söndag 6 november 2011

Jhonas och de andra: Enroth på väg att peta Miller??


 (Enroth tog fjärde raka vinsten, nu 3-2 på straffar mot Ottawa. Foto:www. hockeymedmariehallman.se/arkiv)

Jag trodde, liksom de flesta, att Ryan Miller skulle vara tillbaka i kassen natten till idag (söndag) mot Ottawa men det var han inte. Buffalos coach Lindy Ruff tog in Jhonas Enroth istället och som han tackade för den chansen.

Jhonas som älskar straffläggningar vann även den här och har nu fyra raka segrar på fyra matcher. Grymt!

Enligt en artikel på Buffalos hemsida fick Jhonas beskedet att han skulle stå på flygplanet på väg till Ottawa.

- Jag blev lite förvånad för jag väntade mig att Ryan skulle stå den här matchen men jag fick stå och jag är glad för varje match jag får, säger han till Buffalos hemsida.

Buffalotränaren Lindy Ruff säger så här till hemsidan:
- Jag tycker att han hade förtjänat  att få en match till. Han har bidragit med många bra insatser och vi vann.  Han är ju dessutom fräsch eftersom han inte har spelat så mycket, vi tyckte han skulle få spela med tanke på hur bra han har spelat i de matcher han har stått.

Att Jhonas Enroth fick stå istället för Miller, som har varit given förstaspade i flera år i klubben, har dragit i gång en het diskussion i Buffalo om det kanske är dags att sluta se Jhonas som enbart en backup.

Det här var, enligt lokaltidningen Buffalo news, första gången på nästan fem år som Miller satt vid sidan två matcher i rad utan att ha varit sjuk eller skadad. Senast det hände var 30 januar och 1 februari 2007 när Miller fick lite extra vila efter att ha spelat i NHLs allstar match.

Ruff har tidigare sagt att han  har ett visst rotationsschema som han tänkte hålla sig till men Jhonas två matcher i rad avviker från det schemat och det har gjort frågan extra het där borta.

Svensken tog hur som helst 25 av 27 skott under ordinarie tid och sudden och hade 92,6 i räddningsprocent. Sedan blev det straffar och där släppte Jhonas in de två första, räddade tredje och fjärde straffen, fick se Daugavins skjuta utanför på den femte och räddade den sjätte. Sedan avgjorde Derek Roy för Buffalo.

Jag har inte hittat något klipp än på straffläggningen men den som vill se lite räddningar hittar de här http://sabres.nhl.com/club/gamevideo.htm?id=2011020185 (välj själva sedan vilka ni vill se).

*****


Apropå killar med SSK-förflutet så har Niclas Bergfors kommit i gång och spelat nu i Nashville. Det är ingen jätteistid, utan det ligger mellan sex och åtta minuter oftast, men ändå. Han inledde ju säsongen med att inte spela alls, nu har han spelat de sex senaste matcherna och gjort ett mål och en assist. Målet, som var matchavgörande kom mot Calgary borta 22 oktober, sedan har det blivit och dels ett mål och en assist mot Chicago borta 31 oktober. Bra så!

2 kommentarer:

Jimmie sa...

Sett bra ut för Jhonas de senate matcherna han har nog absolut en chans att ta första spaden ett tag!

Marie Hallman sa...

Jimmie: ja jag hoppas men samtidigt så vet man ju att det kan vara en del politik där borta. Intressant detta! Heja Jhonas!