onsdag 5 oktober 2011

Gynge: " Vi slutar spela. Så är det"


 
(Gynge fotad förra vintern. Var inte riktigt läge för nya nu. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

AIK spelade drömhockey mot ett HV som stundtals såg ut som koner. Och när Oscar Ahlström satte 7-2 efter 1.25 av tredje perioden var det klang och jubel. Men det var inget segermål. När Ahlström gjorde 7-2 räddade han en poäng till Gnaget. För det var märkligt nog just det målet som blev vändningen. För HV71.

När Richard Gynge bara ett par minuter efter slutsignal ska försöka förklara hur 7-2 kan bli förlust på straffar med 7-8 skakar han bara på huvudet.

– Nä men det går inte att förklara. Det är omöjligt. Jag vet inte, jag vet inte vad jag ska säga. Det är för dåligt! Säger Gynge med en djup suck.

AIK spelade verkligen kanonhockey de två första perioderna. Förutom en aggressiv offensiv vårdade man – mestadels – defensiven även om det brast vid några tillfällen bakåt. Men efter 7-2 målet var det som ett kollektiv hjärnsläpp, som om alla trodde det gick att sluta spela:

– Ja. Precis! Vi slutar spela. Så är det… vi får inte sluta spela där.

Har du varit med om något liknande tidigare?
– Nej, det har väl hänt att man har släppt in många mål i tredje perioden men inte så här. Nej det är bara glömma det här och ta med oss det vi gjorde bra och gå vidare.

Vad tänker man när man sitter i båset och ser mål efter mål rassla in?
– Nämen man försöker peppa medspelarna och peppa Mackan därbak som inte får någon hjälp alls och…

Känns det som man har chans att vända, eller börjar man förstå att man har tappat greppet helt nu?
– Nämen fan. Jag vet inte när det blir så många mål sådär… vi hade energi i båset, alla ville skärpa sig, alla ville upp men äh jag vet inte!

Vad säger du om era sju mål som ni ändå gjorde framåt?!
– Vi spelar bra hockey där men nu vet jag inte… man har ju nästan bara tredje perioden i huvudet just nu och då förstår man inte riktigt (vad som hände).

Ni kommer ju annars ut och spelar aggressivt och forecheckar högt som ni inte har gjort men som det är tänkt att ni ska göra?
– Ja precis. Vi spelar jättebra i både första och andra och efter två så leder vi med 6-2 och det ser jättebra ut men sedan slutar vi spela. Det är jättedåligt och framför allt väldigt elakt mot Markus som gör debut nästan, eller hemmadebut i alla fall är det ju, säger Gynge.

Matchen gick till sudden och därefter till straffar. När Gynge skulle lägga sin straff, AIK:s tredje hängde en bonuspinne på just den straffen:

Dina tankar när du åker fram och lägger sista straffen?
– Att nu måste jag sätta den! Men äh det … jag fick på ett bra skott men han är där och touchar över den. Det är sånt som händer.

Hur samlar man ihop sig efter en sån här match?
– Det är bara att ta nya tag och glömma det här och ta med det vi gjorde bra i första och andra perioden och sedan… träning i morgon!

10 kommentarer:

Mattias sa...

Allvarligt? Hur fan kan man tappa 7-2 till 7-8? Vad fan hände? Marie har detta hänt tidigare i ES historia?

Mattias sa...

Tur att man inte är gnagare ;)

Anonym sa...

Alla fattar att vi är ett div1 lag utan Fasth.

bengan sa...

I år skulle vi ju ha bättre målvaktspar..

Lisen sa...

Div 1 lag utan Fasth? AIK spelade riktigt bra igår i de två första perioderna och hade man fortsatt så även i tredje så hade folk nog snarare snackat om final idag. Fasth e bra men han behöver ett bra spel fån resten av laget också, precis som Svensson.

Marie Hallman sa...

Mattias Vet inte om det har hänt från just 7-2 till 7-8 men visst har det funnits vändningar förr. SSK ska enligt en del ha gjort en liknande vändning, men där finns SSK fans som ger en annan version av de matchen också jag vet inte vem som har rätt. Har inte hunnit kolla upp det där och hinner inte heller tyvärr men extraordinärt är det.

Anonym: Men AIK ledde ju med 7-2, utan Fasth i kassen. Så det där stämmer inte, de spelade ju skitbra men la av vid 7-2 det hade inte ens Fasth kunnat hejda även om han kanske hade tagit något mer mål än Svensson gjorde.

Bengan: Ja det var ju det man trodde. Svårt att fatta det här.

Lisen: HÅller med dig!

Sophia sa...

Ja, usch. Hoppas de kan komma stärkta ur detta på något sätt och ta revansch på lördag! Marie, om du hinner ta en skadekoll inför dess uppskattas det. Blomdahl och Stefan J gick av under matchen tex. Och hur är det med Fredrik S? Tack för bra blogg som vanligt!

Marie Hallman sa...

sophia: Tack!!! Har dock inte hunnit kolla skador tyvärr

Mathias sa...

Marie kommer du hinna göra en skadekoll i AIK inför matchen mot Saik? Tack på förhand, du gör ett kanonjobb!

Janne sa...

Så grymt bra gjort av Hv. Snyggt att vända mot galgarna.