måndag 31 oktober 2011

Hjelm: "Vi hade bra koll på dem hela matchen"


 
 (Andreas Hjelm. FOTO GUSTAF BRUNDIN)

SSK hade lite revansch att utkräva på Troja Ljungby och man gjorde det på bästa sätt- med att nolla gästerna.

– Verkligen skönt! Och det var verkligen viktigt att slå tillbaka mot dem - hårt. Vi gjorde en plattmatch senast vi möttes, så det här var skönt, säger Andreas Hjelm.

Det blir ju inte fler än tre poäng men vissa segrar är skönare än andra.

– Man har ju alltid en form av interngrej, mot alla lag, där man vet statistiken mot det laget. Men vet om man vann eller förlorade senast, det är sånt man går igenom innan matchen och det är sånt man blir extra taggad av. Sedan var det skönt för Hudacek att få hålla nollan.

 Om du jämför spelet nu och när ni förlorade 2-6 mot dem, var är den största skillnaden?
– Det är svårt att svara på, för sist var det ju som sagt en rejäl plattmatch. Det var inte så jäkla mycket som stämde då egentligen. Men i dag försökte vi, till skillnad från de matcher som vi har förlorat på slutet, att gå ner på mål mer. Vi försökte få in mer trafik på målvakten och hade väldigt många skott och därmed bra förutsättningar för att göra mål.

Att SSK hade många skott på mål är ett understatement. Södertälje vann skotten med 46-18.

– Det är bra! Men med tanke på att det var så många skott så borde vi få in en eller ett par puckar till tycker jag men Trevor König spelade bra i deras mål och höll dem kvar i matchen.

En lustig tillfällighet är ju att ni tog ledningen med 2-0 i såväl den här som den första matchen mot Troja?
– Jomen dem matchen var så speciell, vi fick väl 2-0 då fast vi inte hade förtjänat det för fem öre.  Det kändes som att vi fick de två målen då gratis - så var det inte nu och det är inte så mycket som speglar sig från den matchen till den här. I första matchen lågt de på oss hårt från början, sedan fick vi göra två mål men de fortsatte att ändå att ligga hårt mot oss och då ramlade det till slut in ett par puckar. Då var det mer än lättnad att vi fick 2-0, men det kändes annorlunda nu.

Hur? Hade ni bättre kontroll?
– Ja, jag tycker att vi hade bra koll på dem hela matchen. Det är egentligen några små misstag som gör att de får chanser här och där, men det är sånt som händer, det går inte att komma undan om man inte råkar göra sitt livs match just där och då. Men allt som allt så är det en solid match från vår sida idag där vi spelar bra defensivt också och håller undan dem med undantag av ett par situationer.

Hur såg ditt eget mål ut i dag (måndag)?
– Det var i pp. (Ziga) Jeglic fick pucken på högersidan av målet, då kröp jag mig ini slottet, så hittade han mig där, sedan var det ett par killar framför som jag lyckades skjuta förbi och pucken gick in under stöten tror jag. Men det var ju ändå Jeglic mål, det var han som öppnade upp deras försvar innan jag sköt.


Men det var ändå du som sköt?
– Jomen det är alltid någon annan, någon som passar som ligger bakom ett sånt mål, säger Hjelm och skänker en tacksam tanke till slovenen.

Hur bra var Troja då?
– Oj de är svårt att säga, jag tänkte inte så mycket på motståndarna men deras målvakt höll de kvar, verkligen. Vi hade bra tryck på dem men vi vet att Troja är farliga i pp och har ett par offensivt skickliga killar som vi måste hålla koll på.

Punktmarkerade ni David Åslin som gjorde fem poäng i senaste mötet mot er?
– Nej, inte så att vi höll på och punktmarkerande någon men man vet ju vilka killar de har ute på isen och jag tycker att de har bra forwards som är snabba och bra med pucken. Tillsammans gör vi en gedigen insats, konstaterar Andreas Hjelm.

Han har nu gjort tre mål och tre assist så här långt och varit en av de bättre i laget i de flesta matcherna. Och just bättre har det gått för SSK nu i ett par matcher.

– Vi har ju mött Sundsvall och Troja och det är självklart skillnad på att möta dem och ett lag som Malmö men vi har en annan energi i laget nu än då när vi förlorade flera matcher på rad. Det känns som att vi har fått en liten nytändning, vi går mer på mål, det gjorde vi inte förr. Tidigare var det ju nästan så att den som sköt var ensam och andra var anonyma och det går inte. Det är viktigt att alla bidrar till att skapa energi i laget, säger SSK-forwarden och tillägger att

– Jag vet inte vad som har hänt nu, det är ingen speciell händelse eller så som vi har varit med om utan handlar väl mer om att vi taggar till mer nu. När det går riktigt tungt och man har förlorat några matcher i rad, då måste man göra något för att bryta det där. Man måste se sig själv i spegeln och ändra det som vi har gjort dåligt och ta med oss det som var bra så att det kan få gå åt rätt håll. Men det är väl lite att man ändrar fokus på träning och matcher, att man lägger fokus på vissa grejer som har gått dåligt så att de funkar nu. Det är ju en klyscha men när det går bra så är allt enkelt, ha, ha.

Och för hans egen del har det som sagt fortsatt gå bra. SSK:s offensiva back har i vissa matcher känts som delaktig överallt.
– Det har känts rätt bra första delen av säsongen och man kan hoppas att säsongen fortsätter så här för då kan det bli riktigt, roligt. Det låter kanske konstigt när man säger det och det är klart att varje förlust har varit tung men en match är kanske fyra, fem timmar av den dagen inklusive tiden före och efter och sedan har man alla i laget som man kan bolla med. Vi har väldigt roligt i truppen, alla är glada och positiva och kommer med mycket energi varje dag.

Inga kommentarer: