torsdag 13 oktober 2011

DJURGÅRDEN-LINKÖPING 4-1 (2-0, 0-1, 2-0)


 (Mange Johansson vs Patrick Cehlin. FOTO JOHANNA LUNDBERG)


Matchen: MMMM
Målvakterna: Gustaf Wesslau, DIF 95,24 % och Fredrik Norrena, LHC 87,88 %
Publik: 6 090
Domare: Christer Lärking och David Bergman


Bäst i DIF
MMM Pontus Åberg, f
MM Gustaf Wesslau, mv
M Daniel Tjärnqvist, b

Bäst i LHC: Sebastian Karlsson, f.

FÖRSTA PERIODEN.
... Djurgården fick ett tidigt pp tack vare Johan Åkerman men det blev inte så mycket av det. Var väl en bra chans. Typ.

...DIF spelade istället lustigt nog bättre när Åkerman kom in och bland annat ett skott som sånär gick igenom Norrena. Inte säker men jag tror att det var Daniel Tjärnqvist som sköt.

... Kul att se farten och aggressiviteten i Djurgårdens spel. Det har saknats men nu var det bra fart och verkligen attack på målet i första.

... Men Linköping är täta bakåt, så även om DIF trampade på och hade klart mer puckinnehav så blev det en del spel ute vid sarger och hörn. Det krävdes ett lite oväntat skott för att pucken skulle gå in.

(Ännu en succéjunior tar för sig. FOTO ANDREAS GRANDIN)

...1-0 (12.59) Pontus Åberg (Kristofer Ottosson, David Printz) Åberg plockar ner en hög puck med handsken, tar ett par skär och skjuter utifrån tekningscirkel, samtidigt som Marcus Nilson skymmer Norrena förtjänstfullt. Det oväntade låg i att Åberg till skillnad från övriga lagkamrater bröt mönster med och sket i att ge sig in i gröten och laddade på utifrån kanten istället. Med ett riktigt fint skott.

… Målet var Pontus femte i elitserien. Och hans framfart har överraskat även tränarna: ”Han är en stor överraskning. Det var ju inte direkt tänkt att han skulle vara med hela tiden” konstaterade assisterande tränaren Mikael Johansson.

...2-0 (15.51) Marcus Nilson (Pontus Åberg, Kristofer Ottosson) Spel 5 mot 4. Bra pp av DIF, där pucken efter lite runtstudsande går som på ett snöre från Ottosson på högerkanten, rakt över isen till Åberg som direktpassar vidare ner till Nilson som bara behöver sätta fram bladet och styra in pucken.

... Hardy bytte plats på Jimmie Ölvestad och Pontus Åberg inför matchen och flyttade upp Åberg till Ottosson och Nilson och ner med Ölvestad till Kempe och Eklund. Bytet såg framför allt ut att göra Nilson gott. Såg sådär pigg ut som han gjorde på försäsongen. Äntligen. Typ.

... Jimmie Ölvestad såg också pigg ut. Prickade stolpen i slutet av första med ett rungande skott.

... inga mål av LHC i första, bara en Djurgårdsmålvakt som fick sig en tryckare samtidigt som målburen. Wesslan åkte in i målet och tog det med sig ett halvt varm men det gick bra.

... Marcus Nilson konstaterade för övrigt att det här var en av de bästa perioderna på säsongen. ”Nu ser spelet ut som vi vill att det ska se ut”

ANDRA PERIODEN

... Andra perioden inleddes i lite lägre tempo men efter fyra och en halv minut fick Mathias Tjärnqvist världens friläge, kom i hög fart en mot en med Norrena, siktad (eller?) och sköt ... över.

... Krock mellan Jimmie Ölvestad och Fredrik Norrena efter att Pär Arlbrandt slashat Ölvestad som föll, kom upp och körde ihop med Norrena. Två minuter var för Ölvestad och Arlbrandt för goaltender interference respektive slashing.
(Norrena och Ölvestad. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... Lite jämnare i andra, Nicklas Hävelid hade för övrigt ett skott som strök utsidan av målburen.

... Det har ju gnällts en del på Djurgårdens unga backar men Philip Holm gjorde en bra match mot LHC. Hade bland annat en fin brytning i slutet av andra i numerärt underläge .

... 2-1 (15.40) Mikael Håkansson (Robin Figren, Johan Åkerman) spel 5 mot 4. Patrick Cehlin satt utvisad då fick LHC fart på spelet och drog upp tempot och direktskjuter in reduceringen.

... Alltså.... tänk om Djurgården kunde spela lika bra i tre perioder? Grym första, paus och sedan... ja vad fan hände sedan. Plötsligt var man tillbaka i gamla synder, Linköping fick dra och drog ner farten och var tog det aggressiva spelet vägen? Märkligt att det inte går att spela som man vill i tre perioder.

 (Philip Holm  FOTO ANDREAS GRANDIN)

TREDJE PERIODEN

... 3-1 (2.40) Christian Eklund (Mario Kempe, Josef Boumedienne) DIF la in förstaperiodsväxeln, fick ett bra anfall, där Mario Kempe skjuter från högerkanten, Norrena lämnar retur som Eklund dyker fram på och lyfter in.

  (Eklund och Kempe gör 2-0. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... Nära snabb reducering av Sebastian Karlsson men det blir lite stök där vid målet där en Djurgårdsspelare åker in i nätet och det blir lite puffand och knuffande i stället för mål vid Wesslau.

... Det har ju varit lite konstiga bedömningar runt tacklingar mot huvudet, oftast har någon däckats och det har inte blivit en sekunds utvisning men väl disciplinnämnd och avstängning efteråt. Nu var domarna på hugget och gav Andreas Jämtin 2+10 för checking to the head redan under matchen.

... Livat på Hovet när Patrick Cehlin först snurrfintar och sedan trycker in pucken mellan Norrena och främre stolpen, men målet blir bordömt. Därav missnöjet på läktaren. Vet inte varför, om domaren ansåg att Almtorp stod i målgården?? Men han störde å andra sidan inte Norrena. Synd att de inte säger varför målen döms bort så slipper manundra när det ser lite tveksamt ut från läktaren.

 (Patrick Cehlin kämpar framför LHCmålet. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... Linköpingsbacken Robin Persson  linkade ut från isen. Det var inget ojuste innan utan han såg mer ut att fastna i isen.

... John Norman visade fin offervilja när han, med tappade klubba, använde sig själv för att täcka skott på nära håll.

... kändes (apropå ingenting) skönt att se Michael Holmqvist i spel igen. Aldrig kul när skador sätter stopp, grymt kul att operationen lyckades och att det gick att komma tillbaka.

…Djurgården lyckades resa sig efter dippen i andra och var nästan tillbaka i samma fina spel i tredje. Det gav utdelning. Snyggaste målen kom i slutet av matchen, det betydde ju inget för utgången men galet stiligt. Och inte intränat utan en stundens ingivelse berättade dirigenten bakom, Daniel Tjärnqvist, för bloggen (se separat intervju)

 (Ottosson satte 4-1 målet. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

 …4-1 (14.12) Kristofer Ottosson (Marcus Nilson, Daniel Tjärnqvist) spel 5 mot 4. Underbart klapp, klapp spel mellan tre rutinerade herrar. Tjärnqvist struntar i att skjuta, passar ner till Nilson som står vid främre stolpen och direkt styr pucken tillbaka in i slottet där Ottosson klipper till. Hockeygodis!

…Linköpingstränaren Hans Särkijärvi klagar sällan på domarna utan brukar vara diplomatisk, men nu var han ilsken som en bålgeting på presskonferensen. Orsaken? Att domarna åkt fram till honom och sagt att ”så länge ni skriker så får ni inga 50-50 utvisningar med er”. Särkijärvi tyckte givetvis att ”Domarna ska döma det som sker på isen. Tycker de att vi skriker för mycket så ge mig en tia eller visa upp oss på läktaren men det ska inte påverkar bedömningen på isen”. Måste säga att jag håller med.

…Linköpings klubbdirektör Mike Helber ville också tycka till. Och hävdade att Christian Eklund dragit en armbåge i skallen på Pontus Petterström, att domarna stått tre meter bort och sett men inte gjort något. Jag kan ärligt säga att jag missade den sekvensen. Helber lovade att LHC inte kommer lämna in någon anmälan men ville ta upp diskussionen om att ”farligheter kommer i lägen som man inte kan förutse”

Skott  33 -21 (14-4, 9-6, 10-1)

5 kommentarer:

Daniel R sa...

Jodå, såg när Fimpen la in en liten armbåge i nyllet på Petterström. Det var utanför spelet efter en tacklingssituation vid mittcirkeln, Petterström stod på knä när Fimpen gled förbi för ett byte. Trodde garanterat att han skulle åka ut men han kom undan.

Riktigt kul att se DIF hitta till fart och fläkt igen, även om det inte var så 3 perioder. Hoppas det blir minst lika bra på lördag.

Ref sa...

@Marie: Bergman dömde bort målet för att han blåste av för blockering precis innan pucken stöttes in. Om pucken verkligen var blockerad eller om han blåste för tidigt låter jag vara osagt. Vi gör alla misstag.

Marie Hallman sa...

Daniel: Bra inte bara Helber såg ;)Men det var väl lite det han menade också, angående de senaste veckornas debatt, att domarana ser inte allt, inte ens det de borde se på det avståndet (tre meter).

Ja, kul att det var lite fart framåt. Nu väntar vi bara på tre såna perioder på rad...

Ref: Ah, tack! Den där visslingen hör man inte upp dit där jag sitter. Tycker fortfarande att de kunde säga just det. Bortdömt på grund av att spelet redan var avblåst. Räcker ju bra så.

Anonym sa...

Länge sedan ett resultat inte speglade matchen på det sättet.
4-1 borde varit 8-0 eller ngt. Felaktigt bortdömt mål, frilägen, 2 i ribban etc.
Linköping - ett bottengäng utan tjeckerna.

Marie Hallman sa...

Anonym: ja DIF borde haft 4-0 efter första!