torsdag 17 november 2011

Blid: " Jag får parkera där så blir det mål"


 (Blid trivs i SSK men hoppas få igång målskyttet nu. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Bara ett mål mot Tingsryd och nollade mot Leksand. Det är målsnålt värre just nu i SSK.

– Jag vet inte varför. Tingsrydsmatchen var tajt och det var den i går (mot Leksand) också. Vi har bra lägen och Tingsryd, den matchen ägde vi, där var vi mycket bättre mot dem i andra och tredje. Jag själv hade en som gick i stolpen och ramlade ner på mållinjen men den ville inte hoppa hela vägen in, konstaterar Christofer Blid.

Ett problem som även tränare Strömwall har tagit upp är att skotten kommer för långt utifrån, SSK måste hugga mer på returer istället för att svänga runt målet efter skott.

– Jo och det är något vi har börjat jobba med, vi ska gå mycket hårdare på mål. Det ser man ju i dagens hockey att det är där målen görs, på returer. Det är där man ska vara. Jag får parkera där så blir det mål, säger Blid med ett leende.

Hans höst har varit både rolig och jobbig på samma gång. Rolig för att han lever sin dröm – att få spela med SSK i hockeyallsvenskan och jobbig för att poängen inte har trillat in:

– Det är ju klart att jag hade velat göra fler mål och assist. Men annars har det funkat helt okej, det är ändå ett helt annat spel än jag är van vid. Man har inte råd att tappa puck på vissa ställen men det är samtidigt hur kul som helst att spela med SSK i allsvenskan, sedan kan man alltid göra allt bättre. Jag är inte jättenöjd med min insats direkt utan vet att jag kan bättre.

 Hur många mål hade du väntat dig själv, att du skulle göra?
– Fler än noll i alla fall… men vi har gjort många mål i pp och jag har inte spelat så mycket där, det är först i de här två senaste matcherna som jag har spelat pp, säger Blid.

Han har bytt kedjekompisar nu också. I början av säsongen spelade han mycket tillsammans med Julian Jakobsen, sedan blev det några matcher med Emil Billberg och Jonas Engström i fjärde kedjan. En handskada satte stopp för spel i någon match sedan blev Blid utlånad till Åkers i division ett i tre matcher. Nu är han tillbaka och har de senaste två matcherna bildat kedja med Mathias Månsson och Tony Lagerström.

Vad är största skillnaden för dig personligen att spela här och i Åkers?
– Jag kände väl att det är ganska stor skillnad när jag var i väg med Åkers nu. Det är mycket mer uppstyrt här (i allsvenskan). Det är ingen som håller på och chansar. När jag spelar i Åkers så chansar motståndarbackarna mer, de går framåt lite och det blir lätt två mot ett lägen. Man får mycket fler lägen där, det är inte lika tätt.

Måste du ändra ditt spel för att få fart på målskyttet?
– Nja jag har ju inte lika mycket puck nu som förra året, då spelade jag alla pp och boxplay och så. Nu blir det inget i det spelet, förutom senaste matcherna men jag ska ju kunna göra mål ändå. Och det känns som att får man bara in en puck så skulle det lossna lite, då får man självförtroendet som behövs.

Under utlåningen till Åkers hann Christofer Blid med två mål och två assist. Fyra välbehövliga poäng för själen.

– Ja det var skönt. Jag fick mycket speltid och fick spela pp och boxplay, det kändes att man inte var van vid att spela så mycket nu. Så det var bra att få mycket speltid och skönt att köra mål så att man vet att man kan… ha ha. Eller klart jag vet att jag kan men ibland känns det som att det har låst sig.

Och även om målgörandet inte gått som han har tänkt så har hela upplevelsen varit precis så rolig som han hoppades:

– Ja, det har varit hur roligt som helst i höst. Speciellt att få spela med SSK som man har följt länge. Allt vid sidan av funkar bra, jag tycker det är skönt att åka buss innan matcherna och vi har väldigt bra service från vår materialare. Allt funkar kanon. Spider (SSK:s materialförvaltare Anders Kellerstam har stenkoll på allt. Han skämmer bort oss ibland, vi har perfekta förutsättningar. Det är bara att fortsätta köra hårt, så kommer målen sedan.




Inga kommentarer: