söndag 2 oktober 2011

Engström: " Vi vill visa de äldre att vi kan vi med"
(Jonas Engström. FOTO GUSTAF BRUNDIN)


SSK har fått en tuff start när det gäller skador, men det finns andra som vill kliva fram. Mot Borås var det kidsen som fixade segern:

– Det är ju skitkul. Perfekt att vi gör målen och visar att vi vill spela också, säger Jonas Engström.

Det var visserligen Ziga Jeglic som gjorde första målet men sedan klev Alexander Lagerström, Emil Lundberg, Andreas Gröndahl och Jonas Engström fram med varsitt mål. Och just Engström – noterades för både en assist (vid 2-0) och kvällens sista mål (5-2).

Målet?
– Kom vid ett flygande anfall. Lagerström, den lilla, kommer på högerkanten, trampar förbi backen samtidigt som jag gick på mål och så fick jag trycka in pucken där…

Assisten vid 2-0 målet?
– Det var vid en tekning i första perioden så fick Borås inte ut pucken, utan direkt efter tekningen så fick jag pucken, Alex Lagerström stod fri i slottet, jag spelar upp till honom, han var helt sopren, bara att lägga in pucken, ha, ha, berättar Engström och konstaterar att

– Det är guldlägen nu, med alla skador, för oss yngre att visa framfötterna. Jag tycker att vi gör det också, vi tar vara på chanserna vi får nu. Det blir lite att vi försöker att inte stå i skymundan utan vi försöker vara så bra så att det visar att det är vi som ska framåt. Vi vill visa de äldre att vi kan vi med! Eller äldre och äldre, de andra är gamla för att vara unga, ha, ha. Visst Månsson och Bemström är ju äldre men såna som Tony, Sonntag och Blid är ju rätt unga men det blir lite att de är gamla ändå.

Hur jobbigt är det att ha så liten trupp när ni har haft ett gäng skador och det dessutom på tongivande spelare?
– Alltså det är klart att det blir stora avbräck i den här truppen vi har, för vi har inte så många spelare, visst är det så. Men då får man steppa upp och ta chansen själv istället.

Men ni får spela än här än där?
– Jo det blir lite omkastat, med tanke på den trupp man har så det är lite svårt när man kastas in här och där hela tiden. Men på framför allt hemmaplan har vi löst det bra, på bortaplan har det varit tyngre. Jag vet inte varför men vi har inte spelat vårt spel på bortaplan, vi är för mesiga när vi spelar borta. Varför vet jag inte, det går inte att finna någon förklaring till det. Det är mer en attityd och inställningsfråga, säger Jonas Engström.
   
Men mot Borås hemma var det gott om bra attityd och inställning även om SSK inte var så överlägsna som resultatet 5-2 antyder.

– Nej för vi spelade inte så bra i första och andra. Vi spelar inte som vi ska göra där, sedan steppade vi upp det lite grann och spelade lite bättre och visade liksom att det är vår hemmarink, att vi ville mer än dem. Vi tyckte väl at vi var tvungna att höja oss på alla sätt överallt och det gjorde vi.

Ni hade ändå 2-0 efter första?
– Jomen de fick 2-1 tidigt i andra så ofarligt var det inte.

En annan som visade rejält med attityd var SSK-backen Alexander Ytterell som tog en fajt på slutet.

– Det var bra! Det blev lite gruff framför mål, jag blev intacklad i målburen sedan var Ytterell inne på isen och det var någon farlig målchans där, sedan så blev det gruff. Men det var inga kastade handskar utan han (Tim Brännholm) bara tog emot, han bara stod där. De höll på en bra stund, Ytterell, fick in några bra slag och killen vägrade ge sig men till slut fick domaren bryta.

Hur länge höll de på?
– 30 sekunder… eller en minut kanske? Det känns länge när man står där på isen! Men det var en bra grej för laget, för han visar för laget men framför allt för sig själv att han vill vara med och slåss om en plats på backsidan. Fajten tände dessutom hela laget.

Matchen avslutades med ny show från Julius Hudacek. Efter kullerbyttor och hjulningar i tidigare matcher blev det nu balansakt med klubban på huvudet. Det går ju inte att låta bli att gilla den mannen, konstaterar Jonas Engström:

– Ja det är skitkul att han gör så där. Han gör ju nya grejer hela tiden, har alltid något nytt för sig. Vi andra står bara och tittar och de matcher som han har gjort det bra i, då kommer något nytt. Det är riktigt roligt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Lite redigerings fel på slutet va? Eller ska samma stycke stå 2 gånger?

Anonym sa...

När kommer beskedet om Zibanejad? vet du Marie?

Metal Machine sa...

Anonym 2: Glöm honom. Han kommer inte.

Marie Hallman sa...

Anonym: klart det inte ska. Har gjort annat efteråt men bra att du sa till så ändrar jag nu. :)

Anonym: de sa fredag sedan stod det på Ottawas hemsida att han har tryout i nio matcher till... har försökt ringa järlan och fråga i lördags kväll fick inget svar, ska kolla i gen i veckan.

MM: Man vet ju aldrig men visst ser det mörkt ut för DIFs del