fredag 21 oktober 2011

SSK värvar Greger Hanson - och fortsätter leta efter en kreativ center

Minns ni den här intervjun som jag gjorde med Per Nygårds för en vecka sedan? Då sa han att "det finns en spelare som vi för en dialog med".  Han var osäker då på hur lång tid det skulle ta men nu är det klart.


Den spelaren Nygårds snackade om då, presenterades som klar i dag, fredag. Spelaren heter Greger Hanson och kommer närmast från colleghockey.



Jag ringde SSK:s sportchef Pär Nygårds om nyförvärvet. Jag hade tyvärr inte papper och penna tillhands dock, så citaten i det här inlägget är inte ordagranna men....

...Nygårds sa sammanfattningsvis så här om Hanson och värvningsläget

* Det är en kille som Nygårds känt till sedan Hanson spelade pojkhockey. Greger har Lidingö som moderklubb, kommer alltså från Stockholmsområdet, har spelat med bland andra Billberg tidigare i Nordamerika och gjorde sina juniorår i Djurgården. Allra bäst gick det säsongen 2006/2007 då han gjorde 43 pinnar (15+28) på 38 matcher i J20 Superelit.






*Han kan spela center men SSK vill i första hand ha honom som vinge, som en snabb, orationell, kreativ forward. Nygårds beskriver honom som tekniskt skicklig, en som skapar chanser.

*Greger Hanson har de fyra senaste säsongerna spelat collegehockey i Nordamerika och var och tränade med SSK, tillsammans med Calle Ridderwall och Calle Hagelin i augusti, inför säsongen. Han åkte sedan och provspelade i AHL men fick inget kontrakt där.

*Hanson var en av de spelare som Nygårds ville signa redan i våras, men det tog alltså till nu, då Hanson ville prova lyckan där borta först.

*Fansens lirarepengarna har verkligen lyft SSK:s spelarbudget och SSK letar därför fortfarande en spelare till. Man har ju letat efter en kreativ center också och det gör man fortfarande, i första hand. Skulle dock skador tvinga fram ett behov av en back, då kan de gå dit istället. Så sammanfattningsvis så ska de pengar som finns kvar i första hand gå till en kreativ center, men kan komma att läggas på annan position om det uppstår behov/läge av att tänka om.

Greger Hanson är för övrigt kvar i USA fortfarande, han landar på Arlanda på måndag morgon om resan går som planerat. Jag tänkte försöka göra en intervju då istället.

9 kommentarer:

Anonym sa...

bra där nygårds vad händer med de yngsta nu då , som vill ha en chans , som inte får det? lova och lova tjena

Thomas_S sa...

Tack Marie!
Hoppas att Greger H kommer att bli en vitamininjektion i SSK. Snabb på skridskorna och Spelskicklig låter som om det skulle sitta som hand i handske i Strömwalls hockeyfilosofi.

Jag lutar nog åt att nästa fansens-värvning bör vara en back. Möjligtvis en artistspelare.

Ser fram emot intervjun med Greger!.

Anonym sa...

Anonym: vad snackar du om? Truppen saknar bredd och nästan alla i laget är unga. Att "få chansen" är inte samma som att garanteras en plats. Man kan lätt ta in en eller två till och fortfarande främja allas utveckling.

Anonym sa...

Oj vilken supervärvning av sportklubben! (hoppas ironin går fram) Var det inte Södertälje sport som hade som målsättning att ta sig till kvalserien??? Dit kommer man knappast med denna typ av dussinvärvningar. Linkan Bremberg eller Mika Hannula. Det hade varit grejer det och då hade man kunnat haft täckning för snacket om kvalserien.

Anonym sa...

Ska bli intressant att se Hanson, med ett s.

Anonym sa...

Bra där anonym: Sedan värvar vi Strålman, bröderna Sedin och Nicklas Bäckström också så kanske det kan gå bra. (Hoppas ironin gick fram)

Marie Hallman sa...

Anonym: De får nog chansen även framöver, SSK har haft så ont om folk så det är bra att bredda truppen lite. Det är alltid någon som är skadad i hockey!!

Thomas:Tack själv. Vi får se vad det blir men på Nygårds lät det som helst kreativ center. Ska försöka göra en på måndag, är och spelar in inslag hela dagen men på kvällen kanske.

anonym: ja precis.

anoonym. Man har den plånbok man har.

anonym: ja jag glömde det, har ändrat nu

anonymha ha ja just så

Metal Machine sa...

Linkan till SSK? Fortsätt drömma. Själv hade jag varit väldigt glad över denna värvning, om jag hade hejat på SSK.

Marie Hallman sa...

MM: Ja det lär nog inte hända.