fredag 7 oktober 2011

NY RANGERS-LA KINGS 2-3 e förl (1-1, 0-0, 1-1,0-1 )


 
 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Matchen: MMM
Målvakter: Henrik Lundqvist, NY Rangers 90,0% och Jonathan Quick, LA Kings, 92,3 %
Publik: 13 800
Domare: Marc Joanette och Kevin Pollock


Bäst i Rangers: Henrik Lundqvist, mv
Bäst i Kings: Anze Kopitar, f.

  (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

... Sarah Dawn Finer sjöng nationalsångerna. Grym pipa där, med henne vid micken kan jag ta nationalsånger alla dagar i veckan. Det var så nackhåren krullade sig.

... Henke Lundqvist fick göra ett ingripande direkt på Anze Kopitars skott. Men var bra med och fick upp plocken.

... Small rätt bra i sargen efter bara fyra minuter. Och det var lite oväntat lille liraren Mats Zuccarello – av alla- som åkte ut för boarding.

... Kings nära mål efter sju minuter, Martinez  hade ett skott som strök målburen.

  (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

...0-1 (10.51)  Anze Kopitar (Justin Williams) Läcker, snabb spelvändning, där Kings snor pucken i Rangerszon, skott rakt igenom slottet till Kopitar som står till höger om målet och bara bombar, med ett direktskott, iväg pucken som såg ut att gå under armen på Henke

... Bra läge för Simon Gagne i slutet av första, men det var å andra sidan lite sparkvarning på det.

...1-1 (15.22) Ryan Callahan (Artem Anisimov, Ruslan Fedtenko) Kvittering ur en minst sagt snäv vinkel, Callahan får pucken i höjd med stolpen, men står en bit ut och lägger in pucken längs med mållinjen med ett handledsskott. Sedan studsar pucken på något, kan ha varit målvaktens baksida och in.

... Grym plock av Henke Lundqvist i slutminuten av första.Reptilsnabb.

  (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

... Brandon Prust och Kyle Clifford tog en NHL fajt i inledningen av mitten perioden men åkte mest runt i piruetter med den andras tröja i ena handen och försök att få in en smäll med den andra. Fajten kom direkt på en tekning. Var kanske någon som sa något? Fem minuter var för det.

... Tim Erixon fick sitt livs första NHL-utvisning för delaying the game (puck out) några minuter in i andra. Inget mål när han satt utvisad dock.

... Bra tryck av Rangers mot Kingskassen halvvägs in i andra, där bland annat Callahan hade ett bra läge men Quick såg säker ut.
 '
  (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

...Grymt nära 2-1 för Kings med kvarten spelad i andra. Simon Gagne kommer på vänsterkanten och får på ett lurigt skott som studsar på Henkes arm/klubba och går i stolpen och ut. Nära, nära.

... Mats Näslund, Mattias Norström och Mats Sundin på läktaren. Bra jubel på läktaren när de visades på jumbotronen,

...Rangers fortsatte pressa på mot Kingsmålet även i inledningen av tredje. Marion Gaborik tvingade bland annat fram en fin plock av Quick

... Galen räddning av Lundqvist halvvägs in i tredje. Blev några såna.

....2-1 (10.28) Marion Gaborik  (Brandon Dubinsky, Brad Richardson) Rörigt framför mål, pucken grävs fram ur röran, läggs över till Gaborik, som lyfter in pucken.

... Lite kalabalik, och en hög spelare framför Quick i Kingsmålet med drygt sju matcher kvar.

  (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

.... 2-2 (15.01) Mike Richards (Brad Richardson, Dustin Crown) Skott och styrning.

… Rangers fick en spelare utvisad i förlängningen då Ryan McDonaght åkte ut för tripping. Det blev ödesdigert, var för svårt för Rangers att stå emot i tre mot fyra och Kings avgör i sista minuten.

… 3-2 (04.08) Jack Johnson (Mike Richards, Anze Kopitar) Spel 4 mot 3.  Återigen ett pass genom slottet följt av ett kliniskt avslut. Inte mycket för Lundqvist att göra där.

Skotten i matchen: 26-30 (2-13, 8-6, 13-8, 1-3)

Inga kommentarer: