torsdag 6 oktober 2011

Fansens lirare i Södertälje

 SSK har ganska liten trupp. Och då menar jag inte storleken på spelarna utan antalet spelare i laget. Men nu får klubben hjälp av fansen att få in ytterligare styrka i truppen då kampanjen Fansens lirare  har dragits i gång igen.

Förra gången den kördes var säsongen 2005/2006. SSK hade även då åkt ur elitserien men fick hjälp att bygga laget genom Fansens Lirare som den gången samlade in 700 000 kronor som gick till förstärkningar av truppen.Hur mycket pengar man får in den här gången återstår att se, men flera av dem som drog igång kampanjen senast är med och jobbar igen plus att nya har kommit till. OchMathias Holmerin som är talesman för kampanjen säger så här i ett pressmeddelande om insamlingen:

"Vi har sett att vi har en trupp som kan slå vilket lag som helst i serien. Vi har också sett att vi har en liten trupp där skador påverkar vår gemensamma framgång. Vi har också sett och hört fans, tränare, sportchef och andra säga att vi saknar en center/forward. Nu agerar vi!"


Fansens Lirare samarbetar med SSK och sportchefen Per Nygårds säger så här i samma pressmeddelande:

" Det är riktigt kul att vi har supporters som vill hjälpa till på det här sättet! Vi har en budget för förstärkning av truppen och utan att veta i förväg vad den här kampanjen kan göra för budgeten så är det givetvis ett positivt tillskott. Vi hoppas naturligtvis att så många som möjligt tycker att detta är en bra idé och att tillskottet ska innebära att vi kan värva en spelare med extra spets."

 Exakt hur och var man betalar in finns det info om här på SSK:s hemsida.

AIK hade ju också ett sånt här initiativ tidigare, som heter Golden Hill spelare. Vet inte om den  är i gång fortfarande men det är ju stort av fansen, oavsett klubb att man går in och stöttar just sin klubb ytterligare utöver allt annat man betalar. Starkt.

2 kommentarer:

Palle sa...

Golden Hill-spelaren existerar fortfarande men det är ju lite annorlunda än detta. SSK samlar in pengar till ett nytt nyförvärv. En spelare som inte redan finns i truppen.
Golden Hill-spelaren är en redan befintlig spelare i AIK:s trupp som blir finansierad av de insamlade pengarna - alltså de pengarna går inte till något nytt nyförvärv.

Anonym sa...

Marie, skulle du kunna göra en skadekoll i AIK inför lördagens match?