lördag 15 oktober 2011

DJURGÅRDEN-SKELLEFTEÅ 1-3 (0-2, 0-0, 1-1)


 (Daniel Brodin försöker sno åt sig ett bra läge. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Matchen: MM+
Målvakter: Gustaf Wesslau, Djurgården och Joacim Eriksson, Skellefteå
Publik: 7 001
Domare: Pehr Claesson och Sören Persson


MMM Gustaf Wesslau, mv
MM Daniel Tjärnqvist, b,
M Patrick Cehlin, f

Bäst i Skellefteå: Erik Forsell, f och Joacim Eriksson, mv

PERIOD ETT

...Skellefteå började klart piggast hade tre skott på och ett utanför mål under de första tre minuterna. DIF hade vaken det ena eller det andra.

... Det fick Hardy Nilsson att ta en minst sagt tidig time out. Händer verkligen inte ofta att han gör det.

... Kul att se hur ett puckgeni löser problem. Pontus Åberg kom lite fel men räddade upp situationen genom att ta en 360 graders piruett samtidigt som han drog pucken melan benen på sig själv. Ledde ingenstans men ändå, skönt respektlös.


 (Pontus Åberg är inte bara bra framåt han gör fint jobb bakåt också.. FOTO ANDREAS GRANDIN)

...0-1 (6.32) Erik Forsell  (Jimmie Ericsson, Jan Axel Alavaara) Hönsgård framför Djurgårdsmålet gav Skellefteå målet. Wesslau lägger en retur åt sidan, men den Djurgårdsspelare (hann inte se vem) som ska ta bort pucken slår in den i slottet igen och där står Erik Forsell. Inte bra.

... Friläge för Pierre Eduoard Bellemare efter halva första, försökte lägga pucken mellan benenpå Wesslau som knep ihop i rätt sekund.

... Den där timeouten hjälpte inte mycket, DIF såg yrvakna ut, så pass att publiken började sjunga ”vakna Djurgården”.

... Marcus Nilson ska dock ha cred för ett riktigt bra och lurigt skott i slutet av första, som sånär ställde Eriksson.

... 0-2 (19.27) Erik Forsell  (Jimmie Ericsson, Jan Axel Alavaara). Ett viljemål av Skellefteå. Jimmie Ericsson tränger och bökar sig in framför Wesslau, släpper pucken till Forsell som smyger fram bakom allt stök runt sin lagkamrat) och får in pucken.

... sammanfattningsvis. En period med hafsigt spel av Djurgården, fjärran från det man visade upp i torsdags.

PERIOD TVÅ

  (Wesslau och Bellemare som får en puck på handen.. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... Djurgården hade väldig tur när Skellefteå precis hade fått pp och sköt ett skott som hade varit perfekt för P-E Bellemare att styra in, men han stod lite fel till och såg nog inte skottet. Han kände det däremot – när det var försent – för det tog rakt på handsken och det syntes att det tog ont.

...Blev en snabb kontring och ett fint friläge för Patrick Cehlin, i numerärt underläge. Cehlin hakades dock  framför Skellefteåmålet och inte fick i väg ett skott, då blev det straffslag för DIF.

.... Mario Kempe la straffen, försökte flytta Eriksson i sidled med några kringelikrokar på väg fram men kom för nära och lyckades inte lyfta upp pucken.

... Mathias Tjärnqvist kom i anfallet efter, även det i shorthand, i en liknande frilägessituation som Cehlin och drogs omkull just när han skulle skjuta men den här gången friade domarna. Antagligen ansåg de att han fick chansen att ta ett skott.

  (John Norman full fart framåt. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... Philip Holm skulle ta emot en pass vid blå, missade och fick i stället se Skellefteå komma i en farlig kontring men räddades av ett par riktigt fina Wessalu ingripanden.

... Rörigt framför och i Skellefteåmålet halvvägs in i matchen, där Daniel Tjärnqvist skjuter och DIF pressar på för att få in pucken, men det slutade med att Eriksson låg som en död fisk på den medan Patrick Cehlin var in och räknade nätmaskor istället.

... rutinerade Christian Eklund lyckades med en lite fräckis, blev fälld och la sonika handsken på pucken. Svårt för domaren att säga något när han hade en Skellefteåspelare över sig trots att just handske och puck var fria.

... lite bättre period från Djurgårdens sida men ändå. Det här duger inte.

  (Markus Nilson vs Fredrik Lindgren. FOTO ANDREAS GRANDIN)

TREDJE PERIODEN

... Skellefteå bjöd DIF på ett pp när man var en man för mycket på isen redan efter 2.54. Finfint läge för Djurgården att få kontakt. 

... Och Djurgården fick ett kalasläge, på en tek, där pucken gick ner mot förlängda mållinjen där Marcus Nilson kom på kanten och la in pucken i slottet, hamnade till sist hos Pontus Åberg som stod öga mot öga med Eriksson men ändå inte fick in pucken. Tyckte det såg ut som om den studsade på Skellefteåmålvakten,  och ut.

... Daniel Tjärnqvist chippade in en kreativ liten lös puck under en Skellefteåspelares klubba in framför Skellefteåmålet, men ingen lagkamrat tog vara på den, synd,  hade kunnat bli riktigt bra.

  (Cehlin fintar bort Eriksson FOTO ANDREAS GRANDIN)

... 1-2 (13.20) Patrick Cehlin (Jimmie Ölvestad, Daniel Tjärnqvist) En fin pass diagonalt över hela isen till Cehlin som kommer på högerkanten, blir helt fri med Eriksson, kroppsfintar lite och lyfter upp pucken till höger samtidigt som Eriksson går till vänster.

… DIF fick ett pp precis efter målet och hade momentum men nej. Skellefteå var  för bra på att försvara sig samtidigt som Djurgården inte fick till något vettigt pp. Rann ut i sanden.

…1-3 (19.13) Jimmie Ericsson (P E Bellemare, Fredrik Lindgren) I tom bur. Wesslau lämnade kassen, sex sekunder senare la Ericsson i pucken i tom bur från vänsterkanten.

… Djurgården hade två spelare på skadelistan. Andreas Holmqvist var på plats och kom gående lite halvstelt men ändå klart bättre nu för ett par veckor sedan om jag förstod honom rätt. ”jag har ju suttit ett tag nu” som han själv konstaterade. Tar nog minst ett par tre veckor till. Minst.

…Mattias Carlsson var också på plats och såg matchen från läktaren. Går lite konstiga rykten om att kontraktet är rivet men det är det inte.  Järlefelt såg närmast chockad ut när jag nämnde ryktet och berättade att Carlsson har en ”mindre skavank” på underkroppen (skrev först överkroppen men det var fel, underkroppen ska det vara!!)och kommer vara tillbaka om en eller två matcher. Järlan poängterade även att ryktet var "helt fel" och påpekade att Carlsson är "en av de allra mest ödmjuka och hårt jobbande man kan tänka sig"


Skotten i matchen:  23-32 (4-14, 8-6, 11-12)

3 kommentarer:

Niklas S sa...

Sämst på isen [igen]-3 [dvs inne på samtliga saiks mål]och nu sämst +/- av alla är ingen mindre än "trummvirvel" Bombom!!!!!!
Blir svårt att nå slutspel med en sådan back.
Vill han ens vinna????

Anonym sa...

Och hur mycket kryddades publiksiffran med denna gång? 3500 precis som i derbyt???

Marie Hallman sa...

Niklas S: Klart han vill. Han spelar med en ung back, Philip Holm, rookie i elitserien som också hade minus tre och som gör en massa misstag. Kan vara värt att tänka på när man sågar folk.


anonym: Kändes som det var fler där än publiksiffran och det ska bli kul att se din kommentar efter att AIK har ordnat ett derby. De kommer redovisa sin publik precis som DIF gjorde. Så tycker du DIF kryddar då tycker du att AIK kryddar.