onsdag 5 oktober 2011

Målrikaste matchen i elitserien under de tio senaste säsongerna

Har inte riktigt hämtat mig efter målkalaset i går. Var knappt så jag hann med att anteckna. Hann inte kolla upp matchen i ett historiskt perspektiv men det har Hockeyligan gjort.

Enligt en artikel på hockeyligan.se som ni hittar här så var AIK-HVmatchen, enligt artikeln, den målrikaste matchen i elitserien under de tio senaste säsongerna. Historiskt sett är det dock en delad 25 plats när det gäller flest mål under en match.


Att vända en match från fem måls underläge till seger har dock inget annat lag, enligt hockeyligan, gjort under de tio senaste säsongerna.

Senast en match slutade med 15 gjorda mål var enligt hockeyligan.se, 1994. Och den målrikaste matchen ever är enligt samma källa Färjestad-Djurgården säsongen 1977/1978 som slutade 12-9 och alltså med totalt 21 mål.

Att vända ett femmålsunderläge till seger har alltså inte hänt på tio år skriver hockeyligan och lägger till att den match som kommer närmast är en match mellan  HV71 och Linköping den 7 mars säsongen 1999/2000.

Då ledde HV71 med 5-1, men Linköping vann med 6-5 efter fyra raka mål från LHC och ett avgörande straffslag av Ulf Söderström.

Men mer hittar ni alltså i artikeln på hockeyligans hemsida. Se länk ovan.

Inga kommentarer: