fredag 28 oktober 2011

Thom Flodqvist: " Vi behöver få såna här lite fula mål"


 (Thom fotad mot Västerås tidigare i veckan. Nu blev det två kassar för SSK-forwarden mot Sundsvall. FOTO GUSTAF BRUNDIN/Arkivbild)

Det har varit snålt med både mål och poäng för SSK på sistone men mot Sundsvall lossande det rejält. SSK vann med 5-2 och äntligen kom de där enkla målen som Södertälje väntat på.

– Det svängde väl fram och tillbaka men jag tycker vi hade spelövertaget ändå även om vi inte var överlägsna direkt. Men vi fick ett enkelt mål i början, jag vet inte hur det gick in riktigt, det var nog självmål eller så och sedan snurrar det på, säger tvåmålsskytten Thom Flodqvist och fortsätter:


– Sedan får vi 2-0, ett till ganska enkelt mål nu i pp och sedan jobbar vi på bra resten av matchen.

Mathias Månsson fick första målet men han var inte ens på pucken så vitt Thom Flodqvist vet. Det gör å andra sidan ingenting. Alla mål räknas ju och just skitmål kan ibland vara det allra bästa man kan få med sig.

– Ja, vi behöver få såna här lite fula mål, det är såna vi har saknat de senaste matcherna.

Skönt att få det så tidigt också så det går att slappna av och spela ut sedan?
– Ja, det var det. Men får en liten trygghet när det blir så där och då rullar det på resten av matchen. Man får lite mer självförtroende som man har med sig resten av matchen.

Nu är ju Sundsvall jumbo med bara en enda trepoängsseger så här långt, men det är inte bara att åka upp dit och casha in poängen. Sundsvall har haft häng i matcherna, varit med bra och oftast bara förlorat med uddamålet.

– Ja vi hade hört att de kör på bra trots att de ligger där de ligger så vi visste att det var en tuff match men som tur var så gör ju vi en bra match och slår dem.

SSK hade bara en seger på de sju senaste matcherna inför fredags möte med Sundsvall. Ett jobbigt läge men det unga laget har försökt jobba på och hade en klar plan inför fredagsmatchen:

– Vi har tryckt mycket på att vi ska gå mer på kassen och kasta in puckarna och få in mycket trafik framför målvakten så att han inte ser när vi skjuter. För vi har haft mycket skott på matcherna men det är inte så ofta som vi har stått där framme och skymt och då har det blivit lätta skott för målvakten. Det är väl det som snacket har handlat om.

Varför har ni inte varit där?
– Det är väl en kombination av att vi är unga och har haft dåligt självförtroende och en gnutta oflyt.

Ni har ju fått in Greger Hansson i laget, hur har det påverkat?
– Det är svårt att säga så här tidigt men han är duktig, har bra speed, är kvick och kan leverera mackor så det är bara positivt.

Du själv då? Hur har det gått för dig så här långt tycker du?
– Det har varit hyfsat tungt för mig. Det har gått bra i matcherna men jag har inte lyckats producera så som jag har velat. Men förhoppningsvis kommer det nu.

Vad ligger bakom att det gått tungt då?
– Det är nog en kombination av oflyt och dåligt självförtroende. Det har kanske inte blivit så kyliga avslut som det kan bli när man har bra självförtroende men jag hoppas det kommer nu.

 Hur får man det självförtroendet då?
– Det är väl lättast genom att göra mål bara. Det finns inga genvägar, det är bara att gnugga på i match efter match så lossnar det till slut.

Det pressade tabelläget, måltorkan i de senaste två matcherna (0-2 mot Örebro och 1-2 mot Bofors) har såklart legat och gnagt. Pressen att prestera ligger där och skaver fast spelarna måste försöka släppa det och bara köra på.

– Men jag tycker ändå att … det är inte frustrerat i laget i alla fall utan det är bra stämning i laget. Visst känner man av måsten och visst är det lite så att vi måste ta poäng i såna här matcher men man kan inte tänka så heller inför matcherna för då låser man sig själv och då går det inte att spela bra ändå. Det gäller ju att försöka slappna av och spela sitt spel så bra som man bra kan, säger Flodqvist och fortsätter:

– Vi är ju ett rätt ungt lag, kanske spelar det in i det hela att vi är lite orutinerade och så än så länge men en sån här seger stärker och jag tror att ju längre serien går, desto bättre och bättre kommer vi att bli. Vi kommer att bli mycket bättre längre fram, helt klart. Det är jag säker på.

Kan ni ta med er det fina självförtroendet efter den här matchen in i nästa?
– Ja, det kan vi för det här är en riktigt skön vinst. Sundsvall borta är inte så lätt som alla tror, det här var riktigt bra för vårat självförtroende. Vi får försöka ta med oss det här enkla målen som vi gjorde i dag och göra några liknande nästa match, slår Thom Flodqvist fast.

Hans två mål mot Sundsvall såg ut så får ni svaret här:
– Vid det första var det ett riktigt bra pass av Kurt Davis framför målvakten, jag fick öppet mål, det var bara att peta in pucken. Vid andra målet fick jag en fin pass av Tony Lagerström vid blå. Sedan skar jag in och blev hyfsat fri och lobbade upp pucken men jag vet inte var den gick in faktiskt. Det kanske var mellan benskyddet och plocken? Jag vet inte, men in gick den i alla fall, ha, ha.

3 kommentarer:

Thomas_S sa...

Kul!. Flodqvist är en del av framtiden för SSK.
Att självförtroendet kan vara på väg tillbaka gynnar hela laget.
Nu måste bara Jeglic, Sabolic och Hanson komma igång. Sen kan vi på allvar utmana topplagen.

Marie Hallman sa...

Thomas_s Jo självförtroende är a och o här.

Sven sa...

Floda "glömde" nämna att han lurade upp två backar på läktaren vid hans andra mål. Riktigt snyggt!