måndag 10 oktober 2011

Jhonas och de andra del 1


NHL är  igång och för Jhonas Enroths del väntar nu en lite annorlunda tillvaro då han uppgraderats till uttalad andrekeeper bakom Buffalos givna förstaspade Ryan Miller.

Jhonas har ju spelat hur mycket som helst som etta under sina år i Portland men kommer han  i vinter upp i 20-25 matcher ska det ses som bra.


Buffalo startade precis som Rangers sin säsong i Europa med spel i Finland och Tyskland och då stod – som väntat – Miller i båda matcherna.

Men Jhonas har haft en fin försäsong, vann alla matcher han stod under försäsongen och känner sig i fin form, berättade han när jag frågade om läget i ett mejl. Vi får se när han får stå, heads up på den så man inte missar...

**********
Nu var det ju fler spelare i elden…

… Andreas Engqvist var först ut i gänget. Han hade skickats till Hamilton men kallades tillbaka lagom till premiären på torsdagskvällen (natt mot fredag svensk tid) där Montreal föll med 0-2 borta mot Toronto.

Ante fick 7.15 i speltid i NHL-premiären varav 6:10 i fem mot fem och  1:15 i boxplay och fick även sitta av ett lagstraff för för många spelare på isen.

I match två, på lördagen, natt mot söndag svensk tid blev det ungefär samma speltid, totalt 6.56 varav 3.42 i fem mot fem och 3.14 och än så länge inga poäng den här säsongen.

Jacob Josefson gjorde sin säsongsdebut i lördags (natt mot söndag) då NJ förlorade med 0-3 mot Flyers. Han fick centra mellan Adam Henrique och David Clarkson och fick gott om speltid, totalt 18.12 varav 10.45 i fem mot fem, 57 sek i pp ovh 6.30 i boxplay. Noterbart i den matchen var att kompisen Adam Larsson gjorde debut och spelade mest av alla i laget med 21.46. Mäktigt!

I match två, på måndagen (natt mot tisdag) blev det vinst, 4-2 mot Carolina och där kom även Jacobs första assist för säsongen (hans totalt åttonde ass i Devils) när Ilya Kovalchuk gjorde 3-2 målet 6.06 in i tredje perioden. Istid i matchen totalt 15.29 varav 12.26 i fem  mot fem och 3.03 i boxplay.

Gabriel Landeskog gjorde en bra NHL-debut för Colorado samma dag som Foppas tröja åkte upp i taket i Pepsi center. Snacka om tronskifte. Colorado blev dock nollade av Detroit där Johan Franzén, Henrik Zetterberg, Pavel Datsyuk och inte minst Conklin i målet förstörde kvällen för Gabriel som hade totalt 16.03 i istid ( 13.50 i fem mot fem, 59 sekunder pp, 1.14 boxplay) och på den tiden hann med fem skott.

Match två gav vinst, 1-0 mot Boston. Istid här: totalt 17.06 (14.20 i fem mot fem, 1.47 i pp, 59 sekunder i boxplay) och totalt fem skott av Gabriel som hade en fin chans , som Tuukka Rask tog.
 
Marcus Krüger var liksom Engqvist nerskickad till farmarligan, fick inte vara med i premiären men var tillbaka uppe i laget lagom till Chicagos andra match för säsongen. Finns en video på Chicagos hemsida under fliken red carpet event, där spelarna kommer till arenan i limousin och sedan går längs röda mattan och skakar hand med hur mycket folk som helst. Vet inte om Krüger gjorde detsamma, förmodlingen inte för det här var väl inför premiärmatchen och man får inte se just honom på videon men det är lite annorlunda än här kan man lugnt konstatera.

Det blev för övrigt vinst i Marcus första NHL match för säsongen, 5-2 mot Dallas hemma. Det blev en assist för honom själv också, vid Dave Bollands 2-0 mål efter 7.39 i andra. Istid i matchen för Marcus Krüger: Totalt 11.04 varav 9.04 i fem mot fem, 26 sekunder i pp och 1.34 i boxplay. Assisten var hans första i en seriematch men hans andra för Chicago, då det blev en i våras i slutspelet också.

Mika Zibanejad öste järnet i sin NHL-debut där det inte helt överraskande (inget han gör på isen överraskar mig längre) blev en assist för honom (andra assist men ändå!). Den kom vid Ottawas reducering till 3-5 som sedan blev slutresultatet.

Mika hade totalt 13 minuters istid mot Detroit i premiären varav 11.31 i fem mot fem och 1.29 i pp.
Det blev förlust även  i andra matchen, nu 5-6 mot Toronto. Istid där för Mika: Totalt 11.14 varav 9.17 i fem mot fem, 55 sekunder i pp och 1.02 i boxplay. Djurgårdsforwarden sköt tre skott på den tiden.

 Mark Owuya har inte varit i gång i match än. Mark flyttades ju ner till Marlies under försäsongen, där fick han stå en period av blott två (!) försäsongsmatcher i en arena där målen inte satt fast i peggar i isen. Sanslöst tycker jag. Men det var ju samma för alla och Mark betygssatte själv insatsen som ok. Det blev tyvärr inget spel i AHL-premiären för honom och snart drar East Coast igång. Vi får se om det blir dit Mark skickas eller om han blir kvar i Marlies och får åka fram och tillbaka. Eller hur det nu blir, allt kan hända därborta ju.

Alexander Urbom har inlett säsongen i Albany Devils och har efter två matcher en assist, den kom i andra matchen.

Niclas Bergfors var enligt Nashvilles hemsida en av de spelare som hade tagits ut till premiären men han var antingen ombytt utan att få spela eller satt på läktaren i såväl match ett som två för jag hittar inga stats alls på  honom tyvärr.

Johan Mattsson spelar ju i vinter i OHL-laget Sudbury Wolves. Blev vinst på straffar, 5-4 , i första matchen mot Niagara Ice Dogs. Johan tog 33 skott och fick betyget ” a solid start in the goal” på klubbens hemsida.

Fotnot: Det finns videos på alla assisterna om man går in och letar på varje lags hemsida. Jag försökte lägga ut dem men det funkade inte bra så är ni sugna på att se något klipp gå in på lagets hemsida välj recap från matchen och sedan video så finns det en lista över klipp från matchen där.

Inga kommentarer: