fredag 14 oktober 2011

Tony Lagerström "En mer gedigen bortamatch"


(Tony Lagerström i en annan match den här hösten. Mot Oskarshamn blev det en pinne. FOTO: GUSTAF BRUNDIN/ARKIVBILD)

Förlust i sudden mot Oskarshamn borta för SSK. Och en klart bättre insats än senast.

– Så här i efterhand så får vi vara nöjda med att vi får med oss en poäng från en bortamatch.
Vi har ju inte lyckats med det på ett tag. Men visst är rätt surt att vi inte kunde knipa en trepoängare. Vi hade ändå lägen att göra det, säger Tony Lagerström.

Nu såg jag tyvärr inte matchen själv, men SSK:s lagkapten berättar om bland annat ett par frilägen, där bland andra Ziga Jeglic hade chansen när han kom i ett kort friläge framför mål = fick pucken i slottet och var ren.

Vad kan ni ta med er från den här matchen?
– Nämen det är väl just att vi fick med oss en poäng och jag tycker att vi spelade ett bättre bortaspel än tidigare. Vi tajtade till mer och släppte bara ett mål under ordinarie tid. Sedan var målvaktsspelet bra i dag.

Hur skiljde sig kvällens insats mot den i Leksand?
– Alltså, vi gjorde ju en jättedålig match mot Leksand överlag. Det här var en mer gedigen bortamatch och med bra målvaktsspel och så höll vi siffrorna nere.

Vad sa ni till varandra inför matchen?
– Vi tog ett litet snack inom laget och sa att vi inte kunde acceptera det som föregick på banan i den matchen. Alla var överens om att åka ner till Oskarshamn och göra en krigarinsats och det gjorde vi.

Faktum kvarstår dock, SSK har bara vunnit en enda match på bortaplan och det håller inte i längden. Där finns en del att göra. Hemma går det desto bättre, där har SSK inte förlorat och man kan ju undra hur det kan vara sån skillnad?

– Ja, men alla lag är starka på hemmaplan och vi har inte fått till det borta, har inte spelat som hemma, jag vet inte riktigt vad det beror på.

Vad gör ni annorlunda hemma/borta?
– Det är väl att vi inte är lika aggressiva på mål borta eller jag vet inte. Vi måste kanske vara hetare på bortaplan också.

På söndag väntar Västerås hemma, en match som är framflyttad i schemat. VIK vann ju senast, i Västerås, med 2-0.

– Vi spelade rätt bra då men vi fick inte in något framåt i den matchen heller. Så vi ska försöka spela vårt hemmaspel nu, som vi har gjort bra hittills. Vi är ju obesegrade hemma och ska fortsätta så.

Hur?
– Genom att åka mycket skridskor och sätta stor press på dem. Lagen som har varit här har fått stå för misstagen, sedan har vi tagit vara på chanserna.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nöjda med en poäng borta mot Oskarshamn... det är onekligen nya tider för sportklubben.

Anonym sa...

Har inte du fattat det förrän nu? Nytt lag, Nya tider, Nya förutsättningar. SSK är inget Elitserielag ... ännu.

Anonym sa...

Glada för en poäng som sagt?
Bara som en liten påminnelse...

http://stats.swehockey.se/online/41/90131/90131343/90131343_frame_default.htm

Marie Hallman sa...

Anonym 1 o 2 (för trean är samma som ettan va??) Jag håller med nummer två. Tycker inte man kan jämföra en flera år gammal match mellan två helt olika lag med en match som speals i dag. Fattar inte jämförelsen alls faktiskt.