tisdag 11 oktober 2011

Rudslätt "Vi blir kanske lite mer desperata"(Rudslätt hade några chanser att peta in ett tredje mål i AIKs slutoffensiv men det ville sig inte. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

AIK såg ut att bli nollade av Frölunda men vaknade – i sista stund. Eller med 2.15 kvar av tredje för att vara exakt och reducerade till 1-2. Bara en minut och sju sekunder senare kommer kvitteringen till 2-2 när matchuret stod på 18.51

Vi blir kanske lite mer desperata där och känner att vi håller på att slänga bort den här matchen. Vi skapar bättre tryck, lägger in lite puckar och får någon slumpchans som vi kan utnyttja, konstaterar Daniel Rudslätt.
 
Men även om var lite på slump så var det två snygga mål, det tyckte i alla fall Frölundas Christian Bäckman efter matchen och Rudslätt håller (såklart) med:

– Ja, absolut, ha, ha. Men vi lägger ändå in pucken framför mål. Vid det första är det lite bök framför målet, Gynge står fri där och kan skjuta. Vid andra så skjuter Bången (Daniel Bång) på en täckande spelare, det blir retur och (Linus) Videll hittar en yta vid bortre stolpen. Men det är så det är, man ska vara där för att det ska bli mål.

Vill man vara lite sån, kan man ju tycka att det är fan att det ska ta sån tid innan den där desperationen kommer?
– Jo det var lite sent, visst är det så att man gärna gjort samma sak från början och vi är bättre i första men sedan i andra så tappar vi tempo och låter dem ta över och Frölunda blir bättre allteftersom också. De var ganska bleka i första och kom inte alls upp i det tempo som man är van vid att de brukar ha i första perioden, och där får vi ha mycket puck i deras zon.

En anledning till att målen dröjde stavas så klart Frederik Andersen. 112 kilo dansk dynamit stod som alltid i vägen i målet och var som sagt bara 2.15 från sin fjärde nolla på nio spelade matcher. Otroligt!

– Fast det är inte bara han som är bra, de är täta som lag också och det är svårt att skapa chanser på dem. I första perioden lyckas vi skapa en del, i andra är vi riktigt dåliga och i tredje rinner det iväg lite. Sedan lyckas vi få in målen där när vi tar ut målvakten och det var ju lyckosamt. Och starkt, säger Rudslätt.

AIK fick dock bara med sig en poäng från Göteborg. Förlängningen hann inte mer än börja så var den över då Christian Bäckman spelade hem bonuspinnen till Frölunda efter 1.14.

– Ja vi har ett dåligt byte där, då vi är mycket tillbakapressade och tappar pucken i mittzonen. De får komma tre mot två och det är inte bra. Men vi får vara nöjda över att vi kom tillbaka i alla fall. Sedan är det klart att släppa in ett mål i första byten av en sudden är inte okej. Men vi är på roadtrip och att ta en poäng i första matchen känns okej, Nu får vi hämta övriga poäng i Växjö och Jönköping.

Just HV-matchen måste ju bli speciell?
– Åh men äh jag har ingen aning. Jag vet inte, vi får nog koncentrera oss på Växjö först så får vi se.

 Att AIK lånar ut Markus Svensson till Oskarshamn i ett par matcher kom som en nyhet för spelarna. Rudslätt fick höra nyheten från bloggen men tycker det låter som en bra lösning:

– Det kan vara bra för honom! Han behöver några matcher att komma in i det och får spela efter en lite jobbig period. Jag kan bara önska honom lyckat till, jag hoppas han får upp lite självförtroende genom spel där nere så kommer vi ha mycket nytta av honom framöver, säger Rudslätt och avslutar:

– Han är en duktig målis! Han har bara inte fått visa vad han kan än men jag tror han är mentalt stark. Det känns så i alla fall, nu när han har en tuff tid men han kommer att komma igen, och man får inte glömma, det är trots allt hockey.


2 kommentarer:

laka sa...

Hej Marie!

Kan du inte skriva lite om Fansens lirare den kampanjen som SSK´s fans kör nu, det är redan över 600 anmälda på den.

Lasse

Marie Hallman sa...

Laka: jag skrev om det för några dagar sedan och ville vänta tills jag hade fått tag på Nygårds,nu har jag fått det . Kolla inlägget högre upp , finns med om fansens där :)