lördag 1 oktober 2011

Silly season Linkan

Att Linkan och HV71 går skilda vägar vet ni redan - frågan är ju vad som händer nu. Att Djurgården inte vill ta in Linkan har sportchefen Järlefelt sagt till olika media och då är det ju så. Min åsikt är att det är dumt.

Det är för övrigt ingen schism mellan Linkan och Hardy, som många felaktigt tror, som ligger bakom det beslutet. Att Djurgården inte tar in honom är ett beslut fattat högre upp. Synd tycker jag.Linkan kommer aldrig bli någon gnuggare men använder man honom på rätt sätt, i bland annat pp och ihop med till exempel en Pontus Åberg så finns alla möjligheter till en lyckad kombo. Och oavsett om Zibanejad kommer hem eller inte så tycker jag att Djurgården borde ha tagit in Linkan nu. Är det någonstans han funkar bra så är det i DIF och det hade han gjort nu med. Det tror jag, men om jag har rätt eller fel får vi aldrig veta.

Jag har för övrigt försökt få tag på Linkan och har fått en minikontakt i form av ett SMS. Vi har alltså inte talats vid live utan Linkan messade bara att "Jag vill inte ge några kommentarer till någon just nu. Vi får ta det senare". Och det kan jag ta. Förstår att han sitter i en lite jobbig sits just nu.

Nyfiken på vad som händer, är jag ju dock ändå och lite luskande hos andra källor, säger däremot några intressanta saker. Nämligen att det, i motsats till vad det står i media, finns både svenska och utländska klubbar som är intresserade. Exakt vilka klubbar har jag inte lyckats luska ut tyvärr men intresse finns.

Det kan dock ta lite tid innan det blir något påskrivet för det verkar som att HV71 var lite snabba ut med sin pressrelease om att man sparkat Linkan.

Jag kan inte ta gift på det här men enligt källor som brukar vara väldigt välinformerade så var det inte alls ett ömsesidigt beslut att gå skilda vägar (som HV hävdade) utan HV71 ska tydligen ha gått ut med det beskedet om avsked utan att ha nått en överenskommelse med Linkan själv och finns det ingen uppgörelse där än så måste det ju till en sån först innan han kan skriva på för en ny klubb. Så klart.

Det innebär i sin tur att det kan ta ett tag att hitta en ny klubb... men Djurgården är nog bara att glömma, tyvärr om ni frågar mig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

DIF beöver en ceneter! Dom kan inte lägga pengar på Linkan och INTE värva en center!


/ Jonas

Dd sa...

Hoppas vi får se Linkan i DIF igen.
Sen vad som har sagts i media känns lixom inte allt för pålitligt med tanke på att det inte var nått alls med Daniel Tjärnqvist och sen så vipps var han med i laget. Just nu kanske dom inte tänker ta in Linkan men när dom snackat med han så kanske dom visst gör det.

Anonym sa...

Är säker på att Linkan skulle göra mycket nytta för DIF ,både med poäng och härligt spel !
/Urban

Anonym sa...

En av de stora i svensk hockey och en hjälte i DIF.
Bar klubben genom skärseld i flera år och lyckades t.om få Anger att se ut som en bra spelare.

En skam om han inte skulle få avsluta sin karriär hemma på Hovet.