söndag 13 november 2011

Pontus Åberg: "Första derbyt var sjukt"


(Pontus Åberg. FOTO JOHANNA LUNDBERG/ARKIVBILD)

Det har spelats en U20-turnerning i Finland under landslagsuppehållet. En som varit med där är Pontus Åberg, Djurgårdens jättetalang som halkade in på ett bananskal i DIFs seniorlag under försäsongen.

Eller bananskal är väl fel sagt, killen kommer bli stor i framtiden men när Zibanejad stannade i Ottawa och det behövdes någon som täckte upp för lite skador fick Åberg verkligen chansen att visa upp sig och ta för sig - och som han gjorde det!



Det blev "bara" ett mål på tre matcher nu i Vaasa i veckan men lita på att Pontus kommer vara ett jagat NHL-byte framöver, han är trea i DIFs interna poängliga med 5+5 på 19 matcher. Jag har gjort en intervju med honom för hockeylegends.se där han bland annat berättar att han startade som back:


– Farsan var back, då ville jag med vara det. Men nu har jag tappat det där defensiva spelet längst ner i banan. Just nu skulle jag inte platsa som back, konstaterar Åberg med ett skratt.

 Pontus berättar bland annat också om det roligaste med att ha fått ta steget upp i a-laget


– Att få spela med vuxna spelare. Sedan är det alltid kul att spela på Hovet, det är mycket folk och det är intressant, inte som när vi spelade J2 matcherna och det var en familj och tre andra åskådare där och kollade, ha, ha. Men det var lite pirrigt i början (att spela Elitserien) men nu har man kommit in i det och nu är det inte lika pirrigt, nu njuter jag mer. Från början var det lite jobbigt, det var tufft att kliva in i första matchen hemma men nu är det mest roligt.

Nu väntar ett derby, och det längar han efter:


– Man har ju suttit på läktaren själv så det är en rysare när man ska köra själv inne på isen, man blir enormt pushad. Första derbyt var sjukt! Det var en bra upplevelse, att stå där i Globen och höra nationalsången var stort. Det var inget man hade planerat inför säsongen, säger Åberg till hockeylegends.se

Den som vill läsa hela intervjun kan göra det här.



Inga kommentarer: