lördag 5 november 2011

Wesslau: " Man kan inte få en bättre självförtroendeboost"


(En verkligen strålande glad Wesslau. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Han var 22 sekunder från att hålla nollan i premiärmatchen mot HV71, sedan dess har det blivit något mål eller två, men mot Timrå kom säsongens första nolla.

– Det var jävligt skönt att få hålla nollan inte minst för hela laget också… och för egen del så är det kanon att hålla nollan när man ska iväg och seniordebutera med landslaget, då kan man inte få bättre självförtroendeboost. Så det är perfekt att få den hjälpen in i turneringen istället för att släppa tre och bli utbytt, konstaterar Gustaf Wesslau med kvällens bredaste leende.


Men det var även bra för lagmoralen framöver säger han:
– Ja, det var bra för laget också att spela av tredje perioden, det var viktigt. Vi har släppt några i tredje när vi haft ledningen och motståndarna har vänt på oss i sista så det var skönt att för allihop att känna att vi spelar stabilt hela vägen. Vi släpper väl fyra skott eller något sånt i sista så det var jätteviktigt för hela laget att känna att vi klarar av att spela av sista och spelar bra där, säger Wesslau och fortsätter:

– Nu hade vi tre mål att gå på här, så då fanns det utrymme för lite misstag om man säger så, och då blev det genast lite mer stabilare. Tidigare har det ju varit uddamål och sådär inför tredje och då kanske det blir så att det räcker med ett misstag så blir det skit av det. Nu hade vi lite att gå på och då blev det stabilare igen.

Timrå fick verkligen kämpa för att få till någon slags vassa attacker och kanske borde Djurgården ha spelat ut ännu mer. Nu backar man i stället hem i början av tredje när det stod 3-0 på resultattavlan.

– Ja men det var lite taktik också att spela ordentligt. Vi skulle gå för fyran men alltså… man öppnar sig för kontringar och så när man ligger på för mycket så vi tog det jäkligt lugnt. Defensiven först liksom. Men… jag vet inte.., det finns inte så mycket att välja på i vårat läge, när vi leder med 3-0. Vi har inte det där goet och flytet att man kan göra fem och sex och sju mål också utan då blir det att vi fokuserar på att hålla ihop skiten nu så tar vi dem chanserna vi får, så är vi nöjda med det liksom, säger Wesslau och fortsätter:

– Det är ju ingen idé att folk åker och jagar poäng utan vi jagar poäng för laget istället. Då prioriterar man defensiven lite mer, men även om de hade lite puck så spelar vi jäkligt bra för de kommer inte fram till så farliga chanser.

Och det syntes inte minst på skotten där Timrå hade 16 skott på mål och tretton skott utanför. Det var svårt att ta sig in framför Wesslau i dag.

– Ja det var det och det var det även när vi fick en utvisning med fem minuter kvar och spelade sex mot fyra, så höll vi ut dem jättebra, täckte skott och sådär så det var ju jätteskönt för oss att spela av hela sista perioden och känna att vi klarade av det. Så vi gjorde det jäkligt bra, prioriterade defensiven och det funkar.

Nu väntar Tre Kronor för Wesslau som inte spelat i seniorlandslaget tidigare:
– Det ska bli helskojjigt, jag är heltaggad inför det!

Är det pirrigt?
– Ja det är klart att det är lite pirrigt, nu har man ju chans att göra bort sig internationellt också ha ha ha säger ha och skrattar gott med glimten i ögat.

Jag tänkte inte så, jag tänkte mer att det är kulpirrigt!
– Ja men visst är det så, absolut. Man har varit lite stolt så här att man har blivit uttagen men nu gäller det att bevisa att landslagsledningen gjorde rätt som tog ut mig. Senaste veckan har man kunnat gå och vara lite glad över det (uttagningen) men nu är det upp till bevis som gäller och det tycker jag ska bli en rolig utmaning.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Wesslau är allt för rolig! Hahahah!
Vilken skön kille han verkar vara.

Anonym sa...

Är inte han en ganska överskattad spelare ?

Anonym sa...

Wesslau överskattad?
Skojar du med mig? Han är en av de bästa målvakterna i sverige för tillfället. Dock synd om honom, han har inte direkt fått så jätte bra hjälp än så länge denna säs.

Anonym sa...

Hur skulle han kunna vara överskattad? Med det försvaret han har haft....Nä, Wesslan och Fasth är helt klart de bästa valen till Tre Kronor

Marie Hallman sa...

anonym 1-4: ja han är rätt rolig, speciellt när han släpper på garden lite. Tycker inte han är överskattad, han är en av flera bra målisar!