lördag 5 november 2011

DJURGÅRDEN-TIMRÅ 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)


(Zibanejad och Claesson gläds åt första trepoängaren sedan 13 oktober. FOTO JOHANNA LUNDBERG)
 
Matchen: MM+
Målvakter: Gustaf Wesslau, DIF, 100 % och Stefan Ridderwall, Timrå, 86,36 %
Publik: 6 940
Domare: Sören Persson och Marcus Linde.

 (Tjärna sr täcker skott. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Bäst i DIF
MMM Gustaf Wesslau, mv.
MM Marcus Nilson, f, Kristofer Ottosson, f, Jimmie Ölvestad, f
M Daniel Tjärnqvist, b.

Bäst i Timrå:

... Lite ommöblerat i DIF där  Hardy Nilsson hade särat på kompisarna Mika Zibanejad och Pontus Åberg och istället hade satt  ihop en kedja med Mathias Tjärnqvist, Mika Zibanejad och Mattias Carlsson och en kedja med Patrick Cehlin, John Norman och Pontus Åberg samt en fjärdekedja i Mario Kempe, Christian Eklund och Jonas Almtorp.

 
  (Ölvestad och Wesslau i krock med varandra. FOTO ANDREAS GRANDIN)


... DIF körde ju med sex backar och 14 forwards senast där  man hade fyra centrar och fem ytterforwardspar, det gick väl sådär, så mot Timrå var man tillbaka på det mer vanliga fyra kedjor, tre backpar och en back  och en forward som extraspelare.

...Tim Eriksson saknades. Han var inte skadad utan fick se matchen från läktaren då DIF har för många forwards för att få plats med alla i laget.

.... Säsongsdebut för de blå DIF-tröjorna som i elitseriespelet för övrigt. Vet inte om det var tänkt att vända någon trend med lite skrock där?

... Lite avvaktande start från båda lagen, båda ligger skrynkligt till i tabellen så det finns väl viss ängslan. Men DIF drällde lite med pucken i offensiv zon, det gav en två mot en kontring för Timrå som de dock inte fick till alls. Rann bara ut i sanden. Dels pga dålig skärpa men också på grund av att DIF var snabba på att jobba hem och gröta ihop ytorna framför Wesslau.

  (Mario Kempe och Christian Eklund spelar med ett leende på läpparna. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... Kort därpå fick Patrick Cehlin ett bra läge men Ridderwall stod rätt så pucken gick på Timråmålvakten och ut.

... 1-0 (9.13) Andreas Holmqvist (Marcus Nilson, Jimmie Ölvestad). Ölvestad gräver fram pucken vid ena rundeln, skickar den längs kortsida sargen till Nilson som står vid ena stolpen och lifter in pucken i slottet där Holmqvist kommer och stöter in målet. Holmqvist första mål för säsongen men då ska man ju veta att detta var endast sjunde matchen för säsongen. Bra sparkapital för DIF där,

... Måste säga att det är svårt att se några linjer i Timrås spel. Det är mest ett ostrukturerat jobba var och en för sig. Vinner man inte så många matcher på.

...2-0 (15.37) Marcus Nilson (Jimmie Ölvestad, Kristofer Ottosson)  Ölvestad kommer på vänsterkanten, Nilson på höger dito, Ölvestad får slå en pass rakt över isen, där trycker Nilsson till med ett direktskott. Tufft för Ridderwall detta. Inte blev det väl roligare av att fansen körde klassikern ”Ridderwall håller på Djurgårn”

(Glädjekram efter 2-0. FOTO JOHANNA LUNDBERG) 

....Men man kan ju inte säga att Riddarn fick så värst mycket hjälp vid något av de två första DIF –målen, var ju autostrada där för DIF att åka och spela som de ville på.  Det ska fan vara målvakt då.

ANDRA PERIODEN

... stolpskott av Mario Kempe efter tre minuter, han skjuter ett skott som går förbi Ridderwall och tar i bortre stolpen.

  (Zibanejad är redo för tek. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... Marcus Nilson har ett litet personligt gruff med Johan Bagarn Andersson, efter en stunds tuppfäktning och arga blickar slänger Nilsson handskarna  och signalerar att kom då men Bagarn vill inte slåss utan åker där ifrån, allt medan spelet pågår på annat ställe på isen.

... Skulle just skriva att det händer ju ingenting i den här perioden när firma Tjärnqvist  jr la och Zibanejad la in en extra växel och bröt tristessen med ett mål. 

... 3-0 (7.49) Mika Zibanejad (Mathias Tjärnqvist, Mattias Carlsson) sätter fart längs kanten, samarbetar med Tjärnqvist som slänger in en puck diagonalt i slottet, som Zibanejad tar tag i och liksom halvvänder sig om och vispar in pucken samtidigt. Tittar upp i taket och tackar gud som vanligt men såg mer ut att dra en lättnadens suck än bubbla av glädje. Skönt att få det där första målet ur världen typ.

  (Glad och lättad efter säsongens första mål.  FOTO ANDREAS GRANDIN)

... pp för Timrå och Marcus Högström laddar på för skott, men missar pucken, som istället snos av Zibanejad som trampar ner på vänsterkanten och skjuter ett avigt skott som Ridderwall inte får grepp om och tvingas blockera.

... måste ändå ge lite cred till den ganska så stor Timråklacken som verkligen inte har det kul just nu men som kämpade tappert i sin tårtbit. Och att det ändå kom så många med tanke på hur det ser ut för laget nu.

...Gyllene chans att göra mål för gästerna när Martin Röymark kom fri med Wesslau men det blev inte så mycket av den chansen och norrmannen kraschade in i sargen i stället.

... uppoffrande spela av Timrås Johan ”Bagarn” Andersson som täckte skott från Andreas Holmqvist i slutet av andra och fick ont, ont.

... Det går undan när Mika Zibanejad får lägen, han kom fri i slutet av andra och det är som att se en raket under fötterna. När han kom fram till Ridderwall krokade de båda i varandra och Riddarn föll som en fura bakåt. Zibanejad ut i två minuter ( vilket fick Ölvestad att vråla ut sin besvikelse) som gav Timrå först ett 13 sekunders fem mot tre och sedan ett fem mot fyra läge då. Som de inte lyckats göra något vidare med

TREDJE PERIODEN

 (Rörigt nere hos Wesslau. FOTO JOHANNA LUNDBERG) 

... En ganska händelselös tredje period där DIF lite ängsligt, försökte bevaka ledningen och Timrå inte fick så värst mycket uträttat framåt nu heller. Lite uppgivet nästan. Faktiskt. Undrar hur länge Perra Johnsson får behålla jobbet. Får han ens åka med spelarbussen hem?  Får han beskedet i morgon och fatta vilken trööööökigt avskedsmatch och hemresa det blir efter det här i såfall. Visst, han får betalt säsongen ut och kanske mer därtill men jag tycker ändå lite synd om karln. En av de mest sympatiska tränarna i serien

... DIF släppte faktiskt loss lite i andra halvan av perioden och tryckte på bra där tills Timrå tog ut målvakten 15.37 då gästerna jagade desperat. Blev ett par försök att få in pucken i tom kasse från DIFs håll också, Mika Zibajenad var väl närmast med drygt tre och en halv minut kvar.

… Men Djurgården höll ut och en minst sagt glad Gustaf Wesslau fick inkassera säsongens första nolla. Sitter fint inför kommande Tre Kronorturnering. (se artikel) 

 (Första nollan för säsongen. FOTO JOHANNA LUNDBERG) 

SKOTTEN I MATCHEN: 22-16  (7-4, 11-8, 4-4)

Inga kommentarer: