lördag 8 oktober 2011

Rosén: "I dag kanske vi spelar smartare"


(Bilden av ett gott självförtroende! Rosén är i högform. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Målkalas senast men mot Skellefteå var det ett helt annat scenario för AIK.

– I alla fall sista perioden. Jag tycker vi spelar bra senast också, i alla fall i två perioder och leder med 7-2, sedan händer det som hände. Men idag spelar vi bra i tre perioder. Skönt att vi är tillbaka till det vinnande spåret igen, säger Robert Rosén.

Tappet från 7-2 till förlust 7-8 efter straffar sved rejält. Och inför Skellefteåmatchen tog sig AIK en genomgång av det som borde vara självklart men som ändå behövdes gå igenom igen:

– Vi sa att vi måste skärpa oss i försvaret, det var ju där det fallerade senast. Framåt gör vi ändå sju mål senast också så det är mycket försvarsspel som vi har snackat om inför den hrä matchen. Och det tycker jag att vi gjorde bra i dag.

Vad är det ni har pratat om? Detaljer i försvaret eller större drag eller vad?
– Nämen det är detaljer, vrida på huvudet, kolla vad man har bakom sig, inte tappa puck på fel ställen, det är såna detaljer, säger Rosén.

AIK kom ut aggressivt och med hård forechecking mot HV71, mot Skellefteå var de lite mer försiktigt i första perioden.

– Äh jag vet inte. I dag kanske vi spelade smartare. Att vi inte ville gå bort oss och sådär, någonstans så kanske man hade tredje perioden (från senast) i huvudet, omedvetet liksom och ville få en bra start. Någonstans kanske det satt omedvetet och då ville man ändå städa av en period och känna att man är inne i det igen och det tycker jag vi gjorde på ett bra sätt. Vi släppte inte till så mycket chanser och fick 1-0 precis i slutet av första, så det var en bra period att ta med sig.

Och målet det gjorde Rosén själv som stod i vänstra tekningscirkeln och bombade iväg puken.

– Näää men jag tror inte att det var så hårt. Det var mer deras back som stod i vägen för deras målvakt för jag såg inte målvakten, så han kan knappast ha sett mig och skottet.

Men det ser hårt ut från sidan i alla fall?
– Ja det är ju perfekt, ha, ha. Det är så det ska se ut! Nä men jag skjuter inte hårt. Det där var kanske mitt hårdaste men det är ändå inte hårt.

Men det lite tajt på slutet, Skellefteå kom igen och pressade på bra i tredje. Då klev Viktor Fasth fram och höll så när sin tredje nolla för säsongen:

– Jomen de trycker på lite. De har inte så mycket att förlora och tiden börjar rinna ut och vi leder med ett mål, men jag tycker ändå att vi gör det rätt kontrollerat. De har ändå ett par minuter där som de får ett bra tryck men annars tycker jag att vi spelar bort deras harmoni och flyt i spelet på ett rätt bra sätt. Visst har de några chanser men det får man nästan alltid.

Drog du en lättnadens suck när Salmonsson satte 2-0  i tom bur med 38 sekunder kvar?
– Jomen det var skönt, det var ändå en stund kvar. Men det kändes ändå som att det tog luften ur dem.

Hur mycket stör det er utespelare att ni inte kunde hjälpa Fasth att hålla sin tredje nolla för säsongen där?
– Det är klart att det är bittert. Dels för Viktor som kunde ha fått hålla nollan och sedan är det så onödigt att vi släpper in ett. Det hade varit skönt för självförtroendet kanske att hålla nollan men vi vinner och det var helt klart det viktigaste. Hade någon sagt innan att vi skulle vinna med 2-1 så hade vi tagit det alla dagar i veckan. Så det var skönt att vi vann, säger Rosén.

Värvningen från Modo har gjort succé så här långt och toppar de interna poängligan på nio pinnar (4+5).  I Övikslaget slet han in poäng i skuggan av de stora namnen. Rosén hade en snittistid på 10.05 i Modo, under de första nio matcherna i AIK har han haft en snittistid på 18.26.

– Nämen jag får förtroende och det är fantastiskt kul att spela. Det är ett skönt lag att spela för och offra sig för och alla krigar på bra så det är klart att det leker när man får spela mycket och sedan gör det ju inget att man får göra något mål också. Men det viktigaste är ju som i dag att vi börjar vinna igen.

Känner du att självförtroendet är högre nu?
– Jomen självklart. Men självförtroendet kommer ju i samband med att man får förtroende av tränarna och får spela liksom och får spela ut sitt spel och det tycker jag verkligen att jag får. Så … jag trivs alldeles förträffligt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ännu ett riktigt, riktigt högklassigt nyförvärv. Bra där Gozzi/Melin! Och bra jobbat Robert!!

Marie Hallman sa...

Anonym: Håller med! Känns som någon som kommer hålla hela säsongen också, inte bara några matcher

Anonym sa...

Bra frågor precis dom frågorna man skulle ställt själv.

Marie Hallman sa...

anonym: Tack :)