fredag 23 september 2011

Owuyas namn kapat på twitter

Det är gott om hockeyspelare som har börjat twittra, kul som fan tycker jag speciellt som hockeyspelarna bjuder på sig själva och är roliga att följa.

Tyvärr finns det dock alltid idioter som missbrukar när folk bjuder på sig själva och som kapar folks namn och låtsas vara någon de inte är. Så är fallet med det twitterkonto som heter http://twitter.com/#!/MarkOwuyaDet är en gammal lagfotobild från DIF av Mark där och så står det @MarkOwuya Sweden, Stockholm
Ice hockey goalie. Toronto Maple Leafs.
Det är bara det att det inte är Mark Owuya själv som skriver där. Det är någon som har snott hans namn och ställer till det för honom genom att göra så.

Jag följde själv kontot och trodde det var Mark men nu har Mark hört av sig  på mejlen och berättat att:

-Den där Twittern e en fake, det är inte jag...

 Mark har nu underrättat Toronto som i sin tur skulle upplysa media om att allt så står på det där kontot är skit och fejk. Och som skulle se om de kan få bort kontot.  Så ni som tror att ni snackar med Mark där, klicka unfollow för det är en bedragare som skor sig på Marks bekostnad. Mark har för övrigt inget konto på twitter just nu.

Jag vet inte om den som gör så här fattar att han/hon 1) begår ett brott när man utger sig för att vara en annan person och även har begått upphovsrättsbrott då han /hon snott bilden som används.  Men det lär väl personen kanske bli varse så småningom. Tyckte ett tag att kontot nu såg raderat ut men än så länge (fredag em)  finns det tyvärr kvar.

Inga kommentarer: