fredag 16 september 2011

Ziga Jeglic: "jag spelade lite för fancy där"


(Ziga Jeglic frälste SSK. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Oj, i två perioder såg det verkligen ut att bli en tung kväll för SSK. Almtuna var bättre i spelet och mer effektiva men något hände inför tredje perioden. 

SSK insåg vad som var fel, tog sig samman,  gick ut och spelade rakare på kassen, satte hårdare tryck och spelade enklare, rakar och vände och vann..


Jag var i Almtuna, skrev för TT. Den texten hittar ni bland annat på den här länken (dn.se).

Det blev lite snack över trots att interjun fick göras i rapidofart på grund av tidig fredagsdeadline och efter att jag snubblat in och bokstavligt talat ramlat mig fram över alla trunkar till Jeglic som givetvis satt längst in.
 (Tack Blid för räddningen när jag höll på att stå på näsan).

 Här har ni lite bonussnack med Ziga Jeclic som sa så här till TT om....

... sitt segermål:
 - Vi kom i ett fint tre mot två läge, jag fick en perfekt pass från Månsson på bladet, pucken liksom stannade till och la sig tillrätta där. Sedan var det bara att klippa till.

Hann du sikta på krysset?
-Nja, jag bestämde mig mest för att dra upp den, sedan bara sköt jag, ha, ah. Eftersom pucken stannade så bra där så kunde jag få till ett riktigt bra skott och bara dra till.

... om i fall SSKs kvittering till 2-2 var självmål av Almtuna eller inte?
 - Nä det var inget självmål utan Flodqvist var sist på pucken. Jag såg när han sköt men vi fick bra effekt av att vi gick hårt på mål där. Men bra saker händer om man jobbar frö dem och går du på mål och skjuter mycket så får du in puckarna också.

 ... att SSK såg sega ut i period ett och två:
 -Jomen vi fick en lite tuff start, vi åkte inte tillräckligt med skridskor och var inte tillräckligt heta på mål. Vi var där men ändå inte, men sedan i tredje så var mycket mycket bättre än dem. Jag tycker att vi förtjänade att vinna.

...vad SSK sa i pausen inför tredje:
- Vi sa keep on going!!! Och bestämde att vi skulle vara mycket mer aggressiva, åka mer skridskor, gå hårdare på kassen. Vi är starka när vi spelar så och sätter press på motståndarna och vi sa att nu går vi  hårdare på mål, är mer aggressiva och åker mer skridskor så maler vi ner dem och det var precis vad som hände.

Känslan efter segern:
- Att det var en riktigt viktig seger! Det var viktigt att ta första. Men det är viktigt också att vi maler på så här nu. vi kan fira i några timmar sedan måste vi lägga den här matchen bakom oss, vi måste fokusera på de matcher som kommer framöver så vi inte fastnar och blir nöjda bara för att vi tog den här första vinsten.

... självmålet av Blaz Gregorc (som styrde pucken med sin axel)  som gav Almtuna en 2-1 ledning:
-Det var ett bra skott i stolpen sedan studsade pucken in. Det var verkligen ett otursmål för oss

 ... om att nu möta ett allsvenskt lag, efter att ha mött mest elitserielag under försäsongen?
- Jag tycker det var ett ganska bra lag med snabbt spel, och mycket hård forechecking. Jag tycker det var bra att vi mötte elitserielag, det tvingade oss att vara lite bättre också och det har vi nytta av framöver.

Kan vara lite oorganiserat spel i allsvenskan?
- Jo men jag tycker de hade bra organisation, men vi måste spela mycket enklare, mer disciplinerat framöver om det här ska gå bra. 

Inga kommentarer: