fredag 11 november 2011

Ingen konkurs i Borås - än så länge

Cirkusen i Borås fortsätter. Nu har klubbchefen Thorbjörn Kind sparken.

Det var han som i veckan gick ut i lokaltidningen Borås Tidning och sa att får inte Borås till en bolagisering och får inte Borås in fyra miljoner senast idag, fredag så väntar konkurs.

Just det uttalandet gjorde att Kind fick sparken, säger Borås ordförande Lars Häggblad till Borås Tidning.



– Han har inte levt upp till våra förväntningar. Han har sågat sig själv och efter allt som har hänt så är det bäst att han lämnar klubben, säger Häggblad till BT.se

Kinds uttalande om konkurs satte fart på alla möjliga människor, inte minst spelarna konstaterar Häggblad i samma intervju:


– Många i klubben blev rädda. Det påverkar A-laget, våra juniorer och damerna, alla blev skrämda, säger han.

När Borås Tidning ställer frågan om Borås HC är konkurshotat blir nu svaret:

– Nej, det är inte ett alternativ. Vi har likviditetsproblem, men värre än så är det inte. Vi jobbar med att få balans i verksamheten genom att öka intäkterna. En bolagisering är inte lösningen på det akuta läget, den är snarare ett nästa steg i vår satsning.

Tväremot vad Kind sa tidigare i veckan alltså.

Nu jagar Borås en ny klubbchef, en som " bör vara en säljande person med karisma som har en ambition att göra kansliet till en levande plats för både spelare och sponsorer", säger Lars Häggblad till BT.se

Intressant... alla andra i HockeyAllsvenskan är mest intresserade av vad som händer i Borås - egentligen. Kind lät ju även förstå att det budgetunderlag som låg till grund för licensen inte alls var med sanningen överensstämmande. Och man kan ju undra varför han a) skulle påstå en sån sak samt b) säga att konkursen var överhängande om det inte fanns något korn av sanning i det.

Förlåt alla Hammarbyfans men jag tycker mig känna igen vissa drag av självförnekelse från när Bajen gick i konken här. Det var "nu är det konkurs om vi inte få in de och de miljonerna" ena dagen och "nämen vi kommer inte konka, det här fixar vi " nästa dag och så var det nytt konkurshot någon vecka senare och så vidare. En hel jävla vinter.

Spelarna drabbades, trogna leverantörer drabbades, fansen drabbbades, ingen vann på förhalningen av det oundvikliga och av allt dribblande i bokföringen som till slut ändå slutade där alla hoppades att det inte skulle sluta, det vill säga med konken.

För övriga lag i HockeyAllsvenskan betyder fredagens besked från Borås mest ett jaha... då kör vi på ett tag till då och hoppas att det håller säsongen ut så att tabellen inte behöver räknas om. Ju längre det går desto sjukare blir ju bara hela grejen om nu inte Borås reder upp det här. Om de gör det? Fan vet. Det visar sig.

Artikeln med Häggblad om Kind hittar ni här på BT.se

Inga kommentarer: