söndag 16 oktober 2011

Sabolic: " Jag kan inte slåss med den här handen"


(Sabolic var nöjd med spelet men inte med utdelningen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Jag räknade inte exakta antalet brända SSK-chanser. Men de var många. På tok för många. Lägg därtill ett kompakt och väldigt bra VIK-försvar som stundtals såg omöjligt ut att ta sig igenom, samt en underbar lirare i Broc Little i samarbete med jättetalangen William Karlsson, så förstår ni varför Södertälje inkasserade säsongens första torsk på hemmaplan.

– Jag vet inte varför vi inte gör mål. Vi spelade ju riktigt bra. Så slutsiffrorna ljuger lite. Vi gjorde en del misstag som de kunde göra mål på samtidigt som vi hade så många lägen själv som vi inte satte. Jag tror att det var huvudproblemet i dag, säger Robert Sabolic.


Varför är det så svårt att få in pucken då?
– Jag vet inte. Otur kanske? Jag vet inte. Så är det ibland. Sedan var väl deras målvakt bra samtidigt som vi sköt dåliga skott från dåliga vinklar.  Men vi spelar ändå bra och skapar chanser och det är viktigt. Det kan vi ta med oss i alla fall för vi förlorar inte för att vi spelar uselt i dag utan vi spelar bra och är inte så dåliga nu, behöver inte åka runt med dåligt självförtroende bara för att vi har förlorat en del senaste matcherna.

På försäsongen såg ni ut att ha kul, var modiga och gick på framåt. Nu ser ni rätt så ängsliga ut och ser ut att sakna självförtroende?
– Ja men man kan inte jämföra med försäsongen och nu. På försäsongen gällde det inget, då var det lättare att spela avslappnat. Nu är det tuffare, det är mer press på oss och då blir det svårare, men jag hoppas som sagt att det bara var otur att vi inte kunde utnyttja våra lägen idag och att det vänder till nästa match så vi får göra lite mål där.

Vad säger du om din egen insats?
– Jag är hyfsad nöjd med min insats även om det känns skit att vi förlorar. Men det viktiga är ändå att vi spelar bra, så att vi kan fortsätta så och göra fler mål nästa match, säger Sabolic.

Han och radarpartnern Ziga Jeglic spelade inte ihop mot Västerås, de fick dela på sig och spelade med Tony Lagerström och Mathias Månsson (Jeglic) och Alexander Lagerström och Julian Jakobsen (Sabolic).

– Det är tränaren som har bestämt det, han ville kanske ändra lite eftersom vi har förlorat och inte har gjort så många mål i de två senaste matcherna. Och jag spelar gärna med honom, det är ju en bra spelare men det går bra att spela med alla killar i laget. Det finns andra bra spelare med här i gänget, det är inget problem för mig om vi spelar ihop eller inte. Jag spelar gärna med de andra också.

(Sabolic var en av de som skapade mest i SSK. FOTO GUSTAF BRUNDIN)
 
Och det var just ett samarbete mellan Alexander Lagerström och Robert Sabolic som gav SSK:s enda mål då duon kom två mot en med en Västeråsspelare. Och det var Sabolic och Jakobsen som var framme och tvingade fram situationen där det var ytterst nära att bli en reducering till 2-3 men istället blev total kalabalik vid Västeråsmålet.

– Jag hoppades att pucken skulle gå in där men jag såg att pucken aldrig gick in och sedan kom den här spelaren och gick till attack. Jag försökte bara skydda mig och ville inte slåss, säger slovenen och syftar på situationen precis efter där Västerås hetlevrade Viktor Mårtensson försökte dra igång en fajt med Sabolic och Viktor Lööv samtidigt.

 Ingen av SSK-spelarna ville slåss, särskilt inte Sabolic som ju skadade ena handen vid ett slagsmål för några matcher sedan:

– Ja jag kan inte slåss med den här handen, så jag tog ingen fajt heller. Jag har ju redan problem med handen, kan inte skjuta till hundra procent som jag vill och jag kan definitivt inte slåss med den, säger Sabolic.

Det finns de som klagat på hans insatser senaste matcherna men med faktum är att han spelare med en rejält skadad hand.

– Jag har en fraktur, den är inte bra, eftersom jag började spela istället för att vila och vänta tills det var bra. Det blir tufft fram till november, sedan är det några dagars vila det kan vara bra för min hand

Men kan du köra på så här?
– Jag hoppas det! Jag hoppas jag kan spela på trots handen! Säger Sabolic och håller handen, inlindad i en jätteklump med is, högt för att den ska göra mindre ont. Han säger absolut inget om någon smärta, men det syns att det gör ont.

Men nu är det som det är och frågan är vad SSK ska göra för att få in de chanser man faktiskt skapar? Sabolic har inget glasklart svar på det:
– Nä jag vet inte, vi hade väl en del otur och tog inte vara riktigt på chanserna. Så vi får nog träna lite på det, de närmsta dagarna. Tränaren får ta fram lite övningar, men det är sånt som händer. Jag hoppas att det bara är otur, och att vi får det att funka nästa match i stället.


Inga kommentarer: