”gås mer rakt på mål” men känner man tveksamhet att göra det efter en sån utvisning?
– Nej jag kommer fortsätta gå på mål ändå. Eller… kanske tvekar man lite när man vet att man riskerar en utvisning för att man har gått på mål men samtidigt så känner domaren kanske att han gjorde ett misstag och så kan det vara, alla kan göra misstag.

(Mario Kempe och Simon Hjalmarsson.  FOTO ANDREAS GRANDIN) 

Hur tycker du annars att de första matcherna har gått för egen del?
– Det har gått bra! Jag har kört på och känt mig pigg och sådär. Sedan kan man alltid känna att man kan spela bättre men jag tycker det har varit godkänt ändå. Jag har kriga på och har försökt ta den rollen som jag har fått och spela där så bra jag. Jag kan ju både spela fysiskt och med energi så det är bara köra.

Har Hardy (Nilsson, tränaren) sagt något om att du ska ha en lite annorlunda roll nu jämfört med förra säsongen?
– Nja, han har inte sagt det hittills men jag har ju fått en lite mer tredje, fjärdelinaroll i år. Så jag försöker bidra med lite mer energi till laget. Det är mer att smälla på än att producera nu, som första och andra gör, men det tar jag och kör på. Jag vet ju att jag är en producerande spelare så jag vet att jag kommer att kunna göra mål också.

Fast jag ser dig inte som en powerforward utan mer som en lirare?!
– Jomen jag har alltid gillat att åka med fart, då blir det jobbigt att stanna när man kommer i bra fart men om det nu är mitt bästa spel vet jag inte. Men jag gör gärna det jobbet när det behövs.

Inga kommentarer: