söndag 2 oktober 2011

Gunnar Persson: " Det finns mer att hämta i alla spelmoment känns det som"


(Gunnar Persson vill se bättre försvars och anfallsspel. Samtidigt. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Tredje raka förlusten för AIK i går. Och Gnaget föll på det som brukar vara lagets bästa gren – försvarsspelet, framför allt i början av första perioden då Brynäs fick göra två mål innan AIK fick ordning på grejerna.

– Vi möter ju Sveriges kanske spelskickligaste lag. De har bra kuggspelare och då går det fort, säger AIK:s assisterande tränare Gunnar Persson.


Spelskickligaste?
– Ja, kanske. Det tycker jag, de ihop med något annat. Sedan har de bra självförtroende, vi låg lite för långt ifrån dem i egen zon och försvarsarbetet var inte som det har varit tidigare. Det har varit bättre i de tidigare matcherna, men sedan hämtar vi upp det och kommer igen under 30 minuter av matchen tycker jag ändå att vi spelar upp oss och har chanser att kvittera. Det måste ha varit en rolig match för publiken. Tror jag.

 Varför är det defensiva jobbet sämre nu?
– Bra fråga men jag kan inte svara på det. Det är ju sådär att ibland går det lite i vågor, anfalls och försvarsspelet. Men nu har vi bättre anfall och då blev försvarsspelet klenare. Men för att få ihop det och för att vinna i elitserien så måste man få ihop båda delar. Det hade vi inte i den här matchen, så det är bara hem och nöta och nöta.

Josh MacNevin gjorde säsongscomeback trots att han kom till Sverige samma dag som matchen:

– Vi hade bara sex backar och tyckte att det då var självklart att ta in Josh. Vi vill ju spela med sju backar.

Hur såg han ut?
– Bra! Han är ju en enormt skicklig puckspelare och det visar han i går (mot Brynäs). Vi vet ju att han är bra och visar nu att han är väldigt puckteknisk med bra passningar och bra skott. Så det känns bra, säger Gunnar Persson.

Bra kändes det mest säkert även för Daniel Bång som gjorde sitt första mål för säsongen igår.
– Ja, kedjan med Bång, Sampa (Christian Sandberg) och Salle (Johannes Salmonsson) var bäst mot Brynäs. De är ju enormt bra spelare egentligen och hade väl bestämt sig för att vara bra i den här matchen. Salle har speed och fart, det har ju i och för sig DK (David Lillieström Karlsson) också haft när han spelat där, men nu var det riktigt bra tryck på kedjan. De hade sån fart under skridskorna.

Hur tycker du annars att det har gått under de första åtta matcherna?
– Vi har väl någon poäng mer nu än vi hade förra året vid den här tiden men jag tycker själv att vi inte har fått till någon riktig kanonmatch än. Det finns mer att hämta på alla spelmoment känns det som.

Första matchen (5-1 mot Timrå) såg ju bra ut, tycker jag?
– Nja, vi var inte bra då tycker jag. 5-1 var lite missvisande. Och vi har inte fått ihop det än, så det kommer väl.

Vad fattas tycker du?
– Att få ihop det som en helhet så att det funkar både med försvarsspel och anfallsspel samtidigt. Det har vi inte riktigt fått ihop än, jag vet att vi kan bättre än vi spelar nu så det finns mer att hämta. Absolut.

Med Salmonsson tillbaka och Kent McDonell på väg in så kommer det bli någon forward över i AIK. Å andra sidan är det ju mer eller mindre alltid någon som är skadad:

 Ja, det är bra att ha en bred trupp så att vi inte står och faller med skador, plus att med en bred trupp så blir det bra körning om platserna på träningarna. Vi får se hur vi gör med det där, man kan låna ut, man kan behålla och varva spelare, jag vet inte. Vi håller på och går igenom det där, vi har lite att fundera på där än.


2 kommentarer:

Phett Besviken sa...

Hej Kvalserien - här är Gnaget!!

Marie Hallman sa...

Phett Besviken: Alltså det är ju bara fyra pinnar upp till andra platsen! och väldigt många matcher kvar. Ingen kommer gå obesegrad i 54 omgångar.