söndag 6 november 2011

Hudacek: " Nog vår bästa match den här säsongen"


(Hudacek var glad i somras när den här bilden togs, men ännu gladare efter andra nollan för säsongen  i kväll. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Andra nollan för Julius Hudacek som var överlycklig i bussen på väg hem från Borås.
– Det här var nog vår bästa match så här långt den här säsongen! konstaterar SSK-målvakten.

Han sammanfattar matchen så här:


– Vi spelade bra i egen zon, alla åkte mycket skridskor och eftersom den här ligan är så tuff så måste man ha bra fart och mycket skridskoåkning och det har i idag. Vi är bra offensivt och defensivt och på mitten av isen. Men den stora skillnaden är spelet i mittzon, vi spelade bra där och alla gav 100 procent. Det var nyckeln i den här matchen så nu är vi superlyckliga, säger Hudacek och skrattar glatt.

Det här var slovakens andra nolla på tre matcher. Den första kom mot Troja Ljungby för en vecka sedan då SSK vann med 2-0 hemma.

– Men det var lätt för mig idag, nu såg jag alla puckarna och grabbarna såg till att försvarsspelet var bra runt kassen, då är det enklare för mig också. Jag såg som sagt alla puckar och gjorde några bra räddningar men laget behöver en bra insats från mig och jag behöver hjälp i försvarsspelet från dem och i dag hjälper vi varandra bra. Vi har ett riktigt bra spel i egen zon idag så jag slapp svåra skott och såg när de sköt från blålinjen och så vidare, då är det enklare.

Nu plussar du ju för laget men vad säger du om ditt eget spel?
– Det var bra! Jag fick göra några enkla räddningar i början och hindrade Borås från att göra mål där och efter det gick självförtroendet upp, jag kände mig stark och hade bra form efter matcherna mot Troja och Mora också. Jag fick ju släppa in tre mål senast, men i dag täppte jag till så jag är riktigt glad.

 Vilken var din bästa räddning mot Borås
– Oj, svår fråga! Jag minns inte! Det var några plockar där men äh jag vet inte, jag var så fokuserad under matchen så det glömmer man direkt, men när jag har kollat på matchdvd:n så kanske jag kan återkomma och svara på det ha, ha.

Men du två nollor på tre matcher är ju bra, vad ligger bakom den formtoppen?
– Inget särskilt så, bara att vi har jobbat bra och att jag har ett bra samarbete med våran målvaktscoach. Sedan har jag varit bättre själv i de här matcherna, har hållit en bättre nivå. Vi är ju ett ungt lag och alla matcher är viktiga för oss, samtidigt så får vi nya erfarenheter och lär oss saker hela tiden. Många av spelarna spelade juniorhockey förra säsongen, nu ska de mäta sig mot och spela med män, i seniorhockeyn, det är stor skillnad på de två nivåerna, säger Hudacek och fortsätter:

– Men jag tror att vi kommer att bli bättre och bättre för varje match som vi spelar. Det viktiga för oss är att alla kör 100 procent i alla lägen och det gör vi i dag. Då vinner vi. Sedan blir mitt spela bättre och bättre också för varje match. Jag tränar varje dag med våran målvaktstränare Janne och det har gjort att jag har utvecklats och blivit säkrare och känner mig bättre för varje match jag spelar. Och jag tror att nästa match kommer bli ännu bättre! He, he.

(FOTO GUSTAF BRUNDIN/ARKIV)

Hur har det varit annars då, att spela här i Sverige, för dig?
– Bara bra och jättekul. Hockeyn i Sverige är så bra och jag är verkligen glad och lycklig över att få spela här i Södertälje. Det är rätt stor skillnad mot att spela hemma i Slovakien, träningen är mycket bättre här. Och jag får jobba med våran målvaktscoach varje dag, det gör att jag känner mig starkare och starkare både mentalt och fysiskt, varje dag.

Har du lärt dig något nytt under tiden här?
– Det tror jag! För jag har gjort en del misstag och har jobbat lite fel i målet innan jag kom hit, för då hade jag inte koll på vad jag gjorde fel heller men Janne filmar träningarna och sedan går vi igenom videoklipp efter varje träning och kollar på matcherna också och ser vad jag kan och bör göra bättre. Så för mig är det kanon att få jobba med honom och jag kommer bara växa och bli bättre och bättre av att göra det.

Ni har haft rätt tufft schema nu?
– Ja, men jag gillar när det är många matcher, när de kommer tätt. Nu har vi några dagars vila sedan är det många matcher på raken igen. Vi kanske inte vinner alla men vi måste förbättra oss hela tiden och det tror jag vi kommer att göra, säger Julius Hudacek.

Som ju brukar fira loss rejält på isen efter vinster men som nu tog det lugnt efter segern:

– Ja, det var väl en 20-25 SSK-fans där och jag hörde en ramsa från någon av dem, att de ville att jag skulle göra något kul men jag gjorde bara några lugna moves, inget speciellt, vinkade väl bara.

Du sparar det bästa till hemmavinsterna?
– Ja, precis, ha, ha!



Inga kommentarer: