söndag 9 oktober 2011

Henke Lundqvist " Han ställer mig helt med den felträffen"


 (Henke, Niklas Holmgren och ett gäng skrivande reportrar med sina iphones. Foto:www.hockeymedmariehallman.se

Torsk på övertid mot Kings i premiären och så strafftorsk i match två mot Anaheim. Henrik Lundqvist bar verkligen sitt Rangers men fick ändå nöja sig med två pinnar av de fyra han ville ha ut av NHL-helgen i Stockholm.

Lundqvist hade en hel del att göra mot Ducks men radade upp räddning på räddning och hade några riktiga helt sjuka plockar och benparader. Men Rangers föll trots det på en felstuds i straffläggningen, då Bobby Ryan – i fjärde straffomgången – siktade högt, missade och satte pucken lågt. Och vann just på det misstaget.

Så här säger Henke Lundqvist själv om…


… den snopna avslutningen av matchen:
– Jag kände mig bekväm där ute och såg pucken bra hela matchen, kände mig i bra form, men det är bästa finten du kan göra – gå högt och missa och gå lågt i stället. Det känns som jag hade det stängt upptill men äh, han ställer mig helt med den felträffen. Tyvärr.

… känslan inombords efteråt?
 – Det är klart att man är besviken. Vi fick jobba väldigt hårt för att komma till och skapa några lägen, det spelar väldigt tajt. Vi har bra fart men har svårt att komma in på mål. Men det är skönt ändå att vi får dit en på slutet och får poäng men sedan det som händer i straffarna, det är snöpligt.

  (Henke laddar under nationalsångerna . Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

 … hur han kunde bli så ställd?
– Det är verkligen frustrerande. Jag kände mig stark och hade ett bra självförtroende när det kom till straffläggningen, jag var tålmodig sedan läste jag att det skulle bli ett högt skott så missar han det och det går lågt i stället. Jag borde uppenbarligen ha spela annorlunda där men, efter att ha läst skottet som högt så låste jag mina ben lite och tog upp plocken högt och då var det svårt att reagera på ett lågt skott plötsligt. Men jag har lärt mig läxan och tar med mig det till nästa gång.

… en av sina galna räddningar, en benparad som avslutades med att han tar pucken någonstans nere vid skenan:
– Ja jag vet inte var den tog, ha, ha! Jag trodde det var helt kört men man ska aldrig ge upp och jag var helt säker på att han skulle skjuta på min högersida men han passar tillbaka, så det var en sistasekunden räddning där men jag hade lite flyt.

 (En av tre fajter i matchen. Det här var den första. . Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Tog du den med skenan?
– Nja, med foten i alla fall. Eller benet på något sätt. Det kändes bra, de kom i omgångar. Ibland fick man stå lite sysslolös sedan kom dem. De har några riktigt skickliga forwards så det är… senast vi mötte dem, var de otroligt duktiga, jag var beredd på en tuff match och det blev en helt okej fajt tycker jag.

… att Rangers får slita hund för var enda poäng:
 – Ja de gjorde det tufft för oss att komma in på mål, vi hade inte så mycket lägen och inte så mycket skott heller. Det är klart vi vill ha mer men de spelar väldigt tajt framför mål och gjorde det väldigt svårt för oss att skapa någonting, men vi ger inte upp. Vi fortsätter jobba och till slut fick vi in pucken och fick en pinne. Nu har vi två pinnar av fyra här. Det är inte det vi ville ha men vi får jobba vidare. Det har varit en rolig resa i Europa men det har varit intensivt, det har det varit, med många trötta killar som ser fram emot att få komma hem och få ett par dagar ledigt. Vi får ändå fyra dagar i New York området, eftersom vi har match mot Islanders, innan vi åker till Västkusten.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

… den tuffa pressen på honom som målis i Rangers:
– Det är så lite som avgör om man vinner eller förlorar i den här ligan och personligen så känner jag att jag har en del jobb att jobba med i mitt spel innan jag är där jag vill vara. Men jag känner mig mer och mer bekväm för varje match. Men mitt jobb är ju att hjälpa laget att vinna så när vi inte vinner så kan jag inte vara nöjd. Men jag tar den här resan som ett steg på vägen för både mig själv och laget att bli så bra som möjligt. Men det är kul också. När man vet att varje misstag av mig kan kosta oss segern så inspirerar det till att försöka göra en perfekt match varje kväll och försöka hjälpa laget att vinna. Det är en utmaning men jag gillar den och det är bara fortsätta jobba, så ska det nog kunna gå bra för oss.

… vad han vill jobba på i sitt eget spel:
– Allt! Min fart, sättet jag rör mig i matchen. Det är små, små detaljer i spelet som jag måste finjustera. Det är inga stora grejer men små saker gör ofta stor skillnad så det vill jag jobba med.

   (En ödmjuk superstar som tar sig tid med alla . Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

… sin hälsning till fansen:
– Vi åker direkt nu. Planet går så fort som möjligt så det är bara att packa ihop nu och bege oss iväg. Men det har varit fantastiskt roligt, så till alla som var på matchen, tack så hemskt mycket, både till er i Göteborg och i Stockholm. Det var en otrolig upplevelse.

… vad han kommer att minnas av den här resan?
– Det är många intryck, varje stad satte sin stämpel på sitt sätt och det är klart att det är kul att uppleva det med många som inte har varit i Europa innan, jag hade väl varit i de flesta städerna tror jag. Men självklart, Göteborg är en kväll jag aldrig kommer att glömma och även att spela här. Någonstans så… man försöker göra allt till en vardag men när man spelar såna här matcher så inser man… var man är någonstans i livet och var man har varit. Jag kommer ihåg första matchen jag spelade i den här arenan, som 18-åring eller vad jag var. Det har hänt en del de senaste tio åren. Så det blir lite flashbacks när man kommer hit med Rangers, det är en häftig känsla.

… det var bra eller dåligt att börja i Europa?
– Man kan spekulera åt båda håll vad som är bra och dåligt. Klart det har varit intensivt men jag tycker att det har varit otroligt kul. Vi ska bara ta det med oss, nu får vi några dagar på oss i New York att vila upp oss och förhoppningsvis håller vi trenden vid liv att Stanley Cup mästarna har varit i Europa i början av säsongen, vi jobbar på den tesen!

Inga kommentarer: