söndag 11 september 2011

Strömwall: "Vi har nog insett nu att vi måste jobba hårt"


(Strömwall har en del att fundera på efter 0-7 mot Brynäs i genrepet. Foto: SSK)

Det blev storförlust för SSK i genrepet mot Brynäs i dag söndag. Gävlelaget gjorde 1-0 efter sjutton sekunder (!), 2-0 efter 32 sekunder och 3-0 när matchuret stod på 2.24. Brynäs vann till slut med 7-0.

– Vi fick en hemsk start med 0-3 efter 2.24, efter det var det naturligtvis lätt för Brynäs att spela rörlig hockey med stort självförtroende och då hängde vi inte med alls, framför allt inte i första. Men sedan jämnade det ut sig, säger SSK-tränaren Johan Strömwall.

Vad var det som gick fel då? Det var en blandning av olika saker konstaterar han:
– Det var dels skickliga aktioner från Brynäs sida och dels en del svaga insatser av våra killar. Vi var lite mjuka i vissa lägen. Förlorade närkamper längs sargen och försvarade inte ytan framför mål tillräckligt bra.

Vad sa du i paus till laget?
– Det stod ju 5-0 till Brynäs så jag sa att vi måste rycka upp oss och ta varje byte från noll och gå in i det så, att se det som var kvar som en skitbra träning.

Hur tycker du att man ska värdera en sån här insats?
– Jag tittar mer på individuella insatser. Sedan vill vi vinna alla matcher och med den här starten mot ett elitserielag så var vi chanslösa men jag väljer att se individuella insatser här. 0-7 ser hemskt ut, men när matchen är nästan avgjord efter några minuter då blir det en konstig match att värdera. Jag tycker att många av våra spelare hade otroligt svårt att komma in i matchen.

Hur mycket tar en sån här smäll mentalt inför premiären på fredag?
– Det påverkar inte hur vi arbetar i veckan. Vi får se sedan om det var bra eller dåligt, men vi går i alla fall inte in i serien och tycker att vi är jättebra. Vi har nog insett nu att vi måste jobba hårt och ge vårt yttersta för att ta poäng.

Hudacek stod hela matchen, fanns det någon tanke på att byta ut honom, för att det här inte skulle sätta sig i skallen?
– Nej. I en seriematch kanske man byter för att få en nytändning i hela laget men han behövde en hel träningsmatch. Nu ska vi träna några dagar så får vi se sedan vem som står i premiären, säger Johan Strömwall.

Försäsongen kan summeras med fem vinster (varav en, den första mot Örebro på övertid) och fyra förluster. SSK-tränaren är framför allt missnöjd med att det har varit dåliga starter i de matcher som SSK har förlorat.

Vad, som har varit bra, tycker du att ni kan ta med er till premiären?
– Jag tycker att vi har visat bra trender i matcherna, där vi har blivit starkare och starkare under matchernas gång. Sedan tycker jag att arbetsmoralen har blivit bra.

Vad har ni kvar att slipa på till premiären?
– Vi håller ju på och arbetar med vissa delar, nu har det varit mycket med special teams. De här två senaste matcherna har varit svåra. Vi har mött motstånd som har varit – i vissa delar av matchen – för bra för oss. Jag hoppas och tror att vi har lärt oss saker i vårat försvarsspel, vi har arbetat med vårat tempo och det tror jag har varit positivt.

Har du hunnit kolla in premiärmotståndarna Almtuna?
– Jag har kollat en del men ska jobba vidare med det i veckan. Vi väntar oss en tuff bortamatch, de jobbar stenhårt, spelar aggressiv hockey. Sedan är det alltid tufft i premiären, många spelar på sitt yttersta och överträffar sig själv då, det kommer bli riktig körning från första början, säger Strömwall och fortsätter:

– Sedan är det ju svårt för mig att tippa lagen, jag var ju utomlands förra året, så jag får lita på den info jag får av andra personer i föreningen och av andra vänner i hockeysverige så här långt. Sedan kan det vara bra också att skapa sig en egen uppfattning och ha respekt för alla motståndare.

Vem som kommer vara förstemålvakt vill SSK-tränaren inte säga nu:
– Vi pratar inte i de termerna och det är inget vi kommunicerar utåt. Sedan kommer säkert den ena att få stå mer än den andra men det där kan ju skilja från vecka till vecka och jag vill inte att vi låser oss vid det ena eller andra.

SSK har rullat runt på lagkaptener under försäsongen, vem som blir kapten och assisterande för hela säsongen kommer klubben, enligt Strömwall, gå ut med officiellt på tisdag, efter ett internt möte om dels just kaptensfrågan och dels även vilken målsättning som laget kommer ha kommande säsong.

– Men från klubbens sida så är det ju att vi vill till kvalserien och sedan när vi väl är där sätter vi nya mål. Där kan allt hända.

SSK har bara tolv forwards under kontrakt, räknar man in junioren Jakob Dahlström är man uppe i 13. Dahlström kommer ha sin huvudhemvist i J20 men:

– Eftersom någon oftast är sjuk eller halvskadad i laget så kommer vi i princip att kalla upp några juniorer till varje träning, sedan får man se vem det blir från gång till gång. Det beror på hur det går för dem men Jacob har spelat med oss under försäsongen och har klarat det bra.

Hur går det med värvningen av en ny center?
– Det är egentligen sportchefen som ska svara på det men det är inget nära förestående i dagsläget. Vi har en möjlighet att komplettera med en spelare till men just nu är det som sagt inget nära förestående. Men hittar vi rätt spelare till rätt pris så kanske vi agerar.

Inga kommentarer: