lördag 19 november 2011

Ritola: "Det har känts så där faktiskt"



Jag jobbade ju för TT i dag på AIK matchen. Då skriver man två texter, först en text på slutsignal,den har jag hittat på flera ställen bland andra på DN.se, ni hittar den om ni klickar på den här länken.

Sedan skriver man en lite längre text med citat, den har jag inte hitta någon länk till så den kan ni läsa här:


***

Han gjorde två assist och var segerskytt på straffar i  torsdags. Bidrog med en assist och var en av dirigenterna bakom lördagens seger mot AIK.  Modo har tagit fem poäng av sex möjliga under nyförvärvet Mattias Ritolas två matcher i klubben. Men själv är han inte nöjd:

-Nej, det har känts så där faktiskt. Men jag har inte räknat med något annat heller. Det är stor rink och det kommer att ta ett tag att komma in i det riktigt, säger Ritola till TT.

 När Modo besökte Hovet var det hans fina passning i spel fem mot tre_skickad snett från kanten in i slottet_som bäddade för 2-1 av Rob Schremp i början av andra. 

Men Modoforwarden menar själv att konditionen saknas eftersom han bara var med i fem matcher i höst i Tampa Bay innan han bröt kontraktet och åkte hem till Sverige.

Men här får Ritola spela och han gör det med en mycket rakare och enklare spelstil än den han hade innan han åkte till Nordamerika för fem år sedan:

-Jamen absolut, det är mindre rink där borta, så man lär sig gå mer på mål. Man kom ju dit, åkte runt och  gjorde lite Siljanssvängar där med men det har man fått lära sig där borta att det gör man inte, säger han till TT.

TT: Den tuffa vägen eller?
-Ja man fick lite skäll i början, det ska man inte ljuga om.

Men den här dagen var det AIK som åkte runt och var passiva, framför allt i mittenperioden där Modo fick koppla greppet:

-Det verkar vara vår grej i år, att vi tar ledigt en stund varje match, där vi släpper in motståndarna. Det gör all skillnad. Om vi spelar tre perioder som vi gjorde i framför allt tredje då kan vi ställa till det för många lag och vinna många matcher. Jag vet inte varför vi väntar in vad de andra gör istället för att ta kommandot, följa vår gameplan och skapa vår egen framgång. Vad det än är som inte funkar så måste vi komma på det nu. Snabbt! Konstaterar AIK-forwarden Kent McDonell till TT.

För Modo betydde 4_2_segern att man är ifatt AIK. Båda lagen har 26 poäng men Modo är kvar under kvalstrecket på grund av sämre målskillnad.

Och Övikslaget är på gång menar Mattias Ritola.

De båda nyförvärven _ där även Björn Svensson har gjort poäng i de två matcher som han har spelat_ har lyft Modo.

-.Det är bra när man kommer in i ett lag som har haft lite problem, då behövs inte mycket för att laget ska komma igång. De är sugna på att få revansch och vi vill komma hit och hjälpa till, det är det som vi har fått ihop en bra mix av nu. Alla lyfter varandra, säger han till TT

Inga kommentarer: