onsdag 30 november 2011

Strömwall: " Det blev en jättekonstig match"


(Johan Strömwall var besviken efter 1-5 mot Bofors men ser ändå framåt med tillförsikt. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Tung torsk för SSK borta i Karlskoga. Men de stora siffrorna 5-1 till Bofors speglar inte matchen riktigt, säger Johan Strömwall:

– Nej, absolut inte. Det blev en jättekonstig match. Den var mycket jämnare än siffrorna visar, säger SSK-tränaren.


Jag får tag på honom på en tokrisig (som alltid ute i skogarna där) ledning men en intervju blev det – till slut.

Varför tycker han då att matchen var konstig?
– Jomen i första perioden så får vi en bra start, sedan har de två pp och då får de bra målchanser. Sedan sista åtta i första perioden, då spelar vi riktigt bra. Vi har två kanonchanser, bland annat en två mot etta där det är öppet mål, säger Strömwall och fortsätter:

– I andra spelar vi nästan bara i deras zon och vi dominerar stort. De har bara fyra målchanser men gör ändå tre mål på dem. Vi får en tveksam femma på Jakobsen, för tackling i ryggen och då var det fyra minuter kvar av andra perioden. Vi reder ut stormen före pausen men i början av tredje har vi fortfarande en minut kvar med en man mindre på isen och då gör Bofors två pp-mål under den minuten. Sedan är det slut.

SSK har gjort minst antal mål av alla lagen i serien och där finns en förklaring till att det blir förluster fast man är med spelmässigt.

– Det är väl en kombination av dåligt självförtroende på en del händer och fötter. Sedan är det få i vårat lag som har gjort mycket mål någon gång i karriären, som är vana vid det. Sabolic har ju gjort mycket mål, men där sitter det väl i självförtroendet. I övrigt är det få i laget som någonsin har gjort många mål, så vi har en brist på spetskompetens i fråga om målskyttet och det lyser igenom.

Samtidigt så har ni det lag ni har?
– Ja, så är det ju. När det är så här så måste man ha en bra defensiv i stället. Och vi släpper in få mål annars även om det blev fem mål just idag. Men tidigare har vi varit bra i försvarsspelet, i dag är det lite slumpartat. Det känns jättekonstigt att sitta här som förlorare med 5-1 efter en så jämn match, säger Johan Strömwall.

Bofors nye back Nic Plastino lyckades snacka sig till en tia för abuse of officials (förolämpning av domare), detsamma gällde Daniel Wessner. För SSK var det som sagt Julian Jakobsen som fick längsta straffet, game missconduct för en tackling i ryggen. Och matchen var allmänt stökig.

– Så var det men så är det ju alltid stökigt överlag i Bofors och domaren hade svårt att hålla en bestämd linje. Det börjar med att en av våra blir hakad, han har klubban kvar i armvecket men ändå är det vi som får en holding the stick. Så domarinsatsen var upp och ner – för båda lagen. Nu är det inget jag skyller en 1-5 förlust på men det är en förklaring till varför det blev så stökig match.

Serien är nu halvvägs, alla lag har spelat 26 matcher. SSK ligger nia på 36 poäng, samma som Oskarshamn på åttonde platsen men med sämre målskillnad. Det är två poäng upp till Mora på sista playoffplatsen och tre pinnar upp till sexan Rögle. Och Strömwall ser ändå ljust på de 26 seriematcher som är kvar:

– Ja, jag är övertygad om att vi kommer göra en bättre andra halva än den första. Vi har så många spelare som utvecklas allteftersom, då vi har ett ungt lag. Vi har många nya spelare och det tar tid att spela ihop det. Vi hade en period i mitten av hösten där vi inte spelade bra men vi har spelat bättre senaste tiden tycker jag. Sedan har vi tajtat till spelet och har varit med i alla matcher även om vi borde ha vunnit fler. Vi har spelat bättre allt eftersom och jag tycker vi ska jobba vidare på den inslagna vägen, sätta mer tryck mot målet, gnugga mer på våra pp och sedan får vi göra det bästa av det vi har. Men jag ser utveckling i de flesta spelarna, så vi fortsätter jobba.

 Nu är ju inte Johan Strömwall värvningsansvarig men han konstaterar på en fråga om centrar, SSK letar ju fortfarande efter en spetscenter, att det är tunnsått på den fronten på marknaden. Det är han i och för sig inte ensam om att tycka, det kan vara bra att veta.

Nyförvärvet Strudwick har så lär långt spelat bra i egen zon och spridit ett lugn omkring sig, säger Strömwall.

Och han är inte orolig för att SSK ska missa play off:
– Nej inte alls. Vi är ju bara halvvägs och om vi gör andra halvan bättre än första så är vi i play off. Jag är inte orolig, vi vet att det är jämnt. Vi får jobba på som vi gör så tror jag att vi kommer få framgång – dels i spelet och del med det material vi har. Det gäller att komma in i ett flyt så att självförtroendet växer, så att vi börjar vinna de jämna matcherna. Det kommer om vi jobbar hårt.

Hur ser verkligheten ut jämfört med vad du hoppades på?
– Jag hade hoppats på mer poäng. Vi har förlorat ett antal matcher som vi absolut borde ha vunnit – som Almtuna hemma senast, Bofors hemma och Oskarshamn borta. Den skulle vi verkligen ha vunnit. Tingsryd borta är en av många matcher som vi har i princip gett bort. Som Malmö borta, där har vi jättelägen men bränner dem.

Apropå Malmö så gjorde ni en galet fin insats där men sedan har det blivit tre förluster. Kan ni inte ta med spelet från den matchen?
– Jo, men alltså… Röglematchen var jämn. Men vi hamnar i underlägen där då vi gör misstag, kanske för att vi var mentalt trötta efter urladdningen mot Malmö. Sedan Almtuna hemma… där har vi hur många målchanser som helst, vi har tre frilägen, två skott i stolpens insida men förlorar ändå på en lobb från mittzonen som studsar snett mitt framför målvakten. Så man kan inte säga att vi har spelat. Jag tycker vi gör rätt mycket bra grejer också.

 Så du är inte orolig?
– Nej, för det kommer, det kommer. Målet är fortfarande kvalserien, dit ska vi, och realistiskt är väl att det är genom play off och inte på direkt kvalplats – som det ser ut nu. Men det är en lång serie och vi kan inte hålla på och kolla tabellen. Vi måste vinna matcher, jobba mer med grundspelet och bli ett effektivt hockeylag. Då tar vi oss till playoff.

2 kommentarer:

Per sa...

Strömwall verkar leva på hopp och inte fakta... och fakta säger att vi inte vinner något varken borta eller hemma & det e i slutändan det enda som räknas oavsätt hur många nästan man lyckas med.

Marie Hallman sa...

Per: Sant. Men jag tror han är mer bister inombords än han ger sken av inombords. Han måste ju hålla uppe en positiv attityd, vore ju tjänstefel annars. Frågan är ju vad han tänker privat hemma på kammaren. Det skulle man vilja höra!