lördag 5 november 2011

Holmqvist: " Skönt att kunna spela utan att ha smärta i ryggen"


(Andreas Holmqvist fick göra första målet för säsongen. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Tre och en halv vecka sedan senaste trepoängaren. Men mot Timrå kom den. Andreas Holmqvist gjorde sin andra match efter skadecomebacken och inledde målskyttet med ett efterlängtat mål – hans första i elitserien för säsongen:

– Det har ju varit fruktansvärt tråkigt när man inte har kunnat hjälpa till i laget och försöka producera framåt och sådär, de har varit tråkigt, konstaterar Holmqvist.

Det här var hans totalt sjunde match för säsongen och att ha behövt ha stå bredvid och se matcherna från sidan har gnagt inombords men nu gladde det Andreas Holmqvist desto mer att se laget ta sig genom hela matchen utan att ha någon megadipp som störde:

– Det är väl mest att det har varit lite knackigt på hemmaplan så att vi inte har kunnat få några trepoängare här men i dag tycker jag att alla är tillbaka och kämpar riktigt bra och Wesslan är fortsatt bra i mål så att… ja då går det bra.

Skillnaden mellan den här matchen och dem två innan?
– Vi har ju mött Frölunda (trea) och Brynäs (4) som är topplag medan Timrå är bottenlag så, jag vet inte, de är lite sargade, det är väl det som gör det men jag tycker att vi gör en bra laginsats själva också helt enkelt så att det var skönt att vinna.

Pratade ni om Timrås jobbiga läge föra matchen, att de kanske har ännu sämre självförtroende än vad ni har haft?
– Ja, vi ligger ju både nia (DIF) och tolva (Timrå) så vi är ganska nära varandra men vi vill ju bara gå ut och spela bra hockey och sedan kämpa rejält då visste vi att vi skulle vinna.

Men snackar man något innan om att man kan utnyttja på något sätt att även de har det jobbigt?
– Ja det har man ju gjort och så fort de får ett baklängesmål så börjar de ju fundera och så där. Det är väl det som är den stora skillnaden. Ligger man i toppen då tänker man inte på sånt där, då fortsätter man bara att köra, säger Andreas Holmqvist.

Diskbråcket som har hållit honom borta från isen i flera veckor är bra nu säger han. Holmqvist kan gå för fullt även om Djurgården hade sju backar och Holmqvist bara hade 13.21 i istid vilket är sju, åtta minuter färre än vanligt.

– Jo visst är det så men äh det är skönt att vara tillbaka och att kunna spela utan att ha någon smärta i ryggen.

Du känner ingenting?
– Nej jag är lite stel på morgnarna men jag känner ingen smärta och inga domningar i benet.

Varför spelar du inte för fullt då?
– Det får du få fråga (tränaren) Montén om, men det har inget med det (ryggen) att göra utan det är mer att man är lite matchovan och bara har tränat tre eller fyra pass för fullt, så det är väl därför men nu känns det bra och det kändes redan innan matchen att det skulle kännas bättre den här matchen. Man är inte lika nervös och så som man var inför första matchen (efter skadan) när man inte hade spelat på en månad

Att Djurgården var lite ängsliga i tredje trots en 3-0 ledning tycker han inte är så märkligt:
– Jag vet inte varför, det är väl så, att vi backar hem, lite grann…

Vågar ni inte släppa loss och känna att vi har det?
– Jo så ska det ju vara, vi ska gå för fyran har vi ju sagt precis innan i periodpausen, men vi fortsätter spela bra försvarsspel och tar det därifrån istället.

Hur ska ni bygga vidare på den här segern?
– Vi ska ha en bra träningsvecka nästa vecka och Wesslan får väl ännu bättre självförtroende nu när han kom med i landslaget så vi tränar hårt och kommer tillbaka för att vinna derbyt.

Inga kommentarer: