onsdag 5 oktober 2011

VÄSTERÅS – SSK 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Matchen: MMM
Målvakter: Lars Johansson, VIK och Julius Hudacek, SSK.
Publik: 3 540
Domare: Linus Öhlund


Bäst i SSK
MMM Julius Hudacek, mv
MM Emil Billberg, f
M Ziga Jeglic, f,

Bäst i Västerås: Broc Little, f., Lars Johansson, mv

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

PERIOD ETT

... Bra fart i inledningen av matchen med varsin fin chans. Eller SSK hade två, Jeglic försökte sig på en fint mellan benen också men det blev inga mål.

...1-0 (5.05)  Peter Öberg (Broc Little, William Karlsson). Öberg  får pucken rakt framför Hudacek i slottet, gör en liten vickning och lyfter sedan upp ett snärtigt skott

... Viktor Lööv gillar att proppa. Det fick Kenneth Bergqvist känna av.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

... bra jobb av Gröndahl som kämpar och vägrar ge sig när han har pucken och ser till att VIK drar på sig en utvisning efter 6.35.

... Inget mål i det överläget men Sabolic ska ha cred för att han ständigt hittar lägen som oroar VIK-målvakten. Skott av Andreas Hjelm som gick på ovansidan ribban och ut också. Nära, nära men ändå inte mål trots ett bra pp.

...Det blev videobedömning efter 17.36. Västerås slängde in en puck mot SSK-kassen som såg ut att studsa in via en av de två spelarna, en från SSK och en från VIK som stod framför Hudacek. Men det blev washout och jag hade skitsvårt att se något vettigt där jag satt men andra som såg bättre sa att det nog var en hand som skyfflade in pucken.

... Nära VIK mål med 18.59 på matchuret. Men bra räddning av Hudacek i kombo med att Viktor Lööv störde målskytten (och fick interference) gjorde att målet uteblev. Det hängde dock ett Västeråsmål i luften mest hela perioden.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

PERIOD TVÅ

... Hyfsat bra press från SSK mot Västerås kassen i början men SSK har fortfarande svårt bakåt och hängde inte med när andra målet kom.

...2-0 (6.09) Kenneth Bergqvist ()  Bergqvist driver upp längs vänsterkanten, åker ifrån sin uppvaktning, trycker sig in framför målet och lägger in pucken. Snyggt men lite för enkelt.

... Fin SSK-chans kort därpå till en reducering där Lagerström spelar fram Jeglic nära mål.
Och pucken sånär går in.
... Snygg plock av Hudacek som även var snabb att få ut den i spel efter halva andra perioden. Broc Little sköt och han är bra. Riktigt bra. Hudacek hade en fin benparad strax efter det också. Men det är svettigt varje gång Västerås anfaller.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

... Blev mycket att göra för Hudacek när VIK fick pp också, halvvägs in i mittperioden. VIK är snabba, rörliga, kreativa och slovaken fick verkligen sträcka ut åt alla håll under de två minuterna. Bra jobb där!

... Litet plus i kanten för Emil Billberg som visserligen inte är back men ändå är där och bryter, stör, får ut pucken.

... friläge för Julian Jakobsen i slutet av andra men inget mål.

... Nytt mål i baken blev det i andra men jag tycker SSK spelar upp sig lite i alla fall.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

TREDJE PERIODEN
.. Jag såg inte SSK-klacken, eftersom det var en stor svart vägg i vägen men de hördes bra!

... SSK slet på bra i tredje men det känns som lite för mycket av en mot en och för få, samlade anfall. Blir ingen riktigt tyngd när det är en och en.

...Stolpskott av Billberg efter 12 minuter av tredje. Lite otur där tycker jag. Det målet var SSK värda, om man ser till jobbet.

... Å andra sidan hade Markus Jonsson i Västerås också ett stolpskott som verkligen ekade över arenan.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

... bra jobb av Blid som med hårt jobb tvingar fram en Västeråsutvisning i slutminuterna. SSK jagar frenetiskt men VIK har inte bara bra pp de har bra boxplay också.

...SSK pockar målvakten efter 17.21 för att spela sex mot fyra men får inte till det alls, pucken slås tvärtom ur zonen. Och Hudacek kommer in till nästa tekning... men sticker så fort det går. Igen.

... Och Sabolic får verkligen LÄGET men Johansson står i vägen, håller nollan då SSK avslutar matchen i boxplay och chansen att jaga i fatt försvinner med 51 sekunder kvar att spela.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

… sammantaget en helt okej bortamatch mot serieledarna men SSK saknar lite av den spets som Västerås hade.  

Skotten i matchen 22-22 (7-7, 10-9, 5-6)

Inga kommentarer: