torsdag 10 november 2011

Tre Kronor - Tjeckien 2-5


Gustaf Wesslau fick en tuff debut i Tre Kronor. Förlust 2-5 mot Tjeckien där han borde ha tagit ett par av de fem målen (men inte kunde göra så något åt de övriga). Och han var rejält självkritisk efteråt:

– Ja jag kan ju prova ta ett par puckar ibland… jag tar inte ens ett handledsskott från sarghörnet ju och jag tycker synd om grabbarna som kämpar hårt och gör en bra match, säger han till TV10.


Men där var han lite väl snäll mot sina lagkamrater. Försvaret var allt annat än tätt, tjeckerna fick mestadels bryta igenom lite som de ville och det som framför allt saknades var offensivlustan. Modet. Viljan att vinna till varje pris. Allt det där som Pelle Mårts har slagit fast ska prägla Tre Kronor även i de här turneringarna.

Nu kändes det mest ängsligt och försiktigt framåt och lite väl tafatt bakåt. Visst, det fanns några unga orutinerade killar i laget och ja, de hade bara fått en träning på sig att spela ihop hela laget men… ändå.  Det finns en hel del rutin och erfarenhet i gänget också, samt potential för att spela det där offensiva spelet. Och kidsen som var med har all talang i världen att bli något. Bara ösa ju.

Nu var det framför allt gamla rävar som Jonas Andersson och Andreas Jämtin som tog täten och det ska båda ha rejält cred för.  Jonas Andersson hade blicken, känslan och envisheten som fler borde ha visat upp. Andreas Jämtin må inte vara någon virtuos på grillorna men han har i alla fall mod och en jäkla fighterinställning.

Och just Jämtin konstaterade i TV10 att
– Det känns som om vi slocknar i tredje, så är det.

Han själv slet som vanligt febrilt dock för att få igång resten av laget och svarade så här på frågan om den korta tid som laget hade fått på sig att spela sig samman påverkade insatsen:

– Det är klart att det spelar lite roll men vi är professionella, vi borde kunna göra ett bättre jobb.

 För Wesslau blev det som sagt en tuff match även han faktiskt inte kunde göra något åt ett par, tre av målen då det var någon oturlig styrning här och där som fick pucken att ändra riktning vid helt fel tillfälle, han är rätt klok Djurgårdskeepern så han konstaterade trots allt att:

– Det är ju så att man lär sig ganska mycket av när det går dåligt. När det går bra, rullar allt på bara. De här matcherna är bra de också. Det kanske inte känns så nu men man kan ta med sig mycket till resten av karriären.

Och så är det ju bara kämpa på. På lördag står Viktor Fasth, sedan är det sagt utåt än vem som står på söndag. Jag hade för övrigt gjort ett inslag med Viktor Fasth, som visades efter matchen. Det kommer visas på fredag också, i hockeymagasinet efter den allsvenska match som sänds i TV10 och Viasat Hockey.

2 kommentarer:

Anonym sa...

2 av målen lr möjligtvis 3 kunde han inte göra nåt åt,tycker han gjorde de bra trots de som hände.

Marie Hallman sa...

Absolut, det tycker jag med. Kanske ska peta in det så detblir tydligt :))