söndag 9 oktober 2011

Djurgården nollade av Frölunda


(Inte lätt för Mario Kempe eller någon annan heller att göra mål med den uppvaktningen! FOTO ANDREAS GRANDIN)

Torsk utan mål. Djurgården hade en mindre kul kväll i Göteborg där Frölunda vann med 2-0. Bokstavligt store dansken Frederik Andersen fortsätter stå i vägen men det ska ju gå att göra mål även på honom...

... offensiven är problemet säger DIF-tränaren Hardy Nilsson till klubbens hemsida. Men hur ser uppspelen ut egentligen?Nu såg jag inte just den här matchen och Hardy säger man väl inte emot men det känns som att det har brustit lite i uppspelen i de andra matcherna som jag har sett. Plus att Djurgården saknar lite spets - för dagen - i sina anfall. Men det innebär å andra sidan att det finns hur mycket läge som helst att kliva fram och ta för sig och vara den spetsen ju.

Jag hann på grund av först AIK sedan NHL match inte ringa, får se om jag kan fixa det på söndagen i stället. Vi får se hur det går med det.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nilson - Ottosson - Tjärnqvist är det slappaste jag sett i Hockeyväg, varken mackan eller tjärna orkar ta 3-4 skär innan det ska flåsas och hängas.

2 föredettdingar som inte längre klarar av att leverera, vilket är så tungt att se för jag gillar dem båda.

Marie Hallman sa...

Anonym: oj det kallar jag sågning, håller inte med dock. Visst är de äldre sen så risiga är de väl inte. Tycker jag.

Anonym sa...

Jo så illa är det. Mackan har -6 i +/-, sämst i laget och han är det som ska leda oss. Tror att det har skurit sig mellan han och Hardy, så ointresserad han verkar vara av hockey är smått pinsamt att bevittna. Men han är inte ensam. Den ända av gubbarna som slipper att sågas är Fimpen då han spelar i en 4e lina och alltid gör så gott han kan.

daniel sa...

Jag är beredd att hålla med Anonym, åtminstone när det gäller M.Tjärnqvist. Han har inget överhuvudtaget att göra i en förstalina, låt han harva i en 4:e och peta in honom i PP.

Mackan är alltid trögstartad, det är liksom inget nytt. Men man skall definitivt ha högre krav på honom sett till den potential han faktiskt besitter.

Marie Hallman sa...

Anonym: Han var ju bra på försäsongen så någon beef med hardy är det nog inte. Dock är han som Daniel säger oftast en slow starter på säsongerna. Vilket inte är en ursäkt bara någn förklaring

Daniel: Men är inte hela laget väldigt ojämnt just nu? Tycker jag i alla fall.

daniel sa...

Visst är det så att hela laget är ojämnt, men det skickar sjukt dåliga signaler till alla unga grabbar som sliter och kämpar när Hardy envisas med att sätta in den absolut segaste spelaren i en förstalina. Mathias är verkligen grym i sin lilla box framför mål, i övrigt är han en högst medioker hockeyspelare och jag har enormt svårt att förstå att inte Hardy ser det själv.

Nu var det iofs en annan konstellation i senaste förlustmatchen så bra där att de äntligen verkar insett problematiken.